پخش زنده
امروز: -
در حومه بزرگترین بیابان چین، یک دریل به وزن ۲۰۰۰ تُن در حال حفر زمین است؛ این شافت به عمق ۱۱ هزار متری زمین خواهد رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون الجزيره، چین پروژه دومین چاه عمیق دنیا به عمق ۱۱ هزار متر را با هدف اکتشاف نفت و تحقیقات علمی کلید زد.
پروژه حفر یکی از عمیقترین چاههای دنیا در شمال غرب چین کلید خورد. بزرگترین شرکت نفتی چین قصد دارد یک شافت را به عمق ۱۱ هزار متری زمین وارد کند. هدف این پروژه کشف منابع طبیعی و افزایش دانش علمی بشر است.
در حومه بزرگترین بیابان چین، یک دریل به وزن ۲۰۰۰ تُن در حال حفر زمین است. این شافت به عمق ۱۱ هزار متری زمین خواهد رفت. این یکی از عمیقترین حفاریهای دنیاست. شرکت ملی نفت چین مجری این پروژه است.
دوان یونگشیان، از شرکت ملی نفت چین گفت: امسال ما ۳۷ چاه عمیق حفر کردیم. حدود ۱۴ حلقه از این چاهها عمقی بیش از ۸۰۰۰ متر دارند. میانگین عمق چاههای حفر شده در این ناحیه ۷۱۰۰ متر است. اینها جزو عمیقترین چاههای نفتی چین هستند. حفاریهای فوق عمیق باعث افزایش تولید نفت چین شده است.
مسئولان شرکت میگویند انتظار میرود حفاری عمیقترین چاه نفتی چین حدود ۴۵۷ روز طول میکشد. دانشمندان میگویند این حفاری به لایه کامبرین زمین میرسد. قدمت این لایه به بیش از ۵۰۰ میلیون سال قبل بر میگردد.
هائو فانگ، آکادمی علوم چین گفت: این حفاری فصلی جدیدی در حوزه تحقیقات زمین شناسی باز میکند که اطلاعات باارزشی در مورد تکامل کره زمین در اختیار ما قرار میدهد.
چین به دنبال منابع انرژی است. چین دومین مصرف کننده بزرگ نفت و گاز در جهان است. کشف میادین جدید نفتی وابستگی این کشور به تأمین کنندگان خارجی را کاهش میدهد. در حال حاضر چین بیش از ۷۰ درصد از نفت مصرفی خود را از خارج وارد میکند که عمده آن را عربستان سعودی و روسیه تحریم زده تشکیل میدهد.
کریستوفر هاینس، تحلیلگر حوزه انرژی گفت: مشکل این است که مصرف چین زیاد است، مصرف نفت این کشور روزانه ۱۵ میلیون بشکه است. ما درباره ۱۵ درصد نفت تولید کل دنیا صحبت میکنیم.
این چاه دومین حفره در دنیاست است که بیش از ۱۰ هزار متر عمق دارد. عمیقترین چاه در روسیه قرار دارد. پروژه روسیه ۲۰ سال طول کشید و عمق آن ۱۲ هزار متر است. در سال ۲۰۱۶، شی جین پینگ رئیس جمهور چین، حفر چاههای فوق عمیق را جزو چهار اولویت تحقیقات علمی در این کشور اعلام کرد. سه اولویت دیگر عبارتند از عمق دریا، عمق فضا و فناوری اطلاعات.
برای مقامات چین، سرمایه گذاری در این صنایع، گامی مهم برای حرکت به سمت خودکفایی بیشتر است. تنش با غرب بویژه آمریکا نشان داده که وابستگی به سایر کشورها برای تأمین مواد اساسی بسیار خطرناک است. همین مسئله چین را مجبور کرده به اعماق زمین برود.