پخش زنده
امروز: -
وزارت حج و عمره عربستان از ورود بیش از یک میلیون زائر خارجی به سرزمین وحی برای مناسک حج خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد البیجاوی معاون وزیر حج عربستان در امور عمره و زیارت اعلام کرد: کشورش همه گذرگاهها را برای تسهیل ورود حجاج باز کرده و همه نیروی انسانی برای خدمت به زائران خانه خدا به کار گرفته است.
وی افزود: عربستان سعودی از همه ظرفیتهای مادی، فنی و عمرانی خود استفاده کرده است تا بهترین خدمات را به زائران خانه خدا ارائه کند.
معاون وزیر حج عربستان در امور عمره و زیارت تاکید کرد: گذرگاههای «حاله عمار» (در منطقه تبوک)، «الحدیثه»، «الودیعه»، «البطحاء» و پل ملک فهد و دیگر گذرگاهها، پذیرای حجاج هستند.
البیجاوی تصریح کرد: تاکنون بیش از یک میلیون زائر خارجی برای مناسک حج پذیرفته شده است و تمام فرودگاههای مدینه و مکه مکرمه با حداکثر توان، برای دادن بهترین خدمات به زائران خانه خدا تلاش میکند.
از سوی دیگر سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی دستوری مبنی بر میزبانی از ۱۳۰۰ زائر خدا، از بیش از ۹۰ کشور جهان، را صادر کرد.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اعلام کرد: این میزبانی در قالب برنامه «مهمانان خادم حرمین شریفین» است که «وزارت امور اسلامی، دعوت و ارشاد» این کشور بر اجرای آن نظارت میکند.
وزیر امور اسلامی، دعوت و ارشاد عربستان سعودی اعلام کرد: ویژگی بارز این برنامه آن است که رویای مسلمانان بیشتری از کشورهای جهان را محقق میکند.
وی تاکید کرد: برنامه ملک سلمان برای میزبانی از گروهی از زائران در هر سال، «بیانگر پیامی است که عربستان در راه خدمت به اسلام و مسلمانان و تعمیق پیوندهای وحدت و برادری بین ملتهای جهان اسلام دارد».
پادشاه عربستان سعودی هفته گذشته دستور میزبانی از هزار عضو خانواده شهدا، اسرا و مجروحان فلسطینی را برای ادای مناسک حج، صادر کرد.
وزارت امور اسلامی، دعوت و ارشاد عربستان سعودی اعلام کرد: مردم فلسطین از توجه ملک سلمان و ولیعهد سعودی برخوردارند و ادامه این اقدام درباره حجاج فلسطینی که هر ساله با هزینه ملک سلمان حج انجام میشود، موید نتایج مثبت آن و عمق ارتباط وی با برادران فلسطینی و علاقه زیادی است که به خانواده شهدا دارد.
پیش از این نیز «عبدالرحمن السدیس» رئیس امور حرمین شریفین عربستان سعودی درباره برگزاری مراسمی استثنایی، ممتاز و ایمن برای حج امسال ابراز امیدواری کرد.
السدیس تاکید کرد: آمادگیها و تدارکات، نویدبخش خوبی است و ما درباره برگزاری موسم استثنایی و برجسته حج که امن و در دسترس است، خوش بین هستیم.
همچنین رسانههای خبری اعلام کردند: نخستین هواپیمای انتقال زائران یمنی با ۲۷۵ سرنشین، برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ یمن، از فرودگاه صنعا به مقصد عربستان سعودی پرواز کرد.
یک منبع آگاه در فرودگاه بین المللی صنعا تاکید کرد: نخستین هواپیمای حجاج یمنی به مقصد جده برای نخستین بار از سال ۲۰۱۶ با ۲۷۵ زائر از فرودگاه صنعا به پرواز درآمد.
تعداد زائران حج تمتع کشورهای مختلف در سرزمین وحی در حال افزایش است و سعودیها برای حضور میلیونی زائران در جوار خانه خدا، حصارهای اطراف مطاف را برداشته و فضای زیارتی مسجدالحرام را توسعه داده اند.
تاریخ ادای مناسک حج از روز هشتم ذی حجه منطبق با ۲۵ ژوئن (۴ تیر) خواهد بود، ضمن اینکه حج تا ۱۳ ذی الحجه ۳۰ ژوئن (۹ تیر) ادامه دارد.
عربستان سعودی همچنین اعلام کرد: زائران باید واکسنهای چهارگانه مننژیت، پنوموکوک، واکسیناسیون علیه هپاتیت ویروسی آ و ب. واکسن مننژیت، سرخک و اوریون، تب زرد و آنفولانزا فصلی را در دوره مناسب قبل از آغاز مناسک حج تزریق کنند تا اثربخش باشد.
«عامر آل خشیل» مدیر عامل نهاد حج و عمره شرکت هواپیمایی عربستان سعودی نیز اعلام کرد: امسال در حج ۱۴۴۴ هجری قمری (۱۴۰۲) برای نخستین بار ۶ فرودگاه برای استقبال از حجاج اختصاص داده میشود.
همچنین «عبدالفتاح مشاط» معاون وزیر حج و عمره عربستان در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد: تعداد حجاجی که خارج از عربستان برای ادای مناسک حج به این کشور میآیند به آمار پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بازگشته است.
وی گفت: ۲ میلیون مسلمان خارج از عربستان سعودی از سراسر جهان و ۲۰۰ هزار نفر از داخل عربستان، میتوانند مناسک حج را به جا آورند.
پیش از این «عبدالرحمن بن عبدالمحسن الفضلی» وزیر آب و کشاورزی و رئیس کمیسیون امنیت غذایی عربستان سعودی نیز اعلام کرده است: تعداد حجاج امسال نسبت به ۳ سال گذشته به دلیل کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا، افزایش خواهد یافت.
گفتنی است؛ عربستان سعودی در سال گذشته به دلیل محدودیتهای اعمال شده ناشی از ویروس کرونا، پذیرای بالغ بر ۹۰۰ هزار زائر خانه خدا بود، اما امسال اعلام کرد که نزدیک به ۲ میلیون نفر از مسلمانان به حج مشرف میشوند.
سال گذشته (حج ۱۴۴۳) ۸۹۹ هزار و ۳۵۳ زائر به حج مشرف شدند، در حجهای تمتع ۱۴۴۱ و ۱۴۴۲ نیز عربستان سعودی تصمیم گرفت حج تمتع را با حضور زائران ساکن عربستان برگزار کند.