پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران روباتی ساخته اند که تعرق میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از رویترز، این روبات "اندی "نام دارد، نفس میکشد و راه میرود و با افزایش دما و امواج گرمای شدید، عرق میکند. پژوهشگران دانشگاه ایالتی آریزونا از این روبات، استفاده میکنند تا اثرات گرمای شدید بر بدن انسان را کشف کنند.
با افزایش دما و افزایش موجهای گرما شدید در سراسر جهان، مردم بیشتری اثرات گرم شدن آب و هوا را احساس میکنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا میگوید که این کشور به طور متوسط هر سال ۷۰۲ مرگ ناشی از گرما را ثبت میکند و ۹۰۰۰ نفر دیگر در بیمارستان بستری میشوند.
آیا روبات اندی میتواند به تغییر آن کمک کند؟ ایده پشت این روبات، جدید نیست.
روبات اندی توسط مؤسسات تحقیقاتی استفاده میشود و اولین موردی است که میتواند در فضای باز استفاده شود.
یکی از سوالات اصلی که پژوهشگران میخواهند به آن پاسخ دهند این است که در طول گرمازدگی چه اتفاقی برای بدن میافتد؟ این روبات به آنها کمک میکند.
پژوهشگر: آزمایشهایی وجود دارد که میخواهید با انسانها انجام دهید و بسیاری از آنها را واقعا نمیخواهید انجام دهید، زیرا ممکن است کسی آسیب ببیند. بنابراین، برای مثال، هیچ کس افزایش دمای مرکزی فردی را که دچار گرمازدگی میشود، اندازه گیری نمیکند. با روبات حرارتی، میتوانیم شرایط را شبیه سازی کنیم و ببینیم که دمای هسته با چه سرعتی در حال افزایش است.»
پژوهشگر: بنابراین این اتاق اقلیمی است که در آن دما و رطوبت را برای بازتولید هر محیطی که روی زمین وجود دارد کنترل میکنیم تا بتوانیم دمای باد و هوا و رطوبت نسبی مختلف را شبیهسازی کنیم… اکنون میتوانیم ببینیم که روبات اندی از طریق این منافذ کوچک عرق میکند. ۱۴۰ حفره ریز روی سطح بدن آن توزیع میشود و به گونهای عرق میکنند که شبیه بدن انسان است، مانند توزیع آب به گونهای که برخی از اعضای بدن بیشتر عرق میکنند و برخی از اعضای بدن کمتر عرق میکنند، مشابه بدن انسان.
چیزی که ما معمولا میدانیم وضعیت فرد هنگام ورود به اورژانس است. اما آیا میتوانیم دریابیم که قبلا چه اتفاقی افتاده است و چه چیزهایی باعث تشدید این موضوع شده است؟ و این نه تنها میتواند، مثلا، یک فرد بالغ سالم باشد، بلکه میتواند فردی مسن تر، دارای یک بیماری پزشکی یا مصرف موادی باشد که ممکن است، مثلا، نحوه جریان خون پوست را تغییر دهد.