پخش زنده
امروز: -
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق تهران گفت: با اجرای مصوبه تغییر ساعت کاری، ادارههای تهران تاکنون ۱۰۰ مگاوات صرفه جویی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما: آقای پوریا ، مدیردفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در شبکه خبر در خصوص نتایج اجرای مصوبه تغییر ساعت کاری اداره های تهران توضیحاتی ارائه کرد.
سوال : در مورد مرکز راهبری و پایش که قرار است امروز افتتاح شود و از آن رونمایی شود در شهر تهران بفرمائید که چه اتفاقی قرار است بیفتد و چه میزان برق را به خانه ها می آورد و تامین می کند ؟
پوریا : رصدخانه شبکه و انرژی برق امروز رسما رونمایی می شود ، همکاران ما در این رصدخانه به صورت برخط با استفاده از اطلاعات کنتورهای هوشمند اطلاعات مربوط به مصارف مشترکین و اطلاعات شبکه را کنترل می کنند و امید داریم که از این طریق بتوانیم سرویس مطلوب تری را به شهروندان تهرانی ارائه کنیم .
سوال : این هم در راستای اجرای طرح مدیریت مصرف برق است ؟
پوریا : یکی از کارآیی های آن در این حوزه است .
سوال : از ابتدای خرداد طرح مدیریت مصرف را آغاز کردید ، این کاری که انجام دادید چه تاثیری در شبکه توزیع برق کشور داشته ، چقدر ما توانستیم که مصرفمان را بهینه کنیم ؟
پوریا : در حوزه تهران بزرگ ما مشترکین صنعتی خیلی کم داریم و مشترکین کشاورزی اصلا نداریم ، حوزه فعالیت ما در خصوص برنامه های مدیریت مصرف خلاصه می شود در زمینه مشترکین خانگی که بخش اعظمی هم مصرف تهران در خصوص مشترکین خانگی است و تمرکز ادارات هم در تهران است . حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مصرف پیک تهران مربوط به ادارات می شود ، خوشبختانه دو مصوبه خیلی خوب هیات وزیران ابلاغ کردند یکی از مصوبات در خصوص ابلاغ تغییر ساعت کار ادارت بود در بازه زمانی ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور که استحضار دارید ساعت کار شد ۶ تا یک و این در راستای کنترل مصرف است، چون مصرف ادارات مصرف بالایی است کمک می کند تا ما بتوانیم مصرف را کنترل کنیم. در همین مصوبه قید شده بود که ادارات باید مصارف چیلرشان را از ساعت ۱۲ یعنی یکساعت قبل از پایان ساعت کار قطع کنند و سال گذشته هم یک مصوبه ای ابلاغ شد که ادارات و دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی مثل بانک و شهرداری موظف هستند که دراین بازه پیک در ساعت اداری مصرفشان را نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ ، سی درصد کم کنند بعد از ساعت اداری هم باید مصرفشان را نسبت به ساعت اداری ۶۰ درصد کم کنند ، در همین رصدخانه با توجه به این که همه ادارات کنتورشان هوشمند است همکاران ما کنترل می کنند ببینند این فرآیند انجام می شود یا خیر، پارسال هم ادارات همکاری خیلی خوبی را با توزیع تهران بزرگ داشتند امسال هم ما با توجه به هماهنگی هایی که از قبل انجام دادیم تا این لحظه بیشتر از ۵۰ درصد برنامه هایمان در حوزه ادارات تحقق یافته، پیش بینی ما این است که اگر ادارات مصوبه را به صورت کامل اجرا کنند ما تا سقف ۲۰۰ مگاوات بتوانیم صرفه جویی در زمینه انرژی داشته باشیم تا این لحظه حدود ۱۰۰ مگاوات تحقق یافته است .
سوال :شما اشاره کردید که حدود ۵۰ درصد آن چیزی که باید تحقق پیدا کند ، محقق شده و مابقی باقی مانده است در هفته گذشته هم یک سری تذکرهای مختلفی را داشتید به برخی از ادارات و بانک ها ، بفرمائید که به کدام سازمان ها و بانک ها تذکردادید و برق کدام ها را قطع کردید ؟
پوریا : ما برق ۱۳۵ دستگاه اجرایی و اداره را تا دیروز قطع کردیم با اخطار قبلی یعنی اول اخطار دادیم اطلاع رسانی کردیم ، مجدد رعایت نکردند، قطع کردیم و این موضوع تا رسیدن به هدف نهایی ما ادامه پیدا می کند. قرار بر این است که از اول تیرماه ما رسانه ای کنیم لیست ادارات که سه وزارتخانه در آن ها بوده است مثلا فرض کنید که وزارت آموزش و پرورش جزو آن بوده ، جهاد کشاورزی جزو آن بود که رعایت نکرده بودند و فکر می کنم بعدی وزارت دارایی بود و بانک ها تعدادی شان قطع شد، اما بیشتر عدم همکاری در حوزه بانک تجارت بود و یکی از بانک های دیگر که خدمتتان عرض می کنم ولی در کل تقریبا به ده درصد ادارات اخطار قطعی دادیم یعنی از ۵ هزار و ۷۰۰ اداره که در حوزه تهران وجود دارد داریم، باز اخطارها را صادر می کنیم از کسانی که بدترین همکاری را دارند شروع کردیم اما امید داریم با توجه به کارهای فرهنگی که انجام می شود به سرعت ادارات خودشان را با ما همراه کنند ، چون هر یک ربع اطلاعات مربوط به مصارف ادارات را داریم جمع آوری می کنیم و روی آن آنالیز می کنیم یعنی به دقت دارد کنترل می شود و هدف ما از این برنامه این است که خدمت رسانی به مردم هم دچار اختلال نشود ، یعنی اخطار را صادر می کنیم قطع در زمانی انجام می شود که خاتمه کار اداری است و تاکید میکنم حتما ادارات باید مراجعه کنند به منطقه برق مربوطه و تعهد دهندکه این مصوبات را رعایت می کنند، بعد در خصوص وصل مجددشان اقدام می کنیم . می خواهم از این تریبون استفاده کنم ما درخواستمان از ادارات این است که سیستم های سرمایشی شان را ساعت ۱۲ خاموش کنند چون تقریبا نزدیک ۴۰ درصد مصرف ادارات در تابستان مربوط به سیستم های سرمایشی است و نکته مهم دیگر این که از ظرفیت مولدهای اضطراری شان برای تامین آن کاهش سی درصدی مصرف انرژی استفاده کنند ، از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی خواهش دارم که این دو ماه را با شدت و سرعت بیشتری در خصوص تامین سوخت مولد ها اقدام کنند تا ما بتوانیم از ظرفیت مولدها در تهران استفاده کنیم ، قطعا اگر مولدها روشن شوند تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه ما در قسمت ادارات عملیاتی می شود.
سوال : شما سه وزارتخانه را نام بردید که برقشان بیشتر از مصرف بود و شما هم اخطار دادید و هم این که قطعی برق را خواهند داشت و بانک تجارت و دیگری ...
پوریا : فکر می کنم بانک ملی باشد.
سوال : جزئیات قطع برقشان را می فرمائید که دلیلش چه بوده ؟
پوریا : ما به کل شعب ابلاغ کردیم که باید ساعت کار را مطابق مصوبه رعایت کنند تا ما بتوانیم از این طریق مصرف را کنترل کنیم، حدود هزار و ۸۰۰ شعبه بانک در سطح توزیع تهران بزرگ وجود دارد والباقی هم تا سقف ۵ هزار و ۷۰۰ تا ادارات هستند . ما اخطارها را به مرور داریم صادر می کنیم یعنی به سرعت شاید تا دو سه روز آینده همه اداراتی که مصرف را کنترل نکردند اخطار را می گیرند و مجدد کنترل می کنیم اگر رعایت توسط آن ها صورت نگرفته بود ناچار هستیم که براساس وظایفی که به عهده ما گذاشته شده در خصوص قطع اقدام کنیم .
سوال :برای واحدهای تجاری هم برنامه خاصی دارید ؟
پوریا : در برنامه های تشویق محور ما هستند یعنی ما در حوزه مثل مشترکین خانگی برنامه هایی داریم که آن ها به ما کمک می کنند یعنی در ایام اوج مصرف که در تهران پیک مصرف حول و حوش ساعت ۱۱ تا ساعت ۴ بعدازظهر است اگر مشترکین تجاری ما با ما همکاری کنند ، مصرفشان را کم کنند ما روی صورت حسابشان پاداش ریالی پرداخت می کنیم .