سفیر ایران در ترکمنستان:
از سرگیری روابط اقتصادی ایران و ترکمنستان بعد از ۳۰ سال
روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و ترکمنستان در سایه سفرهای متقابل مقامات دو کشور افزایش پیدا کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، سفیر کشورمان در ترکمنستان به از سرگیری همکاری اقتصادی با این کشور بعد از ۳۰ سال اشاره کرد و
گفت: ترکمنستان در روابط با دنیا و همسایگان خود، سیاست توسعه روابط را در پیش گرفته که باید از این فرصت در جهت همکاری های همه جانبه استفاده کنیم.
غلام عباس ارباب خالص امروز در نشست تجاری، سرمایه گذاری ایران و ترکمنستان در مشهد گفت: با توجه به سفرهای اخیر سران دو کشور، هم اکنون میان ایران و ترکمنستان هیچگونه اختلافی وجود ندارد.
وی افزود: نشست امروز در ادامه سیاست های اقتصادی و کلان دولت سیزدهم است که بر توسعه روابط با همسایگان تاکید دارد و این نشست ها کمک مطلوبی به همکاری های میان دو کشور کرده و زمینه ساز برقراری ارتباط بین تولیدکنندگان است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه مناسبات ایران با ترکمنستان در ابتدای همه گیری ویروس کرونا، به صفر رسید که با پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت و سفارت خانه این دو کشور، موانع رفع و دستورالعمل ها کاهش پیدا کرد.
ارباب خالص از برگزاری هفدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان در عشق آباد طی یک ماه آینده خبر داد و گفت: بخشی از تجار ایرانی در این نشست با ما همکاری داشته و شرکت خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تسهیل گری ترکمنستان در صدور ویزا اشاره و اظهار کرد: دولت ترکمنستان اقدامات مثبتی در زمینه تسهیلات ویزای تجاری انجام داده و به جز کاهش تعرفه های ترانزیتی میان ایران و ترکمنستان، برای تسهیل صدور ویزا نیز اقداماتی با بخش گردشگری آغاز شده و ۷۸ شرکت گردشگری برای معرفی به طرف ایرانی و اخذ ویزا در نظر گرفته شده است.
ارباب خالص ادامه داد: در حوزه گردشگری سلامت نیز اقدامات خوبی شکل گرفته که امید است در نشست آتی کمیسیون اقتصادی با ترکمنستان بحث تسهیلات برای صدور ویزای تجاری مطرح شود و از سوی ترکمنستان پاسخ مثبتی اعلام شود.
ضرورت احیای دیپلماسی اقتصادی میان ایران و ترکمنستان
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان نیز در این نشست گفت: دیپلماسی اقتصادی میان ایران و ترکمنستان باید به شکلی صحیح احیا شود و موانعی که سبب کاهش مراودات تجاری بین دو کشور می گردد، از طریق دیپلماسی مرتفع شود.
مجید محمدنژاد با اشاره به تجارت حدود ۱٫۵ تا ۲ میلیارد دلاری ایران با اوراسیا گفت: ظرفیت تعامل ایران با کشورهای آسیای میانه بیش از این رقم هاست؛ در واقع، ظرفیت های بالقوه ای وجود دارد که باید به فعلیت برسد و نباید از این موضوع غافل شد.
سرکنسول ترکمنستان در ایران نیز با بیان اینکه ترکمنستان افزایش روابط تجاری و فرهنگی را با استان های همجوار همچون خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان در پیش گرفته است، گفت: خراسان رضوی با داشتن سه گذرگاه مرزی، دروازه ورود ایران به کشورهای آسیای مرکزی است. روابط میان ایران و ترکمنستان از مسیر استان های هم مرز، بهبود خواهد یافت.
الیاس قایب اف افزود: برگزاری نمایشگاه تخصصی اقتصادی ایران در عشق آباد در فوریه ۲۰۲۳ و حضور ۷۰ شرکت ایرانی در آن، اثباتی بر افزایش روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور است.
وی تاکید کرد: استفاده از فرصتهای سرمایه گذاری میان ایران و ترکمنستان سبب ارتقای بیش از پیش روابط تجاری میان این دو کشور خواهد شد و با سفرهای مقامات ایران و ترکمنستان، روابط تجاری و اقتصادی میان این دو کشور تحکیم شده و افزایش پیدا می کند.