فرش دستباف آصادقی تویسرکان ثبت جهانی میشود
رئیس مرکز ملی فرش ایران از ثبت ملی فرش دستباف آصادقی تویسرکان خبر داد و گفت: دومین مرکز خانه خلاق فرش را در استان همدان راهاندازی میکنیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از مرکز ملی فرش ایران؛ خانم فرحناز رافع با اشاره به کاهش تعرفه ابریشم از ۱۵ درصد به ۱۰ درصد در سال جاری افزود: امیداوریم با کمک گمرک بتوان تعرفه ابریشم تا میزان هفت درصد را کاهش داد، اما فعلا ۱۰ درصد از سوی دولت ابلاغ شده است.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت دانش جوانی فرش دستباف در نزد ایرانیان است و اگر ایران در این حوزه پیشرفت کند سایر کشورهای هم پیشرفت میکنند، اضافه کرد: اقدامات زیادی از جمله راهاندازی شتابدهنده تخصصی، مرکز رشد فرش برای ثبت ایدهها و راه اندازی استارتآپهای متعدد در این زمینه انجام دادیم.
رئیس مرکز ملی فرش با بیان اینکه نخستین خانه خلاق فرش در استان سنندج افتتاح شد و راهاندازی دومین خانه خلاق فرش را در استان همدان در برنامه داریم گفت: تلاش میکنیم فرش دستباف تویسرکان ثبت ملی و سپس ثبت بینالمللی به عنوان نشان جغرافیایی شود برای اینکه بتوانیم روی نشان تجاری فرش دستباف تویسرکان و استان همدان اقدامات موثرتری را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه فرش نقش آصادقی که بزرگترین المان فرشی آن امروز رونمایی شد، فرش اصیل تویسرکان است که ثبت ملی و جهانی خواهد شد ادامه داد: با همت و مشارکت جوانانهای این مرز و بوم و با همراهی معاونت علمی و فناوری وزارت علوم و پارکهای علم و فناوری از ابزارهای نوین مثل هوش مصنوعی برای تولید فرش، بازاریابی و فروش آن بهرهمند خواهیم شد و این اقدام کل زنجیره را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
رافع با بیان اینکه اکنون دو محصول آماده داریم به ویژه اینکه یک محصول به تجاریسازی رسیده است گفت: نرمافزاری که در حوزه شستو شو و پردازش فرش دستباف است و ابداع گرهای بسیار آسان و راحت آموزش داده میشود مورد تایید تیم ارزیاب قرار گرفته است.
وی گفت: امیدواریم با همت و مشارکت قالیبافان و همچنین جوانان بتوانیم ایدههای جدید را در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری ثبت کنیم، از این ایدهها تا دو سال که به تجاریسازی برسند، حمایت خواهد شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که نخستین مرکز رشد تخصصی فرش کشور در استان قم درچند هفته آینده شروع به کار خواهد کرد افزود: برنامههایی که برای استان همدان در نظر داریم اعطای تسهیلات در کارگاههای متمرکز و غیر متمرکز است که با وجود پشتیبان، فعالیت و اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه امیدواریم موانع تولید را رفع کنیم و هر چه زودتر و سریعتر صادرات را توسعه دهیم گفت: به دنبال ارائه آموزشهای متعددی در حوزه بازار یابی برای هنرمندان قالیباف به ویژه جوانان فعال در حوزه اقتصاد و مدیریت بازرگانی هستیم.
رافع تاکید کرد: لزوما نیازی نیست بافنده باشند و یا در حوزه فرش کار کرده باشند، یک بازاریاب خوب و کسی که تبلیغات خوب انجام میدهد میتواند به ما بپیوندد و آموزشهای لازم را در حوزه فرش انجام دهد.
وی افزود: محتواسازی، گفتن داستان در حوزه فرش موجب ارزش افزوده فرش خواهد شد بنابراین نباید فرش را ارزان بفروشیم چراکه فرش یک اثربی بدیلی است که قیمت و ارزش آن را فقط آفرینده آن میتواند بگذارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با تاکید بر پیگیری توسعه بیمه فرشبافان در برنامه هفتم در خصوص جایگاه فرش ایران در جهان گفت: فعلا با مشکلاتی، چون تعهد ارزی و تحریمهای بسیار سنگین صادرات کاهش پیدا کرده است؛ اما اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است ان شاءالله شاهد رشد صادارت در همه استانها خواهیم بود.