پخش زنده
امروز: -
برای نخستین بار در کشور طرح ملی اصلاح نژاد گاومیش در دزفول اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت:برای نخستین بار در کشور طرح ملی اصلاح نژاد گاومیسر (شیردوشی گاومیش با شیردوش صنعتی بدون همراهی گوساله با مادر) در این مرکز اجرا شد.
محمود امیری رودبار افزود: گاومیش به عنوان دامی که قادر است با مصرف جیرههای با کیفیت پایین محصولات با ارزشی شامل گوشت و شیر با کیفیت بالا تولید کند، شناخته میشود.
وی ادامه داد: با وجود اینکه گاومیش مهمترین دام بومی استان خوزستان بوده و نقش بسیار مهمی در تامین شیر و گوشت ایفا میکند، طی سه دهه اخیر جمعیت آن رو به کاهش بوده است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش منابع طبیعی صفی آباد دزفول بیان کرد: تعداد گاومیشهای خوزستان از حدود ۱۵۰ هزار راس به ۹۰ هزار راس رسیده که یکی از دلایل این کاهش، انجام ندادن اصلاح نژاد و بهبود عملکرد این دام مهم است.
امیری رودبار با اشاره به اینکه مهمترین بخش اصلاح نژاد، جمع آوری صحیح و پایدار اطلاعات عملکردی به ویژه تولید شیر است، گفت: جمع آوری اطلاعات تولید شیر نیازمند مدیریت بسیار دقیق شیردوشی بوده که پرچالشترین بخش پرورش و اصلاح نژاد گاومیش است.
وی افزود: به طور کلی در ایران شیردوشی در گاومیش به ۲ صورت دستی و ماشینی انجام شده، که در هر ۲ حالت برای انجام فرآیند آزادسازی شیر نیاز به حضور گوساله در کنار مادر و ترشح هورمون اکسی توسین توسط مادر است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی صفی آباد دزفول گفت: ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گاومیش مرکز صفی آباد برای نخستین بار در کشور موفق به جداسازی گوسالهها از مادر شده تا بتواند به عنوان یک ایستگاه الگو مورد استفاده قرار گیرد و بهرهبرداران و مراکز نگهداری این دام از تجربیات این مرکز برای جداسازی گوسالهها از مادران استفاده کنند.