رسیدسازان جعلی، کلاهبردارانی در پوشش خریدار
رئیس پلیس فتا استان بوشهر از شیوه جدید کلاهبرداری با سوء استفاده از نرمافزارهای رسیدساز جعلی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، سرهنگ مهدی قاسمی گفت: یکی از راههای پرداخت اینترنتی هزینههای خرید، استفاده از نرمافزارهای بانکی از سوی خریداران است، اما فروشندگان باید یک سری از نکات را رعایت کنند تا گرفتار مجرمان سایبری نشوند.
وی بیان کرد: در مواردی مشاهده شده که افراد سودجو به عنوان خریدار ظاهر میشوند و پس از خرید کالا، اظهار میکنند که کارت بانکی بههمراه ندارند و با تلفن همراه وجه را پرداخت میکنند و در ادامه با استفاده از برنامههای رسیدساز که یک نرمافزار جعلی و مجرمانه است، اقدام به ساخت یک رسید تقلبی مشابه رسیدهای بانکی کرده و فروشنده را فریب میدهند و علت دریافت نکردن پیامک واریز و انجام تراکنش را نیز شلوغی شبکه مطرح میکنند.
رئیس پلیس فتا استان بوشهر ادامه داد: فروشنده نیز با مشاهده مشخصات کامل خود روی رسید جعلی ساخته شده در گوشی خریدار، به حرف وی اعتماد کرده و بعد از رفتن کلاهبردار متوجه میشود که این عمل کلاهبرداری بوده و هیچ گونه وجهی به حسابش انتقال و یا واریز نشده است.
وی تاکید کرد: فروشندگان تاحد امکان انجام عملیات دریافت وجه را با استفاده از پوز فروشگاه انجام دهند و پوز را در محلی قرار دهند که از دیدشان پنهان نباشد.
سرهنگ قاسمی همچنین توصیه کرد: متصدیان فروش نسبتبه فعال کردن قابلیت اطلاعرسانی پیامکی حسابهایی که متصل به پوز فروشگاهشان است اقدام کنند.
وی تأکید کرد: تا قبل از دریافت پیامک انتقال و واریز وجه به حساب فروشگاه، از تحویل کالا به خریدار خودداری شود و وجود مشخصات شماره کارت و نام شما در رسید ارائه شده از سوی مشتری، درستی انجام تراکنش بانکی را ضمانت نکرده و حتماً موجودی حساب بانکی خود را در پیامک دریافت شده را بررسی کنند.
رئیس پلیس فتا استان ادامه داد: همچنین فروشندگان سرشماره پیامک انتقال وجه را با سرشماره پیامکهای قبلی بانکی خود مقایسه کرده و ارسال پیامک از یک سرشماره جدید را به عنوان سند قبول نکنند.