پخش زنده
امروز: -
در پی انتشار مایکروسافت درباره دسترسی یک گروه هکر چینی به برخی از زیرساختهای آمریکا، کارشناسان این موضوع را تنشی فزاینده بر روابط چین و آمریکا میدانند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از نشریه آمریکایی د هیل، تنشهای فزاینده بین آمریکا و چین تاثیر زیادی بر بخشهای مختلف از جمله فضای مجازی داشته که اکنون به بخشی جدایی ناپذیر از جنگ مدرن تبدیل شده است.
در حالی که دو قدرت بر سر تجارت، فناوری، تحریمها و تایوان به جدال ادامه میدهند، فضای مجازی به طور فزایندهای توسط دو کشور برای دستیابی به برخی از اهداف خود در حوزههای دفاعی، اقتصادی و سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد.
آژانسهای اطلاعاتی آمریکا مشاوره مشترکی را براساس گزارش مایکروسافت منتشر کردند که نشان میداد یک بازیگر مجازی تحت حمایت دولت چین، معروف به ولت تایفون (Volt Typhoon)، به اعتبار و سیستمهای شبکه سازمانهای زیرساختی حیاتی در بخشهایی از آمریکا، از جمله قلمرو گوام که دارای پایگاه نظامی مورد علاقه آمریکا است، دسترسی پیدا کرده است.
جیمز لوئیس، معاون ارشد رئیس جمهور و مدیر برنامه فناوریهای راهبردی در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی گفت: جالب است که چین در حال انجام این کار در گوام گرفتار شده که قطعا با برنامه ریزی نظامی آنها مطابقت دارد، اما این فقط آینده درگیری است..
لوئیس که از گزارش مایکروسافت تعجب نکرده بود، گفت: فضای مجازی به طور فزایندهای در حال تبدیل شدن به بخشی از جنگ مدرن است.
در واکنش به کشف ولت تایفون، قانونگذاران کارگروه امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته بیانیهای منتشر و نگرانی خود را از این فعالیت مخرب ابراز کردند. قانونگذاران گفتند: ما از اخبار فعالیتهای مخرب دولت چین علیه شبکههای زیرساختی حیاتی آمریکا بسیار نگران هستیم و فعالیت در گوام به ویژه با توجه به افزایش خطر برای ارتش آمریکا نگران کننده است.
ولت تایفون که از اواسط سال ۲۰۲۱ فعال بوده، سازمانها را در چندین بخش از جمله ارتباطات، تولید، آب و برق، حمل و نقل، ساخت و ساز، دریانوردی، دولت، فناوری اطلاعات و آموزش هدف قرار داده است.
مایکروسافت گفت این گروه هکری که بیشتر بر جاسوسی و جمعآوری اطلاعات تمرکز دارد، به دنبال توسعه قابلیتهایی است که میتواند زیرساختهای ارتباطی حیاتی بین آمریکا و منطقه آسیا را در طول بحرانهای آینده مختل کند.
قانونگذاران همچنین در این بیانیه گفتند: پکن برای نظارت و نفوذ به شبکههای ما در تلاش برای به زانو درآوردن آمریکا دست از کار نمیکشد و این فعالیت بدخواهانه یکی دیگر از نمونههای بارز آن است.
چین به این اتهامات پاسخ داد. به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفت که ادعاهای هک یک پویش اطلاعات نادرست جمعی از کشورهای پنج چشم با اشاره به آمریکا، کانادا، نیوزلند، استرالیا و انگلیس است. این سخنگو گفت: مهم نیست از چه روشهای مختلفی استفاده شود، هیچ یک از اینها نمیتواند این واقعیت را تغییر دهد که آمریکا امپراتوری هک است.
گزارش مایکروسافت همچنین میگوید که هدف این گروه جاسوسی از سازمانها و دسترسی به شبکههای آنها بدون شناسایی تا زمانی که ممکن باشد، است، ادعایی که کارشناسان با آن موافق بودند.
اریک نونان، مدیرعامل شرکت امنیت مجازی CyberSheath، گفت که یکی از نگرانیهای این گزارش این است که چین در فضای مجازی چقدر پایدار و صبور است. او گفت: من فکر میکنم نگرانی اینجا، در این جنگ سرد با چین، این واقعیت است که چین بسیار پیچیدهتر است و احتمالا در فعال کردن این قابلیتهای نهفته که اکنون در بسیاری از زیرساختهای حیاتی ما در سراسر جهان تعبیه شدهاند، موفقتر خواهد بود.
به گزارش سی ان ان، از زمان انتشار این گزارش، مقامات آمریکایی گفتند که هکرهای چینی ممکن است همچنان به برخی از شبکههای آمریکا دسترسی داشته باشند، اما در تلاش هستند تا مطمئن شوند که اینطور نیست.
راب جویس، مدیر امنیت مجازی آژانس امنیت ملی آمریکا گفت که نگران گستره و مقیاس فعالیتهای ولت تایفون است و آن را «غیرقابل قبول» خواند.
جیسون بلسینگ، محقق موسسه امریکن انترپرایز گفت که هکرهای چینی انعطاف پذیری و فضای زیادی برای آزمایش با شبکههای مختلف آمریکا بدون برافراشتن تعداد زیادی پرچم قرمز که میتواند حضور آنها را آشکار کند، دارند.
بلسینگ گفت: فعالیت هکرها جهشی بزرگ در مراقبتی که آنها برای نفوذ به شبکههای آمریکا و تلاش برای حفظ آن حضور انجام میدهند، نشان میدهد. اگر به این مهارتها نگاه کنید، این یک توسعه صبر راهبردی و تکنیکهای دقیقتر برای حفظ حضور پنهان است.
لوئیس گفت که تردید دارد که گزارش اخیر مایکروسافت تنشها را بین دو کشور تشدید کند، زیرا خصومت در حال حاضر بسیار زیاد است.
این هفته، چین از تسهیل دیدار بین لی شانگفو، وزیر دفاع خود، و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا خودداری کرد، زیرا تنشهای فزاینده بر سر چندین موضوع از جمله اختلافات تجاری، استقلال تایوان و جنگ روسیه در اوکراین ادامه دارد، که چین از آن خودداری کرده است.
عقب نشینی چین از این دیدار ممکن است به این واقعیت مرتبط باشد که آمریکا در سال ۲۰۱۸ لی را به دلیل خرید هواپیماهای جنگی و تجهیزات از یک شرکت دفاعی روسی تحریم کرد.
لوئیس همچنین گفت که فکر نمیکند فعالیتهای مجازی مخرب اخیر که توسط مایکروسافت کشف شد، مقدمهای برای تهاجم به تایوان باشد، زیرا این یک فعالیت نسبتا عادی برای چین برای جاسوسی و جمعآوری اطلاعات درباره دشمنانش است.
او گفت: چه آنها قصد داشتند هفته آینده به تایوان حمله کنند یا سال آینده، آنها همان کار را انجام میدادند.
باتوجه به احتیاط فراوان برای محافظت از تایوان در فضای مجازی، قانونگذاران آمریکا اخیرا قوانین دوحزبی را با هدف تقویت دفاع مجازی جزیره و کمک به مقابله با حملات مجازی چین ارائه کردند.
این لایحه که «قانون انعطافپذیری امنیت مجازی تایوان» نامیده میشود، وزارت دفاع آمریکا را ملزم میکند تا همکاریهای امنیت مجازی با تایوان را از طریق انجام تمرینهای آموزشی مجازی، دفاع از شبکهها، زیرساختها و سیستمهای نظامی این کشور و استفاده از فناوریهای امنیت مجازی آمریکا برای کمک به دفاع از تایوان گسترش و تقویت کند..
به گفته قانونگذاران، چین که به یک قدرت نوظهور در فضای مجازی تبدیل شده، در سال ۲۰۱۹ هر ماه حدود ۲۰ تا ۴۰ میلیون حمله مجازی علیه تایوان انجام داده که برخی بعدا علیه آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است.
لوئیس افزود که تمرکز در حال حاضر برای آمریکا باید روی دفاع و اطمینان از ایمن بودن زیرساختهای حیاتی از حملات آینده باشد.