پخش زنده
امروز: -
همزمان با حضور دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران، اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس نیز در صدر هیئتی وارد تهران شد.
تهران میزبان همزمان رهبران جهاد اسلامی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) صبح دوشنبه در راس یک هیئت عالی رتبه متشکل از رهبران این جنبش وارد تهران شد.
در بیانیه حماس آمده است: «بنا به دعوت محبت آمیز جمهوری اسلامی ایران، یک هیئت از رهبری حماس به ریاست اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی وارد تهران شد".
شیخ صالح العاروی معاون رئیس دفتر سیاسی، نزار عوض الله، خلیل الحیه، محمد نصر و خالد قدومی، رهبر جنبش مقاومت اسلامی حماس را در این سفر همراهی میکنند.
هیئت حماس در این سفر با مقامات ایرانی دیدار و درخصوص آخرین تحولات فلسطین و مشخصا بعد از نبرد «ثارالاحرار» رایزنی خواهند کرد.
پیش از این، هیئتی بلندپایه از جنبش جهاد اسلامی فلسطین به رهبری زیاد النخاله، دبیرکل این جنبش به تهران آمد و با مقامات ارشد کشورمان دیدار و رایزنی کردو در حال حاضر هم در تهران به سر میبرند.
بر این اساس به نظر میرسد یکی از اهداف و نتایج سفر هیات حماس به ایران تقویت بیش از پیش روابط و همکاریها میان گروههای مقاومت در فلسطین است.
وحدت میادین صورت عملی به خود گرفته است
رژیم صهیونیستی همواره از ایجاد شکاف بین فلسطینیها به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف و سیاستهای توسعه طلبانه خود در سرزمینهای اشغالی فلسطین بهره گرفته است و در جریان جنگ ۵ روزه اخیر غزه نیز با تمرکز حملات خود بر ترور رهبران و اعضای جنبش جهاد اسلامی میخواست از واکنش دیگر گروههای مقاومت از جمله حماس جلوگیری کند، اما "جهاد اسلامی قبل از پاسخ به ترور «جهاد شاکر الغنام»، دبیر شورای نظامی در گردانهای قدس، «خلیل صلاح البحتینی»، عضو شورای نظامی و فرمانده منطقه شمال در گردانهای قدس و «طارق محمد عزالدین»، از رهبران عملیات نظامی در گردانهای قدس در کرانه باختری به همراه خانوادههایشان صبر پیشه کرد و منتظر ماند تا نظر سایر گروههای مقاومت به ویژه جنبش حماس را جویا شود تا با موضعی واحد در برابر رژیم صهیونیستی مقابله کنند.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در همین خصوص تاکید کرد: «محاسبات نتانیاهو برای اقدام صرف علیه جهاد اسلامی و هدف قرار ندادن دیگر گروهها و ایجاد فتنه در مقاومت ناکام ماند. اشغالگران به دنبال از بین بردن زیرساخت رهبری گردانهای قدس و نابودی توان موشکی از طریق هدف قرار دادن فرماندهان آن هستند. جنبش جهاد اسلامی با ترور فرماندهانش حکیمانه برخورد کرد و با فرماندهان گردانهای قسام برای اتخاذ موضع واحد، رایزنی کرد. دشمن منتظر واکنش جنبش جهاد اسلامی بود و هنگامی که برخورد آرام را دید آشفته شد. "
اتاق مشترک گروههای مقاومت پس از آتش بس در بیانیهای تصریح کرد: «این دور از درگیریها و مقاومت و پایداری به پایان رسید. متحد و یکپارچه وارد این نبرد شدیم و از آن خارج شدیم و دشمن صهیونیستی را از بازگشت به ترورها در غزه برحذر میداریم. مقاومت با وحدت و مبارزه خود طرحهای دشمن را به شکست کشاند و ثابت کرد که قدرتمند از آن است که اشغالگران آن را به چالش بکشند. "
نبردی که پس از پنج روز درگیری، به آتش بس میان جنبش جهاد اسلامی فلسطین و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصریها ختم شد. آتش بسی که بر سه بند هدف قرار ندادن غیرنظامیان، توقف تخریب خانهها و توقف ترور فرماندهان نظامی فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی متمرکز است.
اتاق مشترک مقاومت در غزه به دنبال تثبیت راهبرد وحده الساحات (یکپارچگی میادین) است. راهبردی که پس از سیف القدس در حال اجراشدن و به دنبال دخیل کردن ظرفیت مقاومت در کرانه باختری، نوارغزه و فلسطینیهای ۱۹۴۸ در مسائل مسجدالاقصی و مقاومت در سراسر فلسطین است.
در نبرد «وحدت میادین» هم که تابستان سال گذشته جنبش جهاد اسلامی فلسطین انجام داد، رژیم صهیونیستی مراقب بود که جنبش حماس بر خلاف نبرد شمشیر قدس، وارد این جنگ (وحدت میادین) نشود؛ چرا که در این صورت عرصه برای اقدام حزبالله از جنوب لبنان و سپس دیگر گروههای مقاومت و در رأس آنها سوریه علیه جبهه داخلی فلسطین اشغالی باز میشد و صهیونیستها در معرض ضربات دردناک و متوالی قرار میگرفتند.
وحدت میادین کابوس جدید اسرائیل
مسئولان صهیونیستی بارها تاکید کردهاند مسئله اساسی و محوری موسسات سیاسی و نظامی اسرائیل مربوط به سناریو خطرناکی است که امکان وقوع آن وجود دارد. این سناریو مربوط به یک تقابل نظامی گسترده علیه اسرائیل از دو جبهه میباشد؛ جبهه شمالی از جانب حزبالله لبنان و جبهه جنوبی از جانب مقاومت فلسطین در نوار غزه.
این نگرانیها موجب شده تا ارتش رژیم اشغالگر دست به انجام مانورهای نظامی گستردهای بزند که هدف از آن شبیهسازی درگیری اسرائیل در یک جنگ چندجبههای است. اما همه این مانورها و تدارکات طی سالهای گذشته نتوانسته ترس سران صهیونیست از وقوع چنین جنگی را از بین ببرد.
رژیم صهیونیستی مجموعهای از طرحهای آموزشی را تصویب کرده که از خلال آن بتواند با سناریو جنگ چندجبههای مقابله کند. شرکت در این طرحها برای یگانهای مختلف ارتش این رژیم ضروری و اجباری است و سالانه به شکل دورهای برگزار میگردد. اما با همه این وجود فرماندهی ارتش اسرائیل معتقد است که این ارتش توانایی مقابله با یک جنگ چندجبههای را ندارد و به ویژه در بخش نیروی زمینی با مشکلات زیادی مواجه است.
رژیم صهیونیستی و کابینه افراطی نتانیاهو برای مقابله با کابوس جنگ در چند جبهه با پارادوکس و تناقض رفتاری مواجه است چرا که از یک سو بر ادامه و تشدید اقدامات توسعه طلبانه در کرانه باختری بخصوص در قدس و مسجد الاقصی اصرار میورزد تا از این طریق هم بر شکافهای داخلی سرپوش بگذارد و هم اینکه بتواند زمینه دوام و قوام ائتلاف حاکم با حضور احزاب دست راستی را فراهم سازد، اما از دیگر سو اصرار بر این رویکرد زمینه را برای عملی شدن سناریوی جنگ در چند جبهه و یا وحدت میادین فراهم میکند چراکه مقابله با توسعه طلبیهای رژیم صهیونیستی در قدس و تعرضات آن در مسجد الاقصی به رویکرد و هدف مشترک همه احزاب و گروههای مقاومت در فلسطین و منطقه تبدیل شده است. احمد کاظم زاده