پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دامپزشکی خوزستان : کشتارگاه دام یک پالایشگاه تأمین گوشت بهداشتی جامعه است و ساماندهی و رفع نواقص ساختاری و بهداشتی آن، مقدمه بسیار ضروری برای موفقیت نظارت بهداشتی دامپزشکی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، مدیرکل دامپزشکی و دبیر کمیته استانی ساماندهی کشتارگاههای دام خوزستان در کمیته ساماندهی کشتارگاههای دام استان گفت: بهموازات تأمین امنیت غذایی، تضمین ایمنی، بهداشت و سلامت آن نیز اجتنابناپذیر است.
عسکری فرد ادامه داد: کشتارگاه دام یک پالایشگاه تأمین گوشت بهداشتی جامعه است و ساماندهی و رفع نواقص ساختاری و بهداشتی آن، یک مقدمه بسیار ضروری برای موفقیت نظارت بهداشتی دامپزشکی است و زمینه پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را فراهم میآورد.
وی با اشاره به اینکه بالغبر ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و حیوان شناساییشده است بیان کرد: برخی از این بیماریها مانند هاری و تب کریمه کنگو درصورتیکه وارد فاز بالینی خود شوند باعث مرگومیر در جامعه انسانی میشود و هیچگونه راه درمانی وجود ندارد.
وی افزود: بیماریهای دامی مشترک بین انسان و حیوان، همواره بهداشت عمومی جامعه را تهدید میکند و راه جلوگیری از بروز و انتشار آنها اعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی در دامداریها، میدانها دام، کشتارگاههای دام و مراکز توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی است.
در ادامه محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، با اشاره به اینکه خط قرمز همه ما سلامت و بهداشت جامعه است گفت: تمام تلاش این کمیته این است که گوشت استحصالی در کشتارگاهها بهصورت کاملاً سالم و بهداشتی به دست مصرفکننده برسد و در این مسیر تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
خانچی در خصوصی کشتارهای غیرمجاز دام موجود در سطح استان و برخی شهرهای خوزستان توضیح داد: استفاده از قوه قهریه باید آخرین راهکار ما باشد و در این خصوص با همکاری تمامی دستگاههای مرتبط میبایست نسبت به انجام فرهنگسازی در خصوص مضرات استفاده از گوشت کشتار غیرمجاز دام اطلاعرسانی کرد و آحاد جامعه با خطرات ناشی از کشتار غیرمجاز آگاه شوند.
در ادامه این جلسه، ضمن بررسی وضعیت کشتارگاههای دام استان، در خصوص تأسیس دو کشتارگاه دام تمام صنعتی جدید در سطح استان خوزستان، بهسازی و نوسازی پیش سرد در ۹ کشتارگاه سنتی دام، ایجاد خط ریل هوایی در کشتارگاههای سنتی و سایر الزامات بهداشتی، مصوباتی در سطح استانی انجام شد.
استان خوزستان دارای چهار کشتارگاه صنعتی و ۱۸ کشتارگاه سنتی دام است که با برنامهریزی برای رفع نواقص ساختاری و ارتقای شاخصهای بهداشتی در آنها، میتوان سلامت گوشت و آلایشهای خوراکی استحصالشده از دام را تضمین کرد.