پخش زنده
امروز: -
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس با اشاره بهتدوین نقشه راه اصلاح نژاد دام در استان گفت: بر اساس این نقشه به دنبال راهبردی برای افزایش تولید گوشت قرمز در استان فارس هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،عبدالمجید رنجبر در نشست شورای کشاورزی با اشاره به جایگاه دام سبک استان فارس در کشور، افزود: فارس رتبه اول جمعیت دام سبک، مقام دوم تولید گوشت قرمز و رتبه اول جمعیت دام عشایری دارد.
به گفته وی؛ شرایط اقلیمی متنوع و مناسب دامپروری، وجود نژاد و اکوتیپهای متنوع و سازگار با اقلیم و ایستگاه و مرکز اصلاح نژاد دام سبک از جمله پتانسیلهای فارس است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی و تولید پایدار باید پروتئین محور باشد، اضافه کرد: توانمندسازی دامهای سبک استان فارس برای افزایش تولیدگوشت قرمز و قطع وابستگی، حفظ ذخایر ژنتیکی دام و افزایش بهرهوری دامهای بومی از جمله ضروریات است.
وی؛ بهبود ضریب خود اتکایی در تولید گوشت قرمز، خالصسازی نژادهای دام بومی به منظور اجرای برنامههای اصلاحنژادی و افزایش صادرات و کمک به ارزآوری را از اهداف حفظ و حراست ذخایر ژنتیکی دام سبک استان فارس برشمرد.
رنجبر با اشاره به اینکه نژادهای مهم گوسفند بومی استان فارس شامل قره گل (کبوده شیراز) و ترکی قشقایی است، اظهار کرد: گوسفند قره گل معروفترین نژاد پوستی دنیا، توانایی در تطابق و سازگاری با شرایط سخت محیطی، دنبه کوچک، عملکرد لاشه بهتر، بازارپسندی بیشتر به خصوص در کشورهای حوزه خلیج فارس دارد و زیستگاه این گوسفند در بخش شرقی و مرکزی فارس است.
وی افزود: گوسفند ترکی قشقایی از جمله گوسفندان نژاد گوشتی ایران، دارای استعداد بالا دررشد و وزن گرفتن، مقاوم در شرایط محیطی و آب و هوایی سخت و مقاوم به بیماری ها، رنگ بدن قهوهای تا قهوهای روشن، سر و کلهای کشیده، دنبه گرد و کوتاه و زیستگاه این نژاد عمدتا شمال غرب، غرب، مرکز و جنوب استان فارس است.
رنجبر با بیان اینکه اکوتیپ مهم بز بومی استان فارس لری ممسنی و ترکی قشقایی است که در تولید گوشت قرمز اهمیت دارند، ابراز کرد: محصول اصلی هر دو نژاد گوشت است و بز لر ممسنی جثه بزرگ و تنومند، موی بدن لخت و بلند و بز ترکی قشقایی مقاوم به شرایط سخت محیطی نوار ساحلی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: برنامه اصلاح نژادی دام سبک گوسفندها و بزهای مذکور در مدت زمان پنج ساله نیاز به اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی دارد.