پخش زنده
امروز: -
مدیرکل هواشناسی استان قزوین گفت: به منظور ارتقای خدمات رسانی امسال سه ایستگاه جدید هواشناسی در آبگرم، الوند و بوستان ملی باراجین راه اندازی و تجهیز میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، یوسف شیخ الملوکی مدیرکل هواشناسی استان قزوین گفت: برای ارائه اطلاعات مناسب بایستی تعداد ایستگاههای هواشناسی استان افزایش یابد که در این راستا امسال سه ایستگاه دیگر به ظرفیت موجود اضافه خواهد شد.
شیخ الملوکی یادآورشد: ایستگاه هواشناسی شهر آبگرم بزودی افتتاح میشود و دومین ایستگاه را در بوستانی ملی باراجین احداث خواهیم کرد و سومین ایستگاه نیز در شهر الوند راه اندازی خواهد شد.
وی بیان کرد: برای تجهیز و راه اندازی هر ایستگاه بیش از ۲.۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تامین آن سرعت راه اندازی بیشتر میشود.
مدیر کل هواشناسی استان قزوین گفت: تولید دادههای با کیفیت از مهمترین وظایف هواشناسی است تا با کنترل کیفی این داده ها، سایر امور تحقیقاتی را نیز انجام داد.
وی در ادامه گفت: برای داشتن دادههای کیفی بایستی ایستگاههای هواشناسی مناسب و مجهزی داشته باشیم که در گذشته هر ایستگاه سینوپتیک تا شعاع ۱۰۰ کیلومتر را پوشش میداد، اما امروز باید در هر فاصله ۲۵ کیلومتری بتوانیم یک ایستگاه داشته باشیم تا کیفیت دادهها بیشتر شود.
شیخ الملوکی اظهارداشت: از آنجا که در کانون گرد و غبار، دادههای خوبی نداشتیم لذا باید در شهر قزوین هم یک ایستگاه سنجش گرد و غبار احداث کنیم تا نیازها تامین شود.
وی افزود: در حال حاضر در استان قزوین ۴۴ ایستگاه هواشناسی سینوپتیک؛ جادهای و باران سنجی فعال شده است، ۸۵ درصد پیش بینیها محقق میشود.
شیخ الملوکی در ادامه گفت: با تجهیزات و امکاناتی که داریم به طور میانگین حدود ۸۵ درصد پیش بینیهای هواشناسی، محقق میشود.
مدیرکل هواشناسی استان قزوین در ادامه گزارشی از وضعیت اقلیمی استان ارائه کرد و گفت: متاسفانه سه سال متوالی است که شرایط خشکسالی را طی میکنیم و در حالی که وضعیت نرمال بارندگی ۲۹۳ میلیمتر است، اما در استان این بارشها ۱۶۰ میلیمتر بوده و با کاهش ۱۳۲ میلیمتری بارشها مواجه بوده ایم. وی یادآورشد: چهارمین استان کشورپس از گیلان، مازندران و گلستان هستیم که با کمبود بارش مواجهیم و در مقایسه با بلند مدت با ۴۵.۲ درصد کاهش بارش مواجه بوده ایم.
شیخ الملوکی افزود: امسال نسبت به سال قبل با ثبت ۱۷۷.۷ بارش با کاهش ۱۷.۳ درصدی بارندگی مواجه شدیم و شرایط ۱۰ درصد بدتر شده و در نیم قرن گذشته در هر سال حدود ۵۰ میلیمتر کاهش بارندگی داشته ایم.
وی گفت: این در شرایطی است که در این مدت میزان تبخیر نیز بدلیل گرمای هوا تا ۲۵ میلیمتر بیشتر شده و روند افزایش دما در کشورمان تقریبا دو برابر میانگین جهانی است.