ماجرای خرید بطری آب ۲۰ میلیونی چه بود؟
رئیس پلیس فتا استان البرز در مورد کلاهبرداری با کارت خوانهای سیار هشدار داد و گفت: شهروندان رمز کارت را خودشان وارد کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما؛ رادیو فرهنگ از
سرهنگ رسول جلیلیان رئیس پلیس فتا استان البرز در مورد جزئیات ماجرای
خرید بطری آب ۲۰ میلیونی سوال کرد.
سوال: ماجرای خرید بطریهای آبی که ۲۰ میلیون از آب درآمد. از جزییات این خبر و این که چه اتفاقی افتاده و اصلا چه ربطی به پلیس فتا دارد، چرا نباید برویم تعزیرات برایمان بگویید.
جلیلیان: این موضوعی که دارید عنوان میکنید کلاهبرداری به روش کپی کارتهای بانکی است توسط یک سخت افزاری توسط افراد کلاهبردار انجام میشود و عموما توسط افرادی که به صورت فروشنده دوره گرد یا در پوششهای مختلف مثل همین موضوعی که عنوان کردید در قالب فروش آب معدنی در بزرگراهها اتفاق افتاده و در مسیرهایی که شلوغ است قرار میگرفتند و این آب معدنیها را به فروش میرساندند و اقدام به کپی کارت بانکی افرادی که خریدار آب معدنی بودند میکردند و در یک زمان و یک مکان دیگری اقدام به کپی کارت بانکی و برداشت از حساب افراد میکردند.
سوال: به خاطر این که موقع برداشت از کارت شماره حساب شان را اعلام میکردند؟
جلیلیان: این سخت افزاری است که معمولا افراد کلاهبردار در کنار آن دستگاه پوز همراه خودشان دارند در سایزهای مختلف است میتواند داخل دست هم قرار بگیرد که اصلا شخص خریدار هم متوجه آن دستگاه و آن سخت افزار هم نشود، ولی راههای زیادی برای پیشگیری از آن وجود دارد که به راحتی میشود از این موضوع پیشگیری کرد و گرفتار افراد کلاهبردار نشد. تحت پوششهای مختلفی این کار دارد انجام میشود هم فروشندههای دوره گرد است بعضا پیکهای خرید اینترنتی اعم از کالا، خدمات، خوراکی، غذا و موضوعاتی از این دست جاهایی داشتیم در پمپ بنزینها این اتفاق رخ داده شاید یکی از بهترین راههایی که میشود از این موضوع پیشگیری کرد این است که شخص خودش رمزش را وارد کند و عملیات و تراکنش بانکی را خودش انجام دهد و رمز را در اختیار فروشنده قرار ندهد و این که یک مبلغ دیگهای که زمان خرید حتما رسید آن مبلغی که از حسابش کسر شده را از فروشنده درخواست کند، اگر رسید دریافت شد مطمئنا عملیات بانکی به درستی انجام شده و کپی صورت نگرفته و این که برای خریدهای متفرقه از این کارتی که موجودی کمتری داشته باشد از آن استفاده کنند که اگر کپی هم شد ضرر کمتری متحمل شوند و خسارات کمتری داشته باشد.
بهترین راهش این است که کارت را خودشان وارد دستگاه پوز کنند رمز را خودشان وارد کنند به صورت دورهای رمز کارت بانکی شان را تغییر بدهند که گرفتار این افراد شیاد و کلاهبردار نشوند مگر این که از جاهای مطمئن خرید کنند افرادی که فروشندههایی که دوره گردند آن کالا و یا آن خدماتی که دارند ارایه میکنند به مبلغ پایین تری ارایه میکنند مطمئنا یک موضوعی پشت این قضیه میتواند باشد.
سوال: متاسفانه خودمان خیلی وقتها این کار را میکنیم، ۹۰ درصد جاها این طور است که با صدای بلند فریاد میزنیم و شماره کارت مان را عملا اعلام میکنیم در آن به اندازه گاوصندوق پول نیست، ولی هرچه که وجود دارد اعلام میکنیم، شاید آن لحظه از حساب مان کم نشود مثلا سی ثانیه یک دقیقه آن طرفتر بروید رمزمان را حفظ کنند و این اتفاق بیفتد این امکان وجود دارد؟
جلیلیان: قطعا همین است این سخت افزار نوار مشکی که پشت کار است و اطلاعات کارت بانکی را در خودش جای داده کپی میکند و در آن به هر صورت ذخیره سازی که این افراد دارند ممکن است وصل به یک گوشی موبایل یا لپ تاپ باشد اطلاعات کارت بانکی را سرقت میکنند به این شکل و رمز را یا به ذهن میسپارند یا یادداشت میکنند و بعد در یک مکان دیگر و در یک زمان دیگر نمونه همان کارت تان را کپی میکنند.