پخش زنده
امروز: -
مراسم اختتامیه «رویداد ملی سه گام» در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی، در مجموعه سعدآباد تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ گام سوم «رویداد ملی سه گام» که با عنوان «پیوند طراحان و تولیدکنندگان منسوجات سنتی و صنایع دستی مرتبط در طراحی لباس امروز ایرانی» نام گذاری شده بود؛ با برگزاری نمایشگاهی از آثار برگزیده طراحان لباس ایرانی با استفاده از هنرهای رودوزی برای صاحبان بخشهای اقتصادی با هدف ترغیب آنها به استفاده از صنایع دستی، پایان یافت.
در این مراسم، نخست، مدیرکل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی کشور به ایراد گزارشی در خصوص برگزاری این رویداد پرداخت و گفت: در گام اول ۶۰۰ اثر هنری در رشته های منسوجات سنتی، رودوزی های سنتی و چاپ سنتی به رقابت پرداختند و از بین آنها ۶۰ طرح به گام دوم راه پیدا کردند و در گام سوم نیز قصد داریم به انعقاد تفاهم نامه ها و تجاری سازی بپردازیم.
محمدحسین عسکرپور افزود: در حاشیه این رویداد برگزاری نشست های تخصصی بین کارشناسان و متخصصان این حوزه و همچنین هنرمندان در کنار هم، کمک شایانی به این ارتباط و پیوند نمود.
در ادامه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، هدف از طراحی این رویداد را ایجاد زنجیره ارزش بین هنرمند، طراح و صنعتگر و بازرگان عنوان کرد و راه حل برون رفت از مشکلات صنعت نساجی را احترام به هنرمند، حمایت از طراح و صنعتگران این حوزه و تشویق بازرگانان دانست.
مریم جلالی ادامه داد: تلاش بر این است که هنر رودوزی از انزوا خارج شود و جهانی شدن این رشته با اتصال به انجمن ها و حمایت از بخش خصوصی تقویت شود، زیرا باید از حمایت توصیفی فاصله گرفت و اکنون زمان حمایت فعال و کنشگر در جهت مزیت سازی اقتصادی است.
او ضمن قدردانی از زحمات هنرمندان و هچنین عوامل برگزاری این رویداد، پیام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به این رویداد را احترام هنرمند و اعتلای هنر و همچنین حمایت همه جانبه از بخش خصوصی در این زمینه اعلام کرد.
هم چنین در حاشیه برگزاری نمایشگاه، حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ ضمن اعلام آمادگی برای حمایت همه جانبه از هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی، بیان کرد: ظرفیت های مجموعه سعدآباد در جهت ترویج و توسعه این هنر، قرار خواهند گرفت.
در این مراسم به ۱۲ نفر برگزیده، در چهار گروه منسوجات سنتی، رودوزی های سنتی، چاپ سنتی و طراحان لباس جوایز نفیسی از طرف معاونت صنایع دستی اهداء گردید. همچنین به ۲۵ نفر شایسته تقدیر نیز هدایا و لوح تقدیر اهدا شد.
پیشتر، در افتتاحیه و گام اول این رویداد که شامل بخش های مختلف نمایشگاهی، آموزشی و میزها و نشستهای تخصصی بود، آثاری در سه گروه از صنایع دستی مرتبط با لباس ایرانی شامل گروه منسوجات سنتی، رودوزیهای سنتی، چاپ های سنتی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به نمایش و داوری گذاشته شد.