پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با بیان این که برخی مردم اعتقاد دارند که گوشت تازه را از کنار جاده خریداری کنند، به آنها توصیه کرد از خرید گوشت خارج از سیستم نظارتی دامپزشکی خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، دکتر بهلول تکلوی با توصیه به شهروندان در خصوص خرید گوشت قرمز ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گفت: لاشه دام استحصالی از کشتارگاهها باید بهمدت ۲۴ ساعت در پیش سردکن و دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شده تا با اسیدی شدن لاشه ویروس غیرفعال شده و از بین برود.
وی با اشاره به این که بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریورماه که زمان رشد و تکثیر و فعالیت کنهها است بیشتر شایع است، افزود: در مناسبتهای خاص که در آنها کشتار خارج از سیستم کشتارگاهی افزایش مییابد، موارد قطعی این بیماری افزایش مییابد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: مقاومت ویروس این بیماری در برابر حرارت و سرما بسیار کم است و در دمای ۵۶ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه از بین میرود، بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن آن میشود، همچنین این ویروس توان مقابله با محیطهای اسیدی را ندارد.
تکلوی افزود: از ابتدای سال جاری ۳۶۳ هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام در مناطق مختلف استان علیه بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی شده و عملیات سمپاشی ۲۷ هزار راس بدن دام برای اقدامات کنترلی دامپزشکی در کانونهای گزارش شده بیماری انجام شده است.
وی گفت: در کنار برنامهریزی هدفمند سمپاشی، اقدامات مهمی از جمله برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی در روستاهای واقع در مناطق پرخطر بهویژه در کانونهای این بیماری و اطلاعرسانی به مردم از طریق رسانههای محلی و استانی، نصب بنرهای توصیههای بهداشتی در محل کشتارگاهها و میادین اصلی دام و پخش بروشور و توصیههای بهداشتی در مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی انجام شده است که که نتیجه آن کاهش بروز بیماری نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از شهروندان خواست به توصیههای بهداشتی کارشناسان دامپزشکی توجه نموده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در عرضه فرآوردههای خام دامی و یا موارد مشکوک مراتب را با شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ و سامانه اطلاع رسانی ۱۵۱۲ گزارش کنند.