پخش زنده
امروز: -
بر اساس نتایج یک مطالعه جهانی، استفاده از هوش مصنوعی در محل کار باعث میشود افراد سطوح بالایی از حس تنهایی و بیخوابی را تجربه کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از گیزمودو، هوش مصنوعی محیط کار را متحول کرده و باعث اخراج برخی کارمندان شده است، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد که اثرات مخرب این فناوری به همین جا ختم نمیشود.
گروهی از محققان به دنبال کشف عوارض عاطفی هوش مصنوعی بر روی روان افراد در محیط کار هستند و شواهدی را پیدا کردهاند که به افزایش بیثباتی ذهنی با استفاده از این فناوری اشاره میکند.
محققان دریافتند که افرادی که به طور منظم در محیط کار از هوش مصنوعی استفاده میکنند در مقایسه با سایر افراد، بیشتر از حس تنهایی و بیخوابی رنج میبرند. به گفته محققان، این دسته از کارمندان اگرچه از نظر فیزیکی در محل کارشان بودند، اما تنهایی آنها نتیجه مستقیمِ تعاملات مکررشان با هوش مصنوعی است که نیاز به تماس انسانی را از بین میبَرد.
بر اساس این مطالعه که در مجله روانشناسی کاربردی منتشر شده است، تعاملات بیشتر با هوش مصنوعی ممکن است باعث شود کارمندان از نظر اجتماعی از دیگران احساس جدایی کنند که همین امر احساس تنهایی را در آنها افزایش میدهد.
در این پژوهش، کارمندان به دو گروه تقسیم شدند؛ به یک گروه از آنها گفته شد که در مدت سه روز از هر گونه استفاده از هوش مصنوعی خودداری کنند و در مقابل، به گروه دوم گفته شد تا حد امکان با هوش مصنوعی شرکت خود تعامل داشته باشند.
در پایان تحقیق، گروه دوم با افزایش احساس تنهایی و بیخوابی مواجه شدند.
یافتههای این مطالعه حاوی این نکته بود که واکنشها به استفاده از هوش مصنوعی، بسته به هر شرکت متفاوت است و میتواند تبعات مختلفی داشته باشد. با این حال، مشخص شد که کارمندانی که از هوش مصنوعی استفاده کردهاند، میتوانند برای همکاران خود مفیدتر باشند که این امر ممکن است واکنشی به افزایش احساس تنهایی و نیاز آنها به تعاملات انسانی و اجتماعی باشد.