پخش زنده
امروز: -
در بیستمین نشست هماندیشی مدیران عامل اتحادیههای مؤسسات قرآنی استانها، پیشنهاد همراهی دولت در پرداخت ۱۰درصد از سهم کارفرما از محل هدفمندی یارانهها به سازمان تأمین اجتماعی مطرح و از تعاملات جدید با این سازمان خبر داده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد انجمشعاع مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت در بیستمین نشست هماندیشی مدیران عامل اتحادیههای استانی که با موضوع «بررسی پیشنهاد رئیس سازمان تأمین اجتماعی درباره حل مشکل بیمه اجباری مؤسسات قرآنی» برگزار شد، با اشاره به اینکه انتخابات سه سال گذشته در سوم مرداد انجام شده است، گفت: بنابراین تا سوم مرداد فرصت در اختیار هیئت مدیره است تا پیش از سررسیدن این تاریخ، انتخابات هیئت مدیره برگزار شود و هیئت مدیره آینده اتحادیه کشوری برای سکانداری کار قرآن چند هزار مؤسسه قرآنی، تعیین شوند. بنابر این مجمع عمومی و انتخابات هیئت مدیره در یک زمان انجام میشود.
وی به پیشینهای از بیمه مربیان، مدیر و کارکنان اجرایی مؤسسات قرآنی اشاره کرد و افزود: از ابتدای تشکیل ساختارهای قرآنی، موضوعی به عنوان بیمه اجباری برای معلمان وجود نداشت تا اینکه در سال ۱۳۹۱ درتوافقی، الحاق معلمان و فعالان قرآنی به صندوق هنرمندان (که در آن زمان آقای شجاعی، مدیرعامل وقت صندوق هنرمندان بود)، انجام شد و با یک توافق داخلی، تعدادی از قاریان، حافظان و معلمان قرآن و همینطور مدیران مؤسسات قرآنی به صندوق هنرمندان ملحق شدند.
انجمشعاع به آمار اعلام شده پیش از دولت سیزدهم و عضویت قریب به هفت هزار معلم قرآنی در این صندوق اشاره کرد و گفت: اگر چه با غربال دولت سیزدهم، آمار اعلام شده حکایت از بیمه شدن حدود شش هزار و ۴۰۰ معلم قرآن در صندوق بیمه هنرمندان دارد که همه اینها به عنوان یک فرد، بیمه شدهاند و نه در قالب ساختار، افراد بیمه شده در صندوق هنرمندان با توجه به نرخ و سطح پرداختی از وضع بیمه درمانی خوبی برخوردار هستند.
وی با اشاره به اینکه پس از اینکه عضویت معلمان قرآن در صندوق بیمه هنرمندان با توقف روبرو شده بود، با انبوهی از تقاضاها و درخواستهای مدیران و مربیان مؤسسات قرآنی و خانههای قرآن مواجه شدیم و به دنبال راه حل رفتیم و توانستیم با افزودن فصل جدیدی در صندوق بیمه اجتماعی عشایری و روستایی با عنوان «مشاغل فصلی» (که ساکن بودن در روستا و مناطق عشایری و قانون شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر شامل آن نمیشود)، مربیان و مدیران مؤسسات قرآنی و کادر اجرایی را بیمه کنیم.
مدیرعامل اتحادیه کشوری اضافه کرد: تا این لحظه بیش از شش هزار نفر از معلمان و مدیران مؤسساتی که نتواستند از مزایای بیمه صندوق هنرمندان بهرهمند شوند در صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستایی تحت سرفصل «مشاغل فصلی» بیمه شدند، اما یکی از تفاوتهای این بیمه، بحث بیمه درمان آنها بود که با بیمه سلامت حل شد. همچنین بیمهشدگان این صندوق به نسبت پرداختهایشان در آینده از خدمات مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت برخوردار خواهند شد.
وی افزود:، اما به عنوان نماینده مؤسسات قرآنی از چند ماه قبل با توجه به گزارشهای دریافتی از مؤسسات قرآنی از جمله از شهرستان خوی آذربایجان غربی و پرداخت جریمه ۳۰۰ میلیون تومانی از سوی سازمان تأمین اجتماعی روبرو شدیم (مشکلی که میتواند در سال ۱۴۰۲ بحرانی را ایجاد کند). این جریمه پیرو شکایت یکی از معلمان مؤسسات قرآنی به سازمان تأمین اجتماعی مبنی بر بیمه نشدن از سوی مدیر مؤسسه قرآنی طرح شد.
انجمشعاع با تأکید بر اینکه بنابر نظر سازمان تأمین اجتماعی، بیمه شش هزار و ۴۰۰ معلم قرآنی بیمه شده در بیمه صندوق هنرمندان و بیمه شش هزار نفر بیمه شده در صندوق بیمه اجتماعی، رافع تکلیف بیمه اجباری کارفرما و کارگر نیست، گفت: اکنون سازمان تأمین اجتماعی با توجه به قوانین در اختیار، با مؤسسات مواجه شده است و هیچ راه برونرفت قانونی تا این لحظه پیدا نکردهایم، چنانکه یکی دیگر از مؤسسات قرآنی با جریمه ۲۰ میلیارد تومانی از سوی سازمان تأمین اجتماعی روبرو شده است.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین مشکل ما درحال حاضر، ناتوانی در پرداخت سهم کارفرما از سوی مؤسسات قرآنی است، افزود: البته رایزنیهای خود را تا زمانی که مدیرعامل اتحادیه هستم، انجام میدهم، چنانکه علاوه بر نامهای که به رئیس جمهور فرستادیم، نامهای از طریق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سازمان تأمین اجتماعی فرستادیم. همچنین در محفل قرآنی ماه مبارک رمضان رئیس قوه قضائیه نیز نامهای تقدیم ایشان کردم که به بخش اقتصادی دادستانی ارجاع خورده است و به صورت ویژه پیگیر آن هستم، هرچند تا کنون نیز موثر نیفتاده است، اما امروز با سازمان تأمین اجتماعی و قوانین آن مواجه هستیم. پیشبینی من این است که در سال ۱۴۰۲ قطعا بخش قابل توجهی از مؤسسات گرفتار این مشکل میشوند که باید تعطیل شوند یا سهم کارفرما و جریمه گذشته سهم کارفرما را نسبت به بیمه معلمان پرداخت کنند که قطعا از توانشان خارج است.
انجمشعاع تأکید کرد:با وساطت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درهفته گذشته، جلسهای را با میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور داشتیم که برخلاف تصورم زمینه تعاملی را بیشتر از تقابلی دیدم.
وی گفت:در این جلسه نتیجه بر این شد که مکاتبهای با این سازمان و آقای داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور داشته باشیم تا طی چند سال براساس چارچوبی مشخص با تخصیص اعتباری سالیانه (مبلغی بیش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان) از محل هدفمندی یارانهها به سازمان تأمین اجتماعی به منظور پرداخت بخشی از سهم کارفرما (۱۰ درصد از ۲۰ درصد سهم کارفرما) بخش قابل توجهی از مدیران و مربیان قرآن را که تمایل دارند در سازمان تأمین اجتماعی بیمه شوند، بیمه کنیم. به این معنا که سهم کارفرما که ۲۰ درصد است، دولت در پرداخت ۱۰درصد آن از محل هدفمندی یارانهها به سازمان تأمین اجتماعی، کمک کند تا از این طریق مؤسسات را از پرداخت حجم کامل سهم کارفرما رها کنیم و سازمان تأمین اجتماعی نیز قول مساعد برای پیگیری این موضوع را از سازمان برنامه و بودجه داد.
مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات قرآنی افزود: همانطور که قبلا نیز گفتم «طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۹۰ و ابلاغ آن در سال ۹۱ «تمام افرادی که در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به عنوان شاغل فصلی بیمه شدهاند، بیمه مجدد اجباری برای آنها الزامآور نیست» بنابراین اگر بیمهشده در مؤسسه مشغول است و بازرسی شعبه تأمین اجتماعی برای بیمه مجدد مؤسسه را مجبور کند، از مصوبه قطعی مجلس تخطی کردهاند. این امر به دلیل استعلام مرکز پژوهشهای مجلس برای اتحادیه کشوری شفاف شده است، اما سازمان تأمین اجتماعی تمکین نمیکند.
وی گفت: باید همه سعیمان را معطوف گنجاندن ماده واحدهای در برنامه هفتم، داشته باشیم. هرچند نامهای تهیه میشود تا بتوانیم در برنامه هفتم که دولت تقدیم مجلس کرد، مادهواحدهای برای حل مشکل دائم این موضوع داشته باشیم، زیرا گنجاندن ماده واحده در برنامه هفتم فرصتی است تا بخشی از مشکل تقنینی خود را حل کنیم.