به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ، محمد گلی معاون طرحهای آبادانی و پیشرفت مناطق بنیاد علوی در نشست ارائه برنامه بنیاد علوی که امروز در سالن اصلی نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیت زدا (آبادیران) برگزار شد، گفت: بنیاد علوی بنا به دستور مقام معظم رهبری عمده تمرکزش را بر توانمندسازی محرومان گذاشته است. یک کارکرد اختصاصی هم برای بنیاد علوی تعریف شده که آبادانی و پیشرفت مناطق محروم است. همچنین مشی اصلی ما این است که هیچ شعبهای در جای دیگر نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه بنیاد در تمام استانها این هدف را دنبال میکند، افزود: حضور بنیاد در برخی مناطق مانند کرمان و سیستان بلوچستان به دلیل محرومیت بیشتر، پررنگتر است. ما داخل هر منطقه، جوانان بومی و جهادی را شناسایی و از دل آنها شورای پیشرفت مردمی را تشکیل میدهیم. یک نماینده هم به عنوان دبیر آبادانی و پیشرفت آن منطقه انتخاب میشود.
گلی افزود: هر شورا ۵ تا ۱۰ روستا را هدف قرار میدهد. ۸۰ نهاد آبادانی و پیشرفت و ۸۰۰ گروه مردمی بومی پیشرفت داریم و چهار هزار روستا و محله در قالب کانون پیشرفت هستند.
وی با بیان اینکه پیشرفت و آبادانی جامع مناطق محروم در چهار عرصه فکر، علم، معنویت و زندگی است، گفت: نحوه حمایت بنیاد علوی و همکاری با نوآوران و فناوران در قالب عقد قرارداد همکاری با مجموعههای منتخب، اعطای تسهیلات قرضالحسنه به طرحهای مورد تأیید تا دو میلیارد تومان و خرید محصولات و خدمات مورد نیاز مناطق از شرکتها است.
معاون طرحهای آبادانی و پیشرفت مناطق بنیاد علوی افزود: اگر میخواهیم آبادانی منطقه را رقم بزنیم و محرومان را توانمند کنیم راهی نداریم جز اینکه فناوری و دانش را به طرحهای پیشرفت و آبادانی تزریق کنیم. اگر شرکتهای دانش بنیانی هستند که میتوانند به توانمند سازی محرومان کمک کنند و ما با آنها به توافق برسیم، حاضر به عقد قرارداد خواهیم بود. مؤسسه تحقیق و توسعهای با عنوان دانشمند داریم که بازوی علمی و فناورانه بنیاد علوی است.
گلی گفت: در عرصه اجتماعی، فرهنگی و آموزشی به دنبال مجموعهای هستیم که به نیازهایی، چون تقویت فکر جمعی و تفکر برنامه ریز، خلاق و راهبری روستاییان، استعداد یابی دانش آموزان مناطق محروم، جلوگیری از بازماندگی از تحصیل در مناطق محروم، راهکارهایی برای پر کردن اوقات فراغت در مناطق محروم، راهکارهایی برای تقویت معنویت در مناطق محروم و راهکارهایی برای تقویت هویتی و اعتماد به نفس در مناطق محروم پاسخ دهد .
نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیت زدا (آبادیران) با هدف کمک به توسعه مناطق محروم از طریق معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور برای پاسخ به چالشها، ایجاد اشتغال پایدار، توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و خدمات این شرکتها برای محرومیتزدایی ۲۳ تا ۲۵ خردادماه ۱۴۰۲ از ساعت ۹ تا ۱۷ در مصلی امام خمینی (ره) پذیرای علاقهمندان است.