پخش زنده
امروز: -
دو ماه از آبگرفتگی زمین فوتبال میگذرد، اما هنوز آب سبز رنگ در آنجا راکد است. در خانههای اطراف، بیماران بستری هستند و در قبرستان ها، برای بچهها عزاداری میکنند. در شمال پرو، اپیدمی دنگی در حال گسترش است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ دو ماه از آبگرفتگی زمین فوتبال میگذرد، اما هنوز آب سبز رنگ در آنجا راکد است. در خانههای اطراف، بیماران بستری هستند و در قبرستان ها، برای بچهها عزاداری میکنند. در شمال پرو، اپیدمی دنگی در حال گسترش است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیما، نزدیک مرز با اکوادور، منطقه بیابانی پیورا با بدترین بحران بهداشتی خود از زمان شیوع بیماری همه گیر مواجه است که پرو را به صدر کشورهای دارای بیشترین مرگ و میر رسانده است. این بار، انتقال دهنده پشه تب دنگی، که توسط بارانهای شدید ناشی از طوفان یاکو که در ماه مارس منطقه را درنوردید، جذب شد.
سزار اورگو، از اعضایدفاع مدنی، اعلام کرد از ۱۳ ژوئن، "۸۲ کشته داریم، از جمله ۱۱ کودک، و بیش از ۴۴۰۰۰ نفر در بخش پیورا آلوده شده اند. " این ارقام بیش از یک سوم مرگ و میر (۲۴۸) و ابتلا (۱۴۶۵۸۸) ثبت شده در سطح کشور را نشان میدهد.
والری پاز سولدان، متخصص بیماریهای عفونی از دانشگاه کایتانو هردیا تاکید میکند از زمان ظهور مجدد تب دنگی در کشور در سال ۱۹۹۰، این "قویترین" موج اپیدمی است. او هشدار میدهد که این عفونت "غیرقابل کنترل شده است" و میترسد که ویروس "در تمام طول سال" در کشور به دلیل تغییرات آب و هوایی و پدیده آب و هوای ال نینو که باعث بارانهای شدید میشود در حال گردش باشد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت پان آمریکن (PAHO) از نظر دنگی، پرو پس از برزیل با ۳۶۵ درصد افزایش نسبت به میانگین پنج سال گذشته، دومین بالاترین میزان مرگ و میر را در آمریکای لاتین دارد.
منطقه ساحلی بخش پیورا خانه اکثر ۱.۸ میلیون نفر جمعیت این منطقه است.
در یکی، ماریا فرانسیسکا سوسا، ۴۵ ساله، مراقب پدر ۹۳ ساله خود است. پیرمرد که در تخت خوابیده و پشه بند باز شده در کنارش است، وقتی دخترش دستش را از روی پیشانی او میگذراند، به سختی غر میزند.
این زن که با شش عضو دیگر خانواده اش زندگی میکند، شهادت میدهد، از زمانی که او به ویروس الوده شده، ما مجبور شدیم به او کمک کنیم که گویی یک بچه کوچک است، تا به او غذا بدهیم (..)، برایش پوشک بخریم.
همه یکی پس از دیگری تحت تأثیر این ویروس قرار گرفتند. در مواجهه با ازدحام بیش از حد مراکز بهداشتی، آنها مجبور شدند به یک پزشک خصوصی مراجعه کنند و دارو بخرند.
طوفان یاکو باعث بارش شدید باران و جاری شدن سیل شد. شبکههای آب آشامیدنی و فاضلاب و همچنین محصولات انبه و برنج آسیب دیده است. آب در مخازن باز ذخیره میشد که علیرغم عملیات بخور، مکانهای تکثیر پشه Aedes aegypti، که معمولاً به عنوان پشه ببر شناخته میشود، افزایش یافت.
در کاتاکائوس، زمین فوتبال دو ماه پس از گذشت طوفان همچنان پر آب است. نه چندان دور، تئولیندا سیلوا، ۴۵ ساله، از پسرش گابریل، ۲۷ ساله، در بستر و تب مراقبت میکند. او اظهار تاسف میکند: "متاسفانه من پولی ندارم که او را به بیمارستان ببرم. در حال حاضر دوران سختی را پشت سر میگذارم، کار نیست، چیزی نیست. "