پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهادکشاورزی گفت: طی سال های پیش رو، کشاورزانی که بر اساس الگوی ابلاغ شده کشت نکنند اخطار دریافت می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، کشاورزی یکی از قطبهای اصلی در پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور است، چرا که علاوه بر استقلال و خودکفایی ملی زمینه اشتغال وسیع، آبادانی و به دنبال آن صادرات را فراهم میکند و در این راستا، امنیت و استقلال غذایی برای هر کشوری اولویت اساسی است که بخش مهمی از ان بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
۲۱ خرداد آغاز هفته جهاد کشاورزی است. لذا این هفته فرصت خوبی برای تبیین و انعکاس اقدامات بخشهای مختلف جهاد کشاورزی است. رئیس سازمان جهادکشاورزی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: یکی از پایه های ثابت این ایام افتتاح طرح هایی است که نشان دهنده خدمت به مردم است. 47 طرح در حوزه آب و خاک، گلخانه، دامداری با 215 میلیارد تومان اعتبار به بهره برداری خواهد رسید که برای 198 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد کرد.
عطایی گفت: البته میزان اشتغالزایی و آثار و برکات این طرح ها بسیار بیشتر از اینهاست. 220 شغل غیرمستقیم هم در این راستا ایجاد خواهد شد. امنیت غذایی دو بخش دارد. در بخش کمی و کیفی باید امنیت را دسته بندی کنیم. در بخش کیفیت هم باید دقت نظر داشته باشیم. یکی از عمده ترین مباحث که می تواند کمیت را افزایش دهد بهره وری فیزیکی است. در استان قزوین، بهره وری در بخش کشاورزی نسبت به استان های دیگر جایگاه بهتری دارد. طبق گزارش آب منطقه ای مصرف آب در بخش کشاورزی یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب است. رشد تولید با بهره وری امکان پذیر است.
وی گفت: منابع آب در استان قزوین با کمبود روبروست. با یک مترمکعب آب نباید 800 گرم گندم تولید شود. انتظار اینست که بیش از یک و نیم کیلوگرم گندم با این میزان آب تولید شود. هشت تن در هکتار محصول گندم قابل حصول است. البته جا دارد که بر روی بهره وری در کشاورزی کار کنیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گفت: بخش هایی از قانون افزایش بهره وری قطعا اجرا نشده است. این قانون 35 ماده دارد. در همه مواد این قانون اقداماتی صورت گرفته است. بند 9 این قانون که مربوط به رفع تداخل است ما رتبه اول را در کشور بدست آوردیم اما هنوز به اتمام نرسیده است.
وی تصریح کرد: یکی از مصادیق بهره وری در کشاورزی، عمل به الگوی کشت است و سال ها مغفول مانده است. الگوی کشت به مفهومی که در قانون در نظر گرفته شده است باید از لحاظ نقاط پنهان بررسی شود. این قانون با تعداد زیادی از لایه ها روبروست. در اجرای الگوی کشت همزمان باید بهره وری را افزایش دهیم. الگوی کشت به مفهوم برش مساحت محصولات مختلف در نقاط مختلف ابلاغ شده است که کار اجتماعی بسیاری می طلبد. در این راستا باید کار نرم افزاری صورت بگیرد و صحبت های زیادی با مردم و کشاورزان صورت گرفته است.
عطایی گفت: در برشی که به ما ابلاغ شده است کشت محصولات آب بر کمتر در نظر گرفته شده است. باید به ازای هر منبع آبی الگوی کشت اعمال شود. در این راستا اگر عمل نشود اخطار داده می شود. سیاست دولت برخورد سلبی نیست و ایجابی و تشویقی است.
وی اظهار کرد: تغییر الگوی تغذیه هم متناسب با الگوی کشت در کشورهای مختلف انجام شده است اما یک اقدام چندجانبه و چنددستگاهی است. به عنوان مثال تغییر نگرش مردم نسبت به خرید مرغ سایز که از هر لحاظ به نفع تولیدکننده و مصرف کننده است. البته الگوی تغذیه فراتر از اینهاست. مصرف برنج و نان در کشور زیاد است. در بلندمدت اصلاح الگوی تغذیه باید انجام شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گفت: بزرگترین مشکل در بخش کشاورزی خرد شدن اراضی است. متوسط مالکیت اراضی در استان قزوین بین 4 الی 5 قطعه است که باید تبدیل به یک قطعه شود. یکپارچه سازی هم در دستور کار قرار گرفته است. البته مسائل حقوقی در این زمینه مترتب است. در چندین نقطه از استان این اتفاق افتاده است. نزدیک به 130 طرح تجمیعی در این راستا صورت گرفته است. اگر کشاورزان بخواهند تجمیع انجام دهند جهادکشاورزی می تواند کمک شایانی در این زمینه برای کشاورزان داشته باشد.
عطای عنوان کرد: منظور دولت از صدور سند، کاداستر یا همان حدنگار است وگرنه بسیاری از زمین های کشاورزی دارای سند هستند. در استان هزار و 200 پلاک ثبتی وجود دارد که بیش از یکصد پلاک به مردم اختصاص دارد. استان قزوین از رتبه 27 به رتبه 6 در حدنگاری دست یافته است. بالای 90 درصد اراضی کشاورزی تعیین تکلیف شده است.
وی گفت: نزدیک به هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار به آب و خاک اختصاص دارد. باتوجه به تفاهمی که استان با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) بسته است امور آبخیزداری هم با اعتبارات ویژه انجام می شود. پیشنهاد منطقه کشاورزی در مورد دشت قزوین، اقداماتی را در سنوات گذشته در پی داشته است. در سفر سال گذشته ریاست جمهوری به صورت جدی تر در نظر گرفته شد. این منطقه در مرحله مطالعات جدی است که باید به تصویب برسد.
عطایی گفت: 20 مرکز خرید گندم هم در سال جاری نسبت به خرید گندم از کشاورزان اقدام خواهند کرد. با آگاهی کشاورزان و سیاست های ایجابی، کشاورزان تمایل به فروش گندم به مراکز خرید دارد. در مورد خرید 50 هزار تن گندم آبی با کشاورزان قرارداد بسته شده است.