حکمرانی در ورزش، موجب همافزایی بخشهای مختلف میشود
دبیر همایش حکمرانی در ورزش: حکمرانی در ورزش شکل میگیرد که بخشهای مختلف با همدیگر ارتباط برقرار کنند و موجب هم افزایی شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما، شبکه خبر در برنامه
سلام خبرنگار با آقای
مهرزاد حمیدی دبیر همایش حکمرانی در ورزش در
ارتباط زنده گفت و گو کرد.
سوال: در بحث حوزه مدیریتی ورزش امروز قرار است نشست حکمرانی مدیریتی در ورزش به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شود. درخصوص نشست امروز بگویید.
حمیدی: امروز نشست حکمرانی در ورزش با میزبانی دانشگاه تهران و همچنین حضور وزیر محترم ورزش و جوانان، رئیس محترم کمیته ملی المپیک و مدیران در مورد حکمرانی در ورزش صحبت میشود.
سوال: دقیقا این حکمرانی در ورزش به چه مفاهیمی میخواهد منجر و ختم بشود؟
حمیدی: رشته تربیت بدنی در دانشگاههای مختلف شکل گرفته، ژورنالهای علمی، محققین استنادات علمی در سطح دنیا، مربیان توسعه پیدا کردند، ورزش کشور ساخت و سازهای بسیار خوبی داشته، میتوانند بخشهای مختلف به همدیگر ارتباط برقرار بکنند و با یکدیگر هم افزایی کنند و تعامل داشته باشد و بتوانند یک هم ورزی و یک هم افزایی داشته باشند. حکمرانی در ورزش شکل میگیرد برای این که بتواند ظرفیتهای موجود ورزش کشور که سرمایه گذاری شده کنارهم قرار بگیرند در یک نظام کنار همدیگر قرار بگیرند و بتوانند با همدیگر تعامل داشته باشند، یک تقسیم کار ملی اتفاق بیفتد، به صورت ویژه اگر با همین ظرفیتهای موجود بحث حکمرانی در ورزش شکل بگیرد ورزشی که با جهش مواجه میشود ظرفیتهای ورزشی کشور بیش از اینی است که الان در نتایج بین المللی و بخشها و حتی ورزش همگانی دارد گرفته میشود یک همکاری و هماهنگی و انسجام و همسویی و همدلی و تقسیم کار ملی نیاز است که ورزش کشور بتواند به صورتی که بخشهای مختلف مثل آموزش و پرورش مثل دانشگاه، مثل ورزش کشور، مثل فدراسیونها و مثل باشگاهها در یک منظومه دور همدیگر جمع بشوند و بتوانند به صورت مشخص در یک تقسیم کار ملی قرار بگیرند. الان دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه کارآفرین و دانشگاه مسئولیت پذیر در راستای مسئولیت اجتماعی خودش آمده و همکاریهای ویژهای را در این زمینه دارد انجام میدهد میخواهد در کارآفرینی در ورزش کارهای علمی اتفاق بیفتد میخواهد این کارهای علمی با بخشهای متولی ورزش کشور صورت بگیرد.
سوال: خودتان سالها در ورزش بودید و تجربه تان زیادی است به نظرتان در حال حاضر وضعیت موجود مدیریتی ورزش مان حاصل خروجی دانشگاه هاست؟
حمیدی: میتوانیم در این ارتباط بگوییم که بخش دانشگاهها از نقطه نظر علمی و بحث تامین نیروی انسانی خدمات بسیار خوبی را برای ورزش ملی بوجود آورده چیزی که در دهههای گذشته اتفاق نیفتاده، یک مجموعه منظومه ترکیبی کنارهم مثلا ارتباط دانشگاه و باشگاه شاید یک خطای استراتژیک بوده است.
سوال: ضعف از طرف دانشگاه بوده یا از سمت ورزشی ها؟
حمیدی: ببینید در خارج از ورزش کشور هم همین است بخشهای مختلف وزارتخانههای دیگر هم ترکیبی و منظومهای با یکدیگر داشته باشند مساله حکمرانی میآید این نقیصه را حل میکند.
سوال: میدانید الان خیلی از ورزشیها میگویند که طرف یک عکس ورزشی هم ندارد آمده نشسته مدیر عامل یا رئیس فدراسیون فلان جا شده هیچ چیزی از ورزش مان نمیداند بریم یکی را بیاوریم که خودش سرما و گرمای این ورزش را چشیده باشد. حالا فوتبال، کشتی و رشتههای مختلف.
حمیدی: حالا این که یک نفر متخصص باید بیاید بایستد و کسی کار کرده بتواند این کار را انجام بدهد و از بخش مدیریت و بخش حکمرانی بتواند استفاده کند این قطعی است. اگر افرادی باشند در حوزه ورزش کار کرده باشند و سالها تجربه محیط ورزشی را بشناسند جامعه ورزشی را بشناسند تجربه ورزشی داشته باشند خب بهتر عمل میکنند، اما الان دانشگاه تهران، ریاست محترم دانشگاه تهران آقای دکتر مقیمی و ریاست محترم دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران و همچنین ریاست محترم دانشکده حکمرانی آمدند کنار یکدیگر قرار گرفته اند و در سال ۱۴۰۰ یک نشستی را مشترک شورای دانشگاه تهران با شورای هیات رئیسه کمیته ملی المپیک داشتند. بلافاصله در سال ۱۴۰۱ ابتدای ۱۴۰۱ یک نشست حکمرانی و گفتمان حکمرانی انجام شد کارگروه تشکیل شده این کارگروه آمده بررسی کرده وضعیت حکمرانی در سطح جهان این کارگروه اومده بخش رشته حکمرانی فوق لیسانس حکمرانی و دکترای حکمرانی در ورزش را برنامه اش را نوشته امروز عزیزان همه جمع میشوند در ارتباط با بحث خلاء ها، جهت گیری ها، سوی گیریهایی که باید انجام بشود خلاءهایی که وجود دارد نقیصههایی که وجود دارد از دید مدیران ادوار ورزشی کشور این موضوع مطرح میشود، که ما برای آخرین بار یک بارش فکری اتفاق بیفتد و ببینیم در این بارش فکری به چه صورت برنامههایی که برای کارشناسی ارشد و دکتری برای حکمرانی پیش بینی شده این برنامهها را سمت و سویش را یا واحدهایی که پیش بینی شده مطالبی که پیش بینی شده با دیدگاه مدیران ورزشی کشور هم اینها را تلفیق بکنیم. یک برنامه اجرایی بومی قابل اجرا اتفاق بیفتد الان دانشگاه تهران آمادگی دارد که در حوزه حکمرانی در ورزش، مدیران ورزش کشور را مدیران ارشد ورزش کشور، مدیرانی که در استانها هستند، مدیران فدراسیونهای ورزشی را در یک برنامه و یک تفاهم نامه مشترک بتواند اینها را به صورت ویژه مورد آموزش قرار بدهد، با بخشهای مختلف ارتباط برقرار شده و بخشهای متولی کشور هم استقبال کردند و هم در دورههای آزاد و هم در دورههای منتج به مدرک بتوانیم برای اولین بار حکمرانی در ورزش را شکل بدهیم و این نقیصه و برآیند این مسایل رویهم ریخته نمیشود اگر یک شاکلهای شکل بگیرد سالها کار کردم، ولی همیشه از این رنج بردم که ما منفرد کار میکردیم بخشهای مختلف همه بخشها هم منفرد دارند کار میکنند.
حکمرانی ترکیب ایجاد میکند و این مسایل را تنظیم میکند، تقسیم کار را شکل میدهد و مثل یک ساعتی که همه عقربه هایش باهم میچرخند باهم به صورت منظم میچرخند و عقربه ساعت به حرکت درمی آید.