پخش زنده
امروز: -
برای جلوگیری از فرسایش خاک، لغزش و رانش زمین و جلوگیری از خسارات ناشی از جریان سیل، کلنگ اجرای طرح های آبخیز داری در بالادست روستای ۴۵۰ خانواری گوگرد قطور خوی به زمین زده شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، مهندس پاشازاده معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: بعد از بررسی های یک و نیم ساله مشحص شد که محدوده این روستا سالانه بین ۱۰ سانتی متر تا 1و نیم متر لغزش، رانش و حرکت دارد که ناشی از فرسایش خاک و جریان سیلاب بوده است.
وی افزود : در مرحله اول برای تثبیت روستا در بالا دست ۳ هزار متر مکعب اجرای عملیات سازه ای لحاظ شده است تا از تخریب سیل در مسیل جلوگیری شود.
سالانه بر اثر سیل و فرسایش در هر هکتار بیش از ۶ تن خاک حاصلخیز از بین می رود که برای جلوگیری از این خطر زیست محیطی و طبیعی بر اساس نظر کارشناسان ۵۰ درصد عرصه های آبریز استان نیاز به اجرای طرح های آبخیزداری دارد.
قائمی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری آذربایجان غربی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: در مجموع در استان ۴۰۰ هزار هکتار مطالعات آبخیزداری در عرصه های طبیعی به پایان رسیده و آماده اجراست که برای اجرای این طرح ها در عرصه ها سالانه به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: در سال های اخیر با اجرای طرحهای آبخیزداری در عرصه های طبیعی استان علاوه بر کاهش خسارات ناشی از سیل از بروز 1 میلیون و 350 هزار تن فرسایش خاک جلوگیری و در هر هکتار 500 مترمکعب آب جدید تولید شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان تصریح کرد : ازاعتبارات پارسال 50 میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبخیز داری استان اختصاص یافته است که برای تکمیل طرح های آبخیز داری کافی نیست اما در مجموع در سال های اخیر اعتبارات این بخش از صندوق توسعه ملی رشد قابل توجهی داشته است.
اجرای طرحهای آبخیزداری در راستای سیاست های کلی نظام و برنامه توسعه ششم در جهت تامین امنیت غذایی و نیل به خودکفایی در تولید محصولات زراعی و دامی به میزان 95 درصد و بهره برداری درست از منابع آب و خاک مورد تاکید قرار گرفته است.
در کشور طرح های آبخیزداری در 21 میلیون هکتار از عرصه های طبیعی اجرا و در 17 میلیون هکتار دیگر نیاز ضروری به اجرا این طرح هاست.
در این بین مشارکت مردم در صیانت از عرصه های ملی و کمک به اجرای طرح های آبخیزداری از ضروریات است، بطوریکه مردم روستای گوگرد خوی در این مسیر پیشکام شدند.
در هر حال اجرای طرحهای آبخیز داری کام بسیار بزرگی در پایداری طبیعت و تداوم حیات روستاهاست.