پخش زنده
امروز: -
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: قاچاقچیان در چند سال اخیر به مسیرهای دریایی هم ورود کرده اند و این مسئله، بنادر پاکستان و ایران را درگیر کرده و باید دو کشور در حوزه دریایی همکاری و تعامل موثر داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسکندر مومنی امروز در دیدار با شاه زین بوکتی نواب زاده وزیر کنترل موادمخدر پاکستان، افزود: منشا تولید مواد مخدر افغانستان است و میزان تولید این مواد پس از حضور آمریکاییها در این کشور به بیش از ۵۰ برابر رسیده است.
وی گفت: در دو سال اخیر با وجود تغییر حاکمیت در افغانستان و همچنین وعدههای هیات حاکمه جدید، باز هم روند افزایشی تولید مواد مخدر را شاهد هستیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: روابط ایران و پاکستان ریشه در تاریخ دارد و دو کشور از لحاظ فرهنگی و دینی دارای اشتراکات فراوانی هستند و همواره روابط خوبی داشته اند.
مومنی اظهار امیدواری کرد که سفر هیات پاکستانی، به تعمیق روابط دو کشور و همکاری بیشتر در راستای مبارزه با مواد مخدر منجر شود، زیرا دیدگاههای دو کشور در مجامع بین المللی در زمینه مبارزه با مواد مخدر به هم نزدیک است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرافزود: در اجلاس وین شاهد طرح دیدگاههایی برای جرم زدایی برخی از انواع مواد مخدر بودیم، اما ایران و پاکستان بر این باور بودند که این اقدام از شان انسانیت به دور است.
وی گفت: در سالهای اخیر شاهد افزایش ورود مواد اولیه تولید انواع مخدر صنعتی در افغانستان هستیم و ایران و پاکستان به عنوان همسایگان این کشور، راهی غیر از همکاری به ویژه در حوزههای مختلف پیشگیری، برخورد و درمان ندارند.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشورمان گفت: دو کشور ایران و پاکستان معتقدند که قانونی سازی موادمخدر، ضربه بزرگی بر انسانیت و جامعه بشری وارد میکند.
اسکندر مومنی افزود: ایران و پاکستان به لحاظ فرهنگی و دینی اشتراکات زیادی دارند و همواره روابط خوبی بین دوکشور برقرار بوده است و امیدوارم این سفر به تعمیق روابط دو کشور و همکاری بیشتر در جهت مبارزه با موادمخدر کمک کند.
قانونی سازی موادمخدر، ضربه بزرگی بر انسانیت و جامعه بشری است
وی بابیان اینکه از کشور پاکستان میخواهیم در زمینه کنترل مرزهای غربی و مبارزه با اشرار مسلح بصورت جدی وارد شود گفت: خوشبختانه کار انسداد مرزها از سوی کشور پاکستان آغاز شده و بایستی این کار به سرعت انجام شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشورمان گفت: پیشنهاد میشود که نشستهای منظم دورهای و مشترک بین مرزبانان دو کشور و روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر برگزار شود، تبادل اطلاعات و برنامههای مشترک بین دو کشور نیز میتواند در امر مبارزه کمک کننده باشد.
وزیر کنترل مواد مخدر پاکستان نیز در این دیدار گفت: مرز پاکستان و ایران مرز دوستی است و باید دو کشور مراودات اطلاعاتی و تبادلات انتظامی بیشتری داشته باشند.
شاه زین بوگتی نواب زاده افزود: برای مردم پاکستان خاطره تاریخی است که نخستین کشوری که پاکستان نوین را به رسمیت شناخت ایران بود و ما از لحاظ فرهنگی و زبان دارای اشتراکات بسیاری هستیم.
وی با بیان اینکه چنین ملاقاتی میتواند روابط ما برای مقابله و مبارزه با مواد مخدر را قویتر کند افزود: به خاطر وضعیتی که در افغانستان است و خطری که این کشور ایجاد کرده پاکستان و ایران با هم همسو هستند و برای حل بحران مواد مخدر نقطهای مشترک دارند.
وزیر کنترل مواد مخدر پاکستان افزود: مسئله افغانستان و حرکت به جلو برای مبارزه با مواد مخدر برای ایران و پاکستان یک اولویت است و به هر حال ما هر دو همین نظر را داریم که در کشورهای مختلف به خصوص تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نتوانستند موضوع مواد مخدر را کنترل و مدیریت کنند.
پاکستان و ایران برای حل بحران مواد مخدر نقطهای مشترک دارند
بوکتی نواب زاده با اشاره به اینکه ما در پاکستان به دنبال این هستیم که استفاده از مواد مخدر را ممنوع و این مسئله را در سطح ملی تحمل ناپذیر کنیم گفت: در خصوص مشکلات مرزی، پاکستان هم قربانی اشرار است و بارها و بارها از سوی قاچاقچیان پاسگاههای ما مورد حمله قرار گرفته است.
وی افزود: امیدواریم با روشهای نوین از اعتیاد جوانان در پاکستان جلوگیری کنیم و از پلیس ایران میخواهیم که در صورت فعالیتهای آموزشی و درمانی این اطلاعات را در اختیار پاکستان قرار دهند تا بتوانیم از آن در حوزه درمان و پیشگیری الگوبرداری کنیم.
وزیر کنترل مواد مخدر پاکستان افغانستان را مرکزی برای تولید مواد مخدر صنعتی دانست و افزود: این مسئله در آینده نزدیک بسیار خطرناک و بحران آفرین خواهد بود.
گفتنی است؛ شاه زین بوکتی وزیر کنترل مواد مخدر پاکستان صبح امروز به منظور شرکت در نشست ابتکار سه جانبه ایران، پاکستان و سازمان ملل وارد تهران شد و علاوه بر نشست با دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، بازدید از مرکز نگهداری کهریزک و مرکز مطالعات اعتیاد از دیگر برنامههای این مقام عالی رتبه پاکستانی است.