پخش زنده
امروز: -
استاندار همدان گفت: سند الگوی کشت به عنوان طرحی جامع در بخش کشاورزی و مصرف بهینه آب پس از ۶۰ سال در این استانی اجرایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان،علیرضا قاسمیفرزاد در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: در حوزه صنعت به تولید و محصولات دانشبنیان متمرکز شدهایم و فرآوری محصولات کشاورزی با چند رویکرد خاص پیگیری میشود که در تحقق شعار سال و توسعه همهجانبه استان گامهای بزرگی به شمار میآید.
او گفت: سند الگوی کشت به عنوان طرحی جامع که علاوه بر رونق تولید و بخش کشاورزی تاثیر و نقش مهمی در زمینه مصرف بهینه آب در این شرایط سخت خشکسالی نیز دارد.
او با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت در همدان به عنوان نخستین استان مجری این رویکرد، در یکهزار هکتار از اراضی قهاوند و فامنین اجرت شد گفت: کشت گلخانهای در استان ترویج یافته که اقدام مؤثری در مدیریت مصرف آب استان به شمار میرود.
استاندار همدان افزود: در کشت گلخانهای کنترل سموم، محور کار قرار گرفته تا سلامت مردم در اولویت باشد همچنین در موضوع صادرات با توجه به استانداردهای بینالمللی اقدامات مؤثری نظیر صدور گواهی سلامت صورت گرفته تا توجه بیشتری در این حوزه انجام شود و رونق تولید و صادرات را در استان شاهد باشیم.
استاندار همدان با تاکید به اینکه توجه ویژه به مسأله سلامت و ایمنی غذایی در سلامت جامعه بسیار مهم و اثرگذار است تصریح کرد: در بخشهای مختلفی از جمله سلامتمحور کردن تولیدات کشاورزی و تأمین سلامت نان در دستور کار قرار گرفته است.
قاسمیفرزاد گفت: کارگروه سلامت و امنیت غذایی با تأکیدات دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزههای مختلف سلامت فعالیت خود را با همکاری دیگر دستگاههای اجرایی از سر گرفته و برنامهریزیهای مهمی در این خصوص انجام شده است.
استاندار همدان با اشاره به اینکه استاندارد استفاده از نمک و دیگر افزودنیها در نان باید کنترل شود گفت: در این جهت نظارت بر نانواییها و سیلوهای گندم با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان هم افزود: سموم یکی از مهمترین محورهای تهدید سلامت غذایی است که معاونت غذا و دارو سال گذشته در ارتقای برخی شاخصهای این حوزه عملکرد موثری داشته است.
محمدمهدی مجذوبی تصریح کرد: با رعایت دستورالعملها استفاده از قند، چربی و نمک در محصولات فرآوری شده طی پنج تا هفت سال گذشته حدود ۲۵ درصد کاهش داشته که جای خرسندی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به تاریخچه شکلگیری روز ایمنی مواد غذایی گفت: روز ایمنی مواد غذایی در سال ۲۰۱۸ توسط سازمان ملل تصویب و تاکید شده توسط تمام سازمانهای زیرمجموعه سازمان ملل حتی کشورهای غیر عضو و موسسات خیریه مورد توجه باشد.
رستمی وی با بیان اینکه آسیبهای غذایی غیرایمن به حدی است که باعث شده در جهان بسیاری از هزینهها و درآمد کشورها برای پیامدها و عوارض این اتفاق هزینه شود گفت: بیش از ۲۰۰ نوع بیماری شناسایی شده که با غذای ناسالم مرتبط هستند و هر یک نفر از ۱۰ تن از افراد جهان به این بیماریها مبتلا میشوند.
او افزود: اهمیت غذا به حدی بالاست که کشورها در دو بخش امنیت غذایی و مواد غذایی تشکلهای رسمی و غیر رسمی شکل میدهند و برنامهریزیهای متنوعی در جهت تولید، نظارت و پایش دارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان از صدور ۱۰ گواهی بهداشت صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته خبر داد و گفت: صدور این گواهی در سالهای گذشته در استان همدان انجام نمیشد، اما با این اتفاق در رشد تولید و صادرات تأثیر بسزایی شاهد خواهیم بود.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با بیان اینکه استان همدان در عرصههای مختلف به سرعت در حال توسعه است گفت: خوشبختانه این از مدیریت صحیح و بجا در استان است.
احمد شانیان افزود: مواد غذایی و تجهیزات پزشکی از جمله محورهای رونق و توسعه است، اما امروز از استان همدان به عنوان قطب تولید دارو در غرب کشور نیز یاد میشود.