پخش زنده
امروز: -
هزاران نفر از شهروندان هند و پاکستان قبل از ورود طوفان به این کشورها از خانههای شان در مناطقی که در مسیر آن قرار دارند تخلیه شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تی آر تی، هزاران نفر از شهروندان هند و پاکستان در آستانه ورود اولین موج طوفانهای امسال به این کشورها از خانههای شان تخلیه شده اند. انتطار میرود که توفان در چند روز آینده وارد این دو کشور بشود و مسئولان هر دو کشور تلاشهای خود را برای مواجهه با طوفان تشدید کرده اند. کراچی بعنوان بزرگترین شهر پاکستان که حدود ۲۰ میلیون سکنه دارد در مسیر طوفان قرار دارد و ساکنان آن با توجه به ناکافی بودن اقدامات مسئولان برای مواجهه با آن نگران هستند.
محمد ماجد از اهالی کراچی: اکثر درختانی که در نقاط مختلف این کشور وجود دارند درختانی کهنسال هستند که اکثر آنها در زمان حضور انگلیسیها در این شهر کاشته شده اند و برخی از آنها بیش از ۲۰۰ سال عمر دارند. زمانی که این درختها در اثر طوفان ریشه کن میشوند و میافتند و کسی در این حادثه جانش را از دست میدهد، میگویند این یک حادثه طبیعی بوده است. دولت برای همه این مسائل طرحهایی دارد، ولی هیچ پولی برای اجرای این طرحها هزینه نمیکند.
دولت پاکستان از چند روز قبل و پیش از ورود طوفان موسوم به "بی پارجور" به این کشور وضع اضطراری اعلام کرده است. نیروهای شبه نظامی و مسئولان محلی همچنان به تخلیه ساکنان مناطقی که در مسیر طوفان هستند ادامه میدهند. همزمان نیروهای بخش مدیریت بحران و فاجعه هم در این مناطق مستقر شده اند. این کشور هنوز از عواقب سیل ویرانگر سال گذشته خلاص نشده است. طوفان مرگبار سال گذشته بیش از ۱۷۰۰ قربانی در پاکستان برجای گذاشت و حدود ۳۰ میلیادر دلار خسارت به این کشور وارد کرد.
اینام مالدر مالک از مسئولان دولت پاکستان: بر اساس اطلاعاتی که ما در اختیار داریم و همچنین اطلاعاتی که ارتش از منطقه تهیه کرده است حدود ۱۰۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه باید تخلیه بشوند. روند تخلیه ساکنان مناطقی که در مسیر طوفان هستند با سرعت بالا شروع شده است.
طوفان همچنین بخشهایی از کشور هند را هم بعنوان همسایه پاکستان در برخواهد گرفت که از مدت قبل با موجی از گرمای شدید مواجه است. تخلیه ساکنان ایالت ساحلی گجرات هم از چند روز قبل شروع شده است. دولت هند تدابیر دیگری را هم برای مواجهه با طوفان اتخاذ کرده است. عملیات ماهیگیری در سواحل هند به طور موقت متوقف شده است. همچنین مدارس مناطقی که در مسیر طوفان قرار دارند تعطیل شده اند. همچنین هر نوع تجمعی در مناطق ساحلی این کشور هم ممنوع اعلام شده است.
از مسئولان دولت پاکستان: سرعت طوفان حدود ۱۲۵ الی ۱۳۵ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. در مناطق ساحلی سرعت آن به حدود ۱۵۰ کیلومتر خواهد رسید. این بدان معنا است که سرعت آن به تدریج کاهش خواهد یافت. با این حال در مناطق ساحلی همچنان طوفان بسیار قدرتمندی خواهد بود. تخریبها و ویرانیهای بالقوه ناشی از این طوفان بسیار گسترده خواهد بود.
کارشناسان هشدار میدهند که تغییرات جوی به افزایش وقوع طوفانها در سراسر جهان منجر شده است. هم پاکستان هم هند در برابر شرایط نامساعد جوی آسیب پذیر هستند و در سالهای اخیر شاهد شمار فزایندهای از فجایع طبیعی بوده اند. در حالی که ساکنان مناطقی از هند و پاکستان به علت وقوع طوفان از خانههای شان تخلیه میشوند نیاز به آمادگی برای مواجهه با چنین شرایطی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.