پخش زنده
امروز: -
یک نویسنده و فعال فرهنگی گفت: دوسالانه جایزه ادبی شهید همدانی میتواند پاسخگوی سوالات ادامه دار آینده تاریخ باشد و قطعا به قضاوت گذاشته میشود که چرا مادر سوریه وعراق حضور پیدا کردیم این چرایی را میتوان با کتاب که سرپل ارتباطی بین نسلهاست جواب داد.
حمید حسام نویسنده و پژوهشگر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اتفاق تاریخی که در دوره معاصر در حوزه ادبیات مقاومت رخ داد یک بخش خیلی مهم از آثار مکتوب ما را در جبهه مقاومت در چند کشور به خودش اختصاص دادو منحصر به ایران نیست.
وی گفت:این اتفاق یک قله داشت و آن زیبایی کار و بعد معنوی بود کار مدافعان حرم بود یعنی آن چیزی که به جبهه مقاومت رنگ اعتقاد میزد ماجرای دفاع از حرم بود.
نویسنده و پژوهشگر افزود: در این موضوع کسی که به چکاد قله هست میتوان او را قافله سالار نامید شهید سرلشگر حسین همدانی است.
آقای حسام گفت: او اتفاقی که رقم زد از ابتدای بحران در سوریه تا فضای میدانی به آرامش رسید اتفاق غیر قابل انکار است، اما درادامه و سلسله تلاش طیف عظیمی از جوانان از کشورهای مختلف در این مسیر دفاع از حرم خون پاک خودشان را دراین مسیر هدیه کردند در فضای مکتوب اوج زیادی پیدا کرد این روایتها روایتهایی است که در تاریخ قضاوت خواهد شد.
وی افزود: این دوسالانه به سومین دوره خود رسید و این دوره از دوسالانه جایزه ادبی شهید همدانی یا جایزه شهدای مدافع حرم و جبهه مقاومت مهر ماه برگزار میشود و تلاش دوستان در مرکز اسناد دفاع مقدس که پایه مسیر اصلی را تعیین میکند قابل تحسین است.
آقای حسام افزود: قطعا این کار در طراز ملی وبین المللی است و از این جهت یک همگرایی و هم جهتی باید بین دستگاههایی که در زمینه تبلیغی و رسانهای کار میکنند باشند.
این نویسنده و پژوهشگر گفت: اتفاقی که در دوره اول و دوم دوسالانه جایزه ادبی شهید همدانی افتاد تا حدودی مسیر را روشن کرد ونشان داد که این کار هم میتواند مشوق نویسندهها باشد و قلمها را به تحرک بیاندازد و هم میتواند طراز کار خوب وقلههای قابل توجه را در حوزه مکتوب های جبهه مقاومت نشان بدهد اگرچه کاستیهایی هم دارد مثلا دربخش ترجمه خلا احساس میشود یا نبود توازن بین کشورهایی که در حوزه دفاع از حرم بودند مشاهده میشود بعضی جاها عقب یا میانی هستند یا مثل ایران پیش قراول هستند و اینها قضاوت دوستان در شورای علمی خواهد بود.