جذب بودجه برای توسعه فناوری تولید آمونیاک به روشی سبزتر
یک کسب و کار نوپا که در حوزه فناورینانو فعالیت دارد، ۳ میلیون دلار بودجه برای تولید آمونیاک به روشی سبز شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ،
این شرکت فناور قرار است از این بودجه برای تولید آمونیاک به روشی سبز استفاده کند تا هم تولید آمونیاک با قیمت پایینتر انجام شود و هم اثرات منفی زیستمحیطی آن به حداقل برسد.
حدود ۷۰٪ از کل آمونیاک تولید شده در جهان برای تولید کود استفاده میشود که این کار برای تهیه ۵۰ ٪ مواد غذایی جهان بسیار مهم است.
« لوئیس جنکینز » مدیرعامل و بنیانگذار این کسب و کار نوپا در انگلیس میگوید تولید آمونیاک در این حجم هزینه زیادی برای محیط زیست دارد.
تقریباً ۹۶ ٪ از تولید آمونیاک جهان به فرآیند هابر-بوته متکی است، واکنش شیمیایی که هیدروژن و نیتروژن را به آمونیاک تبدیل میکند. فرآیند هابر بسیار انرژیبر است و تقریباً ۲ ٪ از مصرف انرژی جهان را به خود اختصاص داده و سالانه حدود ۴۵۰ میلیون تن CO ۲ را وارد اتمسفر میکند، که بیش از هر واکنش شیمیایی دیگر است.
این کسب و کار نوپا از جمله شرکتهایی است که امیدوارند تولید آمونیاک را پاکتر کنند. این شرکت میگوید تمایز اصلی کار آنها سنتز آمونیاک با فشار کم است که میتواند آمونیاک را با درصد بسیار کمی آلایندگی ارائه دهد.
جنکینز میگوید: «پتنتهایی را برای این فناوری ثبت کردیم که به شما امکان میدهد آمونیاک را با قیمت کم و اثرات منفی زیستمحیطی ناچیز تولید کنید. ما میخواهیم به طور کلی روش هابر را از بین ببریم.»
حمل و نقل هیدروژن نیاز به فشار بالا و ذخیره در دمای کرایوژنیک دارد. از طرف دیگر، فرآیند تولید، چگالی حجمی هیدروژن فشرده شده را سه برابر کرده و کمتر از یک پنجم هزینه حمل و نقل مربوط به این بخش میشود. چارچوب نظارتی نیز در اینجا بسیار سختگیرانه است.
این شرکت فناور از راکتور تولید هیدروژن خود ، برای این کار استفاده کرد که قابل حمل بود میتوانست در هر جا که لازم است مورد استفاده قرار گیرد، این کار هزینه حمل و نقل را به شدت کاهش داد.
جذب این بودجه جدید، به کسب و کار نوپا جازه میدهد تا فناوری تولید آمونیاک خود را گسترش داده و به بلوغ برساند و در این میان دستگاه تولید هیدروژن به گونهای اصلاح شود که قابلیت تولید انبوه داشته باشد.
در این فناوری یک کمپرسور ، نیتروژن را از هوا میگیرد و با استفاده از انرژی خورشید و باد میتوان آمونیاک را در راکتور سنتز کرد.