پخش زنده
امروز: -
به مناسبت هفته میراث فرهنگی از هنرمندان، صنعتگران و فعالان حوزه سفالگری روستایمند گناباد تقدیر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گناباد گفت: قدمت هنر سفالگری در منطقه گناباد بر اساس آخرین یافتههای باستانشناسی در منطقه، سفالینه نو یافته اروک به هزاره سوم قبل از میلاد میرسد.
حمیدرضا محمودی قوژدی با بیان اینکه روستایمند گناباد یکی از ۸ منطقه سفالخیز کشور است افزود: تداوم این هنر از ۵۰۰۰ سال پیش تا به امروز و حفظ اصالتهای آن یکی از ارزشهای بارز این هنر است.
وی گفت: اهمیت سفال روستایمند گنابادعلاوه بر تولید بدنه به شیوه بدل چینی بهرهگیری هنرمند از نقوش هندسی و طبیعی همچون مرغ، ماهی، خورشید خانم و درخت زندگی است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گناباد افزود: وجود شاخصههای یاد شده باعث تمایز این نوع سفال نسبت به مناطق دیگر کشور شده است.
محمودی قوژدی گفت: خوشبختانه با اقدامات ارزنده و شایسته در سنوات گذشته که از دهه ۴۰ تا به امروز انجام شده است منجر به حفظ و احیای این رشته صنایعدستی در دوره معاصر شده است.
وی افزود: در دهه ۴۰ با ایجاد مرکزی برای آموزش سفالگران و حمایت از تولیدات با خرید تضمینی آثار تولید شده اقدام موثری در راستای احیای این هنر برداشته شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گناباد گفت: روستایمند با ۱۵ کارگاه سفالگری دارای اشتغال خانگی بیش از ۵۰۰ نفر در رشته سفال است.
محمودی قوژدی افزود: همزمان با هفته صنایعدستی به همراه اعضای شورای و دهیار روستایمند گناباد از هنرمندان سفالگر روستا با اهدا شاخه گلی تقدیر شد.
شهرستان گناباد دارای ۱۷۷ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران و بیش از دهها جاذبه گردشگری و صدها اثر تاریخی است.
شهرستان گناباد در فاصله ۲۷۰ کیلومتری از جنوب مشهد قرار دارد.