پخش زنده
امروز: -
بستن نوزاد به پشت یا سینه مادر با کمک یک پارچه بزرگ، میتواند برای سلامت نوزادان به ویژه نوزادان نارس بسیار مفید باشد.
به گزارش سرویس وبگردی حبرگزاری صدا و سیما ، در بسیاری از جوامع سنتی و به ویژه مناطقی که زنان در امور کشاورزی و دامداری مشارکت دارند، سنت بستن نوزاد به پشت یا سینه مادر با کمک یک پارچه بزرگ، بسیار رایج است. این روش که در پزشکی با عنوان مراقبت کانگورویی شناخته میشود میتواند برای سلامت نوزادان به ویژه نوزادان نارس بسیار مفید باشد.
برخی جانوران مانند کانگوروها، نوزادان خود را در کیسههای طبیعی خود حمل میکنند. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد، مادرانی که از رویکرد مراقبت کانگورویی برای نوزادان خود و به ویژه نوزادان نارس استفاده میکنند، به طور قابل توجهی شانس بقای فرزند خود را افزایش میدهند. این رویکرد شامل حمل نوزاد در یک پارچه و امکان ایجاد تماس بدنی است.
طی این پژوهش محققان مروری بر کار آزماییهای تصادفی شده و بزرگ چند کشور را برای مقایسه روش مراقبت کانگرویی با مراقبتهای معمولی و تعیین زمان ایده آل برای شروع مداخله انجام دادند. این محققین مرور ۳۱ کارآزمایی را که در مجموع ۱۵ هزار و ۵۵۹ نوزاد را شامل میشد، تجزیه و تحلیل کردند. از این میان، ۲۷ مطالعه روش نگهداری فوق را با مراقبتهای معمولی مقایسه کردند، در حالی که چهار مطالعه شرایط نوزادان نارس را که با این روش نگهداری شدند با نوزادان عادی مقایسه کردند.
یافتهها نشان میدهد: مراقبت کانگورویی در مقایسه با مراقبتهای مرسوم، خطر مرگ و میر را تا ۳۲ درصد در طول بستری شدن در بیمارستان یا در عرض ۲۸ روز پس از تولد کاهش میدهد. همچنین به نظر میرسید که مراقبت کانگرویی خطر ابتلا به عفونت شدید مانند سپسیس را نیز تا ۱۵ درصد کاهش دهد. این مزایا بدون توجه به سن حاملگی، وزن کودک در هنگام تولد و زمان و مکان شروع مراقبت کانگرویی مشاهده شد.
علاوه بر این، مطالعه فوق نشان داد: شروع زودهنگام مداخله و انجام آن برای حداقل هشت ساعت در روز، مراقبت کانگورویی را در کاهش مرگ و میر و میزان عفونت موثرتر میکند. مطالعاتی که شروع زودهنگام مراقبت کانگرویی را با شروع دیرهنگام آن مقایسه کردند، کاهش مرگ و میر نوزادان را ۳۳ درصد و کاهش احتمالی ۱۵ درصدی ابتلا به سپسیس بالینی را طی ۲۸ روز نشان دادند.
در حالی که این مطالعه دارای محدودیتهایی بود، نویسندگان تأکید کردند: مطالعات وارد شده به طور کلی خطر سوگیری پایینی داشتند و شواهد برای پیامدهای اولیه با قطعیت متوسط تا بالا در نظر گرفته شد.
محققان به این نتیجه رسیدند که یافتههای آنها از مراقبت کانگرویی برای نوزادان نارس و کم وزن در اسرع وقت پس از تولد و حداقل هشت ساعت در روز حمایت میکند. آنها همچنین خواستار تحقیقات آینده برای تمرکز بر غلبه بر موانع اجرای مراقبت کانگورویی در مقیاس بزرگتر در محیط جامعه شدند. شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی BMJ Global Health منتشر شده است.