پخش زنده
امروز: -
گرمای هوا این روزها در مدینه منوره بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد است، اما خادمان در آشپزخانه بدر" در کنار دیگهای بزرگ؛ به طبخ غذا برای زائران کشورمان مشغول اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کارکنان ایرانی آشپزخانه بدر جمعه ۱۹ خرداد میزبان حجت الاسلام عبدالفتاح سرپرست زائران ایرانی و عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و شماری از معاونین و مسئولان و دست اندرکاران عملیات حج بودند.
حجت الاسلام نواب و رئیس سازمان حج و زیارت ۱۹ خرداد برای بازدید از روند تهیه و طبخ غذا برای زائران کشورمان که این روزها در مدینه بسر میبرند راهی آشپزخانه "بدر" شدند.
استقبال از نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و هیئت همراه در محوطه آشپزخانه با صدای صلوات کارکنان و خواندن قطعه شعری توام بود.
حجت الاسلام نواب و رئیس سازمان حج و زیارت از عوامل و آشپزهای ایرانی ازبخشهای مختلف آشپزخانه بدر شامل آماده سازی گوشت و مرغ؛ طبخ غذا؛ انبار و سردخانه نگهداری مواد پروتینی بازدید کردند و با توضیحات آقای علی اکبر محمدزاده مدیر ایرانی آشپزخانه در جریان فعالیتهای آن قرار گرفتند.
بهداشت و نظافت آشپزخانه و استفاده از مواد اولیه مرغوب از نکاتی بود که در این بازدید مورد توجه نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت قرار گرفت و افزود: در این هوای گرم درکنار تلاش برای تهیه غذای با کیفیت برای زائران، بهداشت باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مدیر آشپزخانه بدر در بخشهای مختلف از روند تهیه غذا به هیئت بازدید کننده گزارش داد و گفت: علاوه بر ۲۷ نفر آشپز و نیروی ایرانی؛ بیش از ۴۰ نفرعوامل غیر ایرانی در دو شیفت کاری در این مجموعه در خدمت زائران ایرانی هستند.
محمدزاده به پخت روزانه حدود ۱۱ هزار پرس غذا به همراه دیگر همکاران خود در دو وعده غذایی در این مجموعه صنعتی اشاره کرد و گفت: از اوایل خرداد تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار پرس غذا آماده و به هتلهای محل استقرار زائران ایرانی منتقل شده است.
حجت الاسلام نواب در پایان این بازدید درجمع دست اندرکاران آشپزخانه بدر در سخنانی به روایاتی در مورد ارزش خدمتگزاری به زائرین اشاره کرد و افزود: در برخی روایات اجرو پاداش خادمین از زائرین بیشتر توصیف شده است و ان شاءالله همه شما در اجر زیارت زائران شریک خواهید بود.
وی افزود: هرچه غذایی که طبخ میکنید با کیفیتتر باشد زائران در بندگی و عبادت موفقتر خواهند بود و اجر شما مضاعف است.
سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: کار را برای رضایت مسئولین سازمان حج و زیارت انجام ندهید بلکه با خدا معامله و تلاش کنید تا بهترین غذا را برای زائر بهترین مخلوق خدا، پیامبر رحمت آماده کنید.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: تجربه نشان داده است هرکه در این سرزمین با خدا معامله و با اخلاص کارکرد حضور و خدمتش ادامه دار بوده است. خدا وفادار به عهد و پیمانی است که با او میبندید.
وی خطاب به حاضران گفت: محکم و استوار کارتان را انجام دهید و کار و زحمت در پای دیگهای غذا را با خدا معامله کنید و از باریتعالی اجر و پاداش بگیرید و عزیزانتان را در ثواب آن شریک نمایید.
مدیر این مجموعه، در حاشیه این بازدید گفت: بیشتر وقت آشپزها از نخستین ساعات بامداد تا غروب و برخی اوقات شبها در آشپزخانه سپری میشود، اما اگر فرصتی برای تشرف به حرم نبوی و حضور در فضای معنوی مسجدالنبی برای آنان فراهم شود؛ همه خستگیها از تن بدر میرود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان این بازدید در دفتر یادبود، با نوشتن جملاتی از خدماتی که به حجاج ارائه میشود تقدیر و برای همه کسانی که به ضیوف الرحمان خدمت میکنند؛ آرزوی توفیق نمود.
دو آشپزخانه اُحد در شمال مدینه و بدر در جنوب مدینه امر طبخ غذای مناسب برای زائران ایرانی حرم نبوی را به عهده دارند.