پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: میدان اقتصاد باید در اختیار بخش خصوصی، تولیدکنندگان و کارآفرینان باشد و دولت صرفا نقش هدایت، حمایت، نظارت و تنظیم گری را به عهده داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی سیدابراهیم رئیسی عصر امروز در ادامه برنامههای سفر دوم دولت مردمی به استان در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه با حضور جمعی از فعالان اقتصادی اظهار کرد: رشد اقتصادی در کشور مبتنی بر دو موضوع افزایش و رشد سرمایهگذاری داخلی و خارجی است و بر همین اساس تفاهمنامههای منعقده امروز بین استانداری و فعالان مختلف بخش خصوصی بسیار ارزشمند است.
رئیس جمهور ادامه داد: همکاری خارجی نیز مولفه بسیار مهم در رشد اقتصادی است که آذربایجانشرقی چنین ظرفیتی را دارد، اما فراهم کردن زیرساختها برای این کار نیز بسیار ضروری است و تسهیل امور سرمایهگذار مهمترین مسأله در این بخش است.
وی گفت: آذربایجان از مناطق مهم و با استعداد است، سلول درمانی مگر کار آسانی است که دانشجوهای ما در این استان دارند این کار را انجام میدهند و در آخرت به اندازه کارهایمان از ما سئوال میکنند و الآن هم در بخش تولید باید هر چه در توان است را بکنیم، چون هر مسئولی که اینجا است به میزان تمکن سئوال خواهند شد و مسئولان در محضر پروردگار در برابر خدا، ارباب رجوع، کارمندان و سلسله مراتب خود جواب خواهند داد.
رئیسی ادامه داد: هر کسی جویای کار است زمینه کار در این استان برای او وجود دارد؛ البته برخیها یک کار پشت میزنشینی میخواهند که ناشی از فرهنگ غلط است که در کشور رواج یافته در حالی که برخی از صاحبان صنایع میگفتند ما اعلام نیاز میکنیم، ولی کارگری نیست.
وی با تاکید بر اینکه باید از دلسرد کردن سرمایهگذار اجتناب شود افزود: ایجاد زیرساختهای تسهیلی باید احساس امنیت و آسودگی و تضمین سود برای سرمایهگذاری ایجاد کند و اقدامات مسئولان ذیربط در تسهیل امور سرمایهگذاری بسیار مهم است و امروز در بین مردم سرمایه زیادی داریم، ولی باید آنها جذب و وارد چرخه تولید شود، چون در غیر این صورت تبدیل به دلالی میشود.
رئیسی گفت: دولت نباید بگوید که کار من فقط خصوصی سازی بود و اگر تسهیلات ندهد، پیمانها را حل نکند و موانع را رفع نکند با مشکلات روبهرو خواهد شد همانگونه که در خصوصی سازی یک زمان ابتدا یک کارخانهای دست بخش خصوص دادند که یا حمایت نشد و یا بخش خصوصی این کاره نبود و یا موانع دولتی ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه ما به رشد اقتصادی نیازمندیم اضافه کرد: برای این منظور باید به مردم حس اطمینان و به بخش خصوصی میدان داد و حمایت کرد و این غلط است که میگویند که بانکهای خصوصی سرمایهگذاری کردند، چون این اقدام رقابت ایجاد میکند و بانکهای خصوصی و دولتی باید برای تسهیل و حمایت بخش تولید وارد شوند نه به رقابت با بخش خصوصی، تا فعالیتهای این بخش رونق گیرد و نقش دولت نیز نقش حمایت و نظارت است و تصدی گری را برای دولت نمیپسندیم و در برنامه توسعه چهارم، پنجم و ششم نیز هدف همین بود.
رئیس جمهور اضافه کرد: شرکتهای بزرگ و هلدینگهای مربوط به دولت باید سرمایه خودشان را به بخش تولید بیاورند و در حالی که شرکتهای بزرگ و بانکهای دولتی وارد تولید شوند، برخی بانکها بازار مسکن را برهم زدهاند.
وی با بیان اینکه ارتقاء بهرهوری یکی دیگر از راههای توسعه و پیشرفت است گفت: باید همه مدیران و مسئولان خودشان حساب کنند و ببینند بر حسب تجهیزات و نیروی انسانی در اختیار خود به چه میزان بهرهوری داشته اند و این پیشنهاد را به همه ادارهها و وزارتخانهها میدهم، چون یکی از راههای رشد اقتصادی افزایش بهرهوری است و هر چند دستگاههایی برای ارزیابی هستند، ولی بهتر است خودتان این کار را انجام دهید.
رئیسی خطاب به استاندار و فرمانداران و مدیران کل بر لزوم پیگیری افزایش بهرهوری تأکید و اضافه کرد: این یکی از پایههای اصلی رشد اقتصادی است که باید تحقق یابد و باید مراقب باشیم تورم افزایش نیابد و مهار شود و البته باید توجه داشت گاهی مهار تورم با رکود همراه شده و یک سالهایی در کشور با رکود روبرو بودیم در حالیکه مهار تورم باید با تولید انجام گیرد نه رکود و در این زمینه باید تسهیلات با مدیریت و نظارت ارائه و همگی به تولید تبدیل شود.
وی با اشاره به دستورات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه باید تولید را یک محور و راهحل برون رفت از مشکلات بدانیم متذکر شد: راه حل مشکلات در گرو افزایش تولید است و در بازدید دیروز از تراکتورسازی و ماشین سازی شاهد بودیم که تراکتورسازی یک واحد کامیون سازی نیز راه اندازی کرده و در ماشین سازی نیز تولید ۲ هزار ماشین محقق شده که همگی اخبار خوبی است.
رئیس جمهور با اشاره به فعالیتهای در حال اجرا در چرمشهر تبریز ادامه داد: میتوان گفت که اصلا قطب این فعالیتها خود تبریز است که در بازدید هم میگفتند که برنامه برای توسعه دارند که حفظ محیط زیست هم در آنها رعایت میشوند و در سفر به اندونزی آنها معتقد بودند که رتبه چهار بازار کفش را دارند، ولی من این تولیدیهایی را که در چرمشهر دیدم با یک تکان و حمایت کافی بازار منطقه را به دست می گیریم.
وی با اشاره به تفاهمات اقتصادی اوراسیا، شانگهای و اکو گفت: چند روز دیگر نیز تفاهمهایی با اندونزی منعقد خواهد شد در حالی که خیلیها میخواستند ما رکود کنیم و ناامید شویم، ولی ما اکنون در بازارهای جهانی حضور داریم و همه کشورهای در ارتباط نیز علاقه دارند تا به بازار آنها برویم و حوزه قفقاز میدان حضور آذربایجان شرقی و زمینه بزرگی است و با ترکمنستان قرارداد انرژی و ارتباط تجاری داریم و مدام رهبر و مسئولان آنها از ما میخواهند تا در عشق آباد و مناطق قفقاز نمایشگاه بزنیم.
رئیسی افزود: این پرچمی که مردم ایران برافراشته باید بیشتر در تولید به اهتزاز درآید و چنین ظرفیتهایی را از دست ندهیم و اینکه ۲۲۰ واحد صنعتی راکد استانی مانند آذربایجان شرقی فعال شده، خبر خوشی است و کارگری بود که تعریف میکرد خودم کار میکردم و چند نفر هم جمع کردم و یک واحد را فعال کردیم و این روند استمرار یافت و با کمی حمایت میتوانیم این فعالیتها رو توسعه دهیم و این مایه امیدواری است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز هم در این نشست از اقدامات دولت از جمله محقق شدن وعده استقلال مس سونگون و احیای دریاچه ارومیه تشکر کرد و گفت: با تلاش دولت، بیشتر نگرانیها برطرف شده است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با بیان اینکه سیاستهای عرضه و تقاضا در زمینه معیشتی، اقلام خوراکی، خودرو و مسکن باید در اولویت دولت ولایی قرار گیرد، اظهار کرد: این اقدام دولت موجب خواهد شد تا عدهای مغرض نتوانند کار جهادی را به کام مردم تلخ سازند.
وی در مورد اتوبان تبریز - زنجان و مشکلات موجود در این محور ارتباطی اظهار کرد: همه رانندگان و مسافران از کیفیت بد این جاده گلایه دارند و چون این راه دست بانک ملی است از این رو اقدام ترمیمی در این اتوبان صورت نگرفته است.
وی از اقدامات دولت در مورد فرزند آوری، ازدواج و رفع بیکاری تشکر کرد و گفت: این موارد مطالبه و مورد تاکید رهبر هم است که متاسفانه بانکها همکاری خوبی ندارند و از دولت انتظار داریم این مشکل را برطرف کنند.
استاندار آذربایجان شرقی هم اعلام کرد: قول مساعد میدهم تمام مصوبات دور اول سفر استانی را نه سه ساله که در مدت ۲ سال به اتمام برسانیم.
عابدین خرّم ادامه داد: بقیه مصوبات دور اول سفر استانی هیات دولت در سال گذشته نیز هم اکنون در دست اجرا است و با تمام توان برای اتمام آنها تلاش میکنیم.
وی با اشاره به فعال شدن تعداد ۵۲۷ واحد تولیدی و صنعتی راکد در یکسال گذشته، میزان اشتغالزایی این تعداد واحد اقتصادی را ۷۱ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام و اضافه کرد: در همین مدت ۲۲ طرح سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی به ارزش ۱۵۲ میلیون دلار صورت گرفته است.
استاندار آذربایجان شرقی اتمام بیمارستان هزار تختخوابی تبریز را از مطالبات مهم مردم و بخش سلامت آذربایجان شرقی برشمرد و ابراز امیدواری کرد با مساعدت دولت اعتبارات مناسبی به این کلان پروژه اختصاص یابد تا در موعد مقرر شاهد بهره برداری از این طرح باشیم.