پخش زنده
امروز: -
طرح آبرسانی به میانه از سد گرمی چای شامل مرحله نخست سد گرمی چای، تصفیه خانه و خط انتقال ۴۹ کیلومتری پس از ۲۰ سال انتظار با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی با بهره برداری از این طرح مردم میانه، شهر تَرک و ۱۷ روستای واقع در مسیر بهره برداری که از مصوبات دور نخست سفر استانی رئیس جمهور به آذربایجان شرقی است از آب آشامیدنی سالم و با کیفیت بالا برخوردار شدند.
این طرح مهم به دلیل نبود یا کمبود اعتبار تعطیل و نیمه راکد شده بود که پس از سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی و تعیین فرصت یکساله وی برای رفع تنش آبی جمعیت حدود ۱۲۰ هزار نفری منطقه، سرعت و شتاب گرفت و با تزریق به موقع اعتبارات مصوب، تصفیه خانه و خطوط انتقال آن به طور کامل تکمیل و آماده بهره برداری شد.
همچنین مرحله نخست سد گرمی چای به عنوان منبع تامین آب این طرح آبرسانی که ۲۱ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد و برای تامین ۵۰ ساله آب شرب منطقه طراحی شده به میزان پنج میلیون متر مکعب آبگیری شده تا مردم میانه و روستاهای واقع در مسیر از آب شرب سالم و باکیفیت برخوردار شوند و در تابستان که به دلیل کاهش سطح آبهای زیرزمینی و چاهها که از منابع اصلی تامین آب شرب میانه هستند دچار تنش آبی و کمبود آب نشوند.
در جریان سفر رئیس جمهور به استان، ۴۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل سد گرمی چای در نظر گرفته شد، سدی که کار ساخت آن در سال ۱۳۸۶ و با اعتبار ۲۷.۵ میلیارد تومانی آغاز شده بود به دلیل نبود اعتبار و عدم تزریق به موقع پول تعطیل شده بود.
هزینه به روز شده برای تکمیل این سد حدود هزار میلیارد تومان است و با تصویب اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومانی در سفر نخست رئیس جمهور به آذربایجان شرقی، این سد دوباره فعال شده و قرار است تا پایان سال به صورت کامل به بهره برداری برسد.
از مجموع ۴۵۰ میلیارد تومانی که برای این سد در سفر رئیس جمهور مصوب شده ۲۳۰ میلیارد تومان از محل سازمان برنامه کشور و ۲۲۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ تامین میشود و تاکنون ۱۳۵ میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به صورت نقد و ۲۵ میلیارد تومان به صورت اسناد خزانه و در مجموع ۱۶۰ میلیارد و ۴۰ میلیون تومان از محل سازمان برنامه کشور تخصیص یافته و مجوز ۱۳۰ میلیارد تومان از محل سازمان برنامه به صورت نقد و اسناد خزانه دریافت شده است.
طرح آبرسانی به میانه از این سد که همزمان با سد گرمی چای در سال ۸۶ آغاز شده تا سال ۹۳ به دلیل نبود اعتبار به طور کامل راکد مانده بود و هرچند اقداماتی در بین سالهای ۹۳ تا ۹۷ صورت گرفت، اما پیشرفت چندانی نداشت و این در حالی بود که کمیت و کیفیت آب شرب میانه هر روز بدتر میشد و در فصل گرما، تامین آب شرب این شهر با مشکل مواجه میشد.
این طرح شامل آبگیری سد گرمی چای، خط لوله انتقال از سد به تصفیه خانه به طول ۶.۵ کیلومتر، تصفیه خانه با ظرفیت ۴۵۰ لیتر بر ثانیه و خط لوله انتقال ۴۳ کیلومتری از تصفیه خانه به میانه تعریف شده بود.
میزان مصرف آب شرب شهر میانه حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون مترمکعب در ماه است و روزانه ۳۴ هزار متر مکعب آب در این شهر مصرف میشود که با آبگیری سد گرمی چای و انتقال آن به تصفیه خانه تازه تاسیس از طریق خطوط لوله آب، میانه در تابستان امسال مشکل سالهای قبل را نخواهد داشت و دولت برای طرح تصفیه خانه و خط انتقال حدود ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه کرده است.
رئیس جمهور گفت: بهرهبرداری از تصفیهخانه و خط آبرسانی به میانه به رنج ۲۰ ساله مردم این منطقه در نبود آب شرب مناسب پایان میدهد.
دکتر سید ابراهیم رئیسی در آیین بهرهبرداری از پروژههای آب و برق در شهرستان میانه افزود: در حالیکه اطراف این منطقه رودخانههای متعددی وجود دارد، اما بهدلیل عدم استفاده درست و مناسب از ظرفیتهای خدادادی و مدیریت صحیح منابع آبی، مردم میانه سالها دچار مشکل شده بودند که با تکمیل این طرح مهم مشکلات موجود برطرف میشود.
وی احداث تصفیهخانه میانه بهدست متخصصان ایرانی را از جمله اقدامات ماندگار در آذربایجان شرقی دانست و گفت: با همت، تلاش و پیگیریهای مسئولان دولت، پیمانکاران و کارگران عزیز در طول یکسال و نیم اخیر به میزان ۲۰ سال گذشته برای این پروژه کار صورت گرفته که شایسته قدردانی است.
دکتر رئیسی بهرهبرداری از مرکز دیسپاچینگ برق شمال غرب کشور را نیز از دیگر اقدامات مهم دولت در مدیریت انرژی عنوان کرد و نقش این مرکز در تبادل برق با کشورهای همسایه را حائز اهمیت دانست.
علیاکبر محرابیان وزیر نیرو هم ضمن ارائه گزارشی از مصوبات سفر قبلی دولت به آذربایجان شرقی در حوزه آب و برق گفت: در دور اول سفر استانی دولت ۲۲ مصوبه در حوزه آب و برق با اعتباری بالغ بر ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به تصویب رسید که برای امسال، هزار و ۵۱۴ میلیارد تومان پیشبینی شده بود.
وزیر نیرو افزود: همچنین در قالب ۱۱ طرح مصوب در بخش آب، ۴۳ پروژه تعریف شده بود که از این تعداد ۱۸ طرح به طور کامل اجرا شده و به مرحله افتتاح و بهرهبرداری رسیده و بقیه پروژهها تقریباً مطابق برنامه زمانبندی و چه بسا سریعتر در حال اجرا است.