پخش زنده
امروز: -
معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: رهبری در بازدید از نمایشگاه دستاوردها، اشاره داشتند كه این دستاوردها را به مردم منتقل كنید تا آنها بدانند انرژی هستهای در زندگیشان تاثیر گذار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با رادیو گفتوگو به تاكیدات رهبری مبنی بر آشنایی مردم با بخشی از صنعت هسته ای كه در زندگی روزمره آنان تاثیر دارد، اشاره كرد.
بهروز كمالوندی در ارتباط زنده تلفنی با برنامه رویداد با بیان این كه هم اینك از محضر رهبری مرخص شدهایم، اظهار كرد: بعد از بازدید رهبری از نمایشگاه، اظهار خوشحالی كردند كه پیشرفتهایی را در حوزههای مختلف میدیدند، شاید بیش از یك ساعت و نیم را نیز به این بازدید اختصاص دادند و مهم ترین نكته این است كه بخش اصلی این نمایشگاه كه حدود ۱۰ تا است ، باز زندگی مردم مرتبط هست.
وی افزود: رهبری اشاره داشتند كه این دستاوردها را به مردم منتقل كنید تا آنها بدانند انرژی هستهای در زندگیشان تاثیر گذار است.
كمالوندی به بحثهایی از جمله پزشكی هستهای، كشاورزی، صنعت و دیگر كاركردها اشاره كرد و گفت: هیاهوی هستهای در حوزه غنی سازی بیشتر است كه البته از جمله دستاوردهای مهم میباشد.
ایران پیشتاز دیگر كشورها
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به دستاوردهایی كه شاید از غنی سازی بیشتر باشد، تاكید كرد كه: تولیدسوخت ۲۰ درصد و مشتقات آب سنگین و دستاوردهای دارویی كه موثر تر از دیگر داروها باشند، نشان از پیش تاز بودن ایران از دیگر كشورها در دنیا دارد.
وی یادآوری كرد كه این دستاوردهای هستهای باید به گوش مردم برسد و این را در زندگی خود احساس كنند؛ رهبری نیز به چالشهای هستهای اشاره داشتند كه دشمن در ۲۰ سال گذشته ایجاد كرده و با دروغ گویی، جمهوری اسلامی را متهم به استفاده از سلاح هستهای نموده است.
كمالوندی در مصاحبه با رادیو گفتوگو اضافه كرد: دنیا و بخشی كه فضای ذهنی عموم را تشكیل میدهد و نیز غربیها باید بدانند كه جمهوری اسلامی ایران به دلیل مسائل انسانی اصلا نمیتواند دنبال سلاح هستهای باشد.
وی تصریح كرد: آنها سلاح هستهای را در غنی سازی تعریف كردند و تصور دارند كسی كه وارد حوزه غنی سازی با خلوص بالا میشود، تا ۹۰ درصد به تولید سلاح نزدیك است و رهبری نیز اشاره داشتند كه سلاح كشتار جمعی شیمیایی و هستهای در ساختار ذهنی مسلمانان جا ندارد و اصلا دنبال این مسئله نیست.
ولی غرب این مسائل را مطرح میكند تا بتواند جلوی پیشرفت ما را بگیرد ولی این صنعت از لحاظ ارزش افزوده اقتصادی سطح بالایی برای ما دارد و صحبت از صدها میلیارد دلار است و در حوزه رادیو دارو و آب سنگین و... است.
صنعت هستهای و افزایش توان اقتصادی
كمالوندی با اشاره به فشار سنگین و تحریم غرب تاكید كرد كه آنها تلاش دارند ما به این پیشرفتها دسترسی نداشته باشیم ولی امروز به مدد الهی در جایگاهی هستیم كه جز بهترینها در دنیا میباشیم كه مایه افتخار و قدرت آفرین است و میتواند توان اقتصادی را بالا ببرد و عزت و آبرو برای كشور ایجاد میكند.
وی از تاكید رهبری بر ظرفیت بالای نیروی جوان انسانی در كشور سخن گفت و ادامه داد: این مسئله نه فقط در حوزه هستهای بلكه در دیگر حوزهها نیز موجود است كه به صورت كلاسیك بدان مزیت نسبی میگویند كه نشان میدهد نسبت به سایر كشورها جلوتر هستیم.
كمالوندی ادامه داد: هزاران دانشمند متخصص برای بهبود زندگی مردم تلاش میكنند ولی غربیها سعی میكنند ایران را درپی سلاح هستهای نشان دهد ولی ما به لحاظ شفاف سازی و تعداد بازرسی وضعیتی بی نظیر در سطح دنیا داریم و هیچ كشوری تا این میزان در دنیا ذیل بازرسی و نظارت قرار ندارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی كشورمان لزوم آشنایی مردم با تاثیرات این صنعت در بسیاری حوزههای زندگی را گوشزد كرد و افزود: در حوزه نفت بخش مهمی از قیمتهای سرچاهی و پالایشگاه تا ۷۰ درصد ابزارهای پیچیده هستهای دارد و لذا نمیتوان صنعتِ نفتِ بدون تجهیزات هستهای در اختیار داشته باشیم.
در حوزه ذوب آهن، سیمان و محیط زیست نیز دانش هستهای كاربردهای فراوان دارد ولی به دلیل چالش هستهای و خبرسازی مدام درباره سانتریفیوژ و غنی سازی و... میل رسانهها نیز به انتشار اخباری در زمینه ابعاد و مختصات سانتریفیوزها بوده است و به گونهای در تله رسانههای غربی افتادهایم كه باید این رویه را عوض كرده و موارد كاربردی در زندگی مردم را خبری نماییم.
كاهش ۲۰۰ سال به ۲ روز با صنعت هسته ای
به گفته كمالوندی رادیو دارو حدود یك میلیون بیمار را تحت پوشش دارد و در زمینه كشاورزی، اصلاح و جهش نسلی، صنعت هستهای بسیار كمك كننده است و در این راستا میتوان به گیاهانی اشاره كرد كه خود را با آب شور یا كم تطبیق میدهند و این ظرفیت موجود است تا جهشهای علمیِ لازم را در چنین گیاهانی ایجاد كنیم.
وی خاطرنشان كرد: این گیاهان باید در ۲۰۰ سال خود را با چنین شرایطی تطبیق دهند ولی در شرایط آزمایشگاه میتوان ان به شرایط رساند.