پخش زنده
امروز: -
فرش ایرانی با وجود مشکلات و کاستیها هنوز هم از لحاظ کیفیت در دنیا اول است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما اصفهان؛مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی استان گفته: ۲۷۰ هزار خانوار در استان کد شناسنامه فرش دارند که اگر تعداد هر خانوار، سه نفر در نظر گرفته شود، شمار فرشبافان استان به حدود یک میلیون نفر میرسد.
آقای شهبازی با اشاره به اینکه تنها حدود ۴۰ درصد از این افراد، همچنان مشغول کار هستند ، گفته: عواملی، چون حمایت نکردن از بخش تولید، مشکلات بیمه، آموزش، تبلیغات و... در این رکود موثر بوده است. رکودی که حتی یخه صادرات این کالای ایرانی را هم گرفته و آن را با چالش کاهش مواجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه در همین بحث بیمه، قبلا بیش از ۵۰ هزار نفر زیر پوشش بودند، در حالی که حالا این عدد به کمتر از ۲۴ هزار نفر رسیده است، ادامه می دهد : تامین اجتماعی، تامین نشدن بودجه را دلیل این ریزش بیمهای اعلام کرده است.
البته مشکل دیگری که رییس اتحادیه به آن اشاره کرده، این است که اکنون، سالهاست که خبری از جایزه صادرات هم نیست؛ جایزهای که در برههای از زمان پرداخت میشد.
آقای شهبازی، دلیل اصلی کاهش صادرات فرش، را ایجاد پیمان سپاری در بخش صادرات دانسته و در توضیح آن گفته: در پیمان سپاری، صادرکننده تعهد میدهد که باید به میزان صادراتش، ظرف یک تا یک و نیم سال آینده پول فرش را برگرداند؛ وگرنه جریمه میشود؛ پس، رعایت این شرط از طرف صادرکننده فرش که کالایش معمولا دیر به فروش میرسد، امکان پذیر نیست.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی استان درباره وضعیت تولید ابریشم هم گفته: وضعیت تولید ابریشم در کشور به گونهای نیست که کار فرش کشور را کاملا تامین کند و به همین دلیل، گریزی از واردات آن از کشورهای دیگر نیست.
آقای شهبازی تاکید کرده: اگر به فرش دستباف به چشم سرمایه ملی نگاه شود، این هنر، زمینه اشتغالِ پایدارِ بسیاری از نقاط کشور به ویژه روستاها را فراهم میکند.
فرش در اولویت نیست!
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی با تایید مشکلات موجود در حوزه فرش دستباف گفت: فرش در دولتهای مختلف در اولویت نبوده و تا وقتی، این موضوع در اولویت نباشد، انتظار بهبود وضعیت در این حوزه نمیرود.
خانم محمودی درباره مشکل بیمه فرشبافان گفت: بیمه قالیبافان جزوِ بیمههای ارزان است و تامین اعتبار آن بر عهده دولت است، البته، این بیمه در بودجه سال ۱۴۰۲ تقریبا حذف شده.
وی با تاکید به اینکه باید با تسهیلات و وام از تولیدکنندگان و با در نظر گرفتن مشوقهایی از خریداران فرش حمایت کرد، افزود: تلاش میشود در درون برنامه هفتم، فرش هم گنجانده شود؛ فرشی که هم جزو فرهنگ ماست و هم ارزآوری دارد.