پخش زنده
امروز: -
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی مستقر در وین گفت: هدف غربیها پرهزینه کردن برنامه صلح آمیز هستهای ایران به منظور بازداشتن کشورمان از پیگیری این حق مسلم است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محسن نذیری اصل در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با موضوع ایران، با اشاره به گزارش جدید مدیرکل آژانس درباره اجرای برجام در کشورمان اظهار داشت: آن چه معمولاً در این میان نادیده گرفته میشود تعهدات متقابلی است که برای ایالات متحده و سه کشور اروپایی در همان قطعنامه اجرای برجام ذکر شده است.
وی افزود: اگر ما یک آژانس بینالمللی برای نظارت بر گسترش تحریمهای غیرقانونی داشتیم، گزارش مربوط به نقض تعهدات ایالات متحده و سه کشور اروپایی در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) طولانی خواهد بود.
سفیر و نماینده دائم ایران گفت: فعالیتهای هستهای ایران به ویژه غنیسازی در سطوح مختلف، کاملاً صلحآمیز و در چارچوب حقوق کشورمان بر اساس NPT و تحت نظارت و راستیآزمایی پادمانهای آژانس است و مدیرکل در کنفرانس مطبوعاتی اخیر در ۴ مارس ۲۰۲۳ اظهار داشت که ما قادر به بازرسی هستیم و میتوانیم در مورد هر گرم مواد غنی شده موجود در آن جا حسابرسی کنیم.
نذیری همچنین با اشاره به برخی بیانیههای تکراری که از ایران میخواهد به اجرای تعهدات مربوط به برجام ادامه دهد، تصریح کرد: این کشورها نه فقط به طور عمد تعهدات داوطلبانه را با تعهدات قانونی مخلوط کردند، بلکه نهایت تلاش شان را برای پنهان کردن واقعیتی بسیار واقعی انجام دادند که برجام دارای شرکت کنندگان دیگر و نیز ضمیمههایی است که باید بدون تأخیر بیشتر از جانب آن شرکت کنندگان اجرا شوند.
وی افزود: ایران در روند مذاکرات، فعالترین هیات بوده و ابتکارات بسیاری را برای پر کردن شکافها در مذاکرات مطرح کرده است. با توجه به همکاریها و رایزنیهای اخیر با آژانس و چشمانداز مثبت برای رسیدگی به مسائل پادمان باقیمانده، معتقدیم که منوط به وجود اراده سیاسی برای پایان دادن به مذاکرات، شرایط مهیاست.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی مستقر در وین، همه شرکتکنندگان در برجام به ویژه اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی عضو برجام را فراخواند تا در فرآیندی که منجر به راهحلی مناسب برای موضوع مورد نگرانی مشترک شود، حرکت کنند.
نذیری گفت: ما بیش از کلمات به اقدامات مشخص در چارچوب اهداف مشترک و همچنین خودداری از پیگیری منافع سیاسی محدود، نیاز داریم. نمیتوان با اجرای کامل تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده یا مسدود کردن سرمایههای ایران در قلمرو خود، به طور واقعی از برجام حمایت کرد.
وی همچنین در واکنش به بیانیههای اتحادیه اروپا، سه عضو اروپایی برجام و امریکا افزود: این کشورها، که بسیاری از آنها کشورهای چتر هستهای و یا عضو ناتو هستند، هرگز سعی نکردند اذعان کنند که ایران سابقهای درخشان در الحاق به سازوکارهای مقابله با تسلیحات کشتار جمعی دارد با این اوصاف، به نظر میرسد که این احزاب به جای ایفای نقش مثبت در پرداختن به مسائل قبلی، از دستور کار سیاسی دیگری پیروی میکنند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی مستقر در وین، خطاب به نمایندگان کشورهای عضو با اشاره به نیات و اهداف کشورهای غربی درباره برنامه هستهای صلح آمیز کشورمان گفت: کشورهای غربی مایل اند گزینه ایران برای برنامه هستهای صلح آمیز را به گزینهای پرهزینه تبدیل کنند تا حق مسلم استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای را پیگیری نکند. آنها درپی برجسته کردن و حفظ موضوعی در آژانس هستند که ذیل آن، موضوع مهم و به شدت نگران کننده برنامه هستهای نظامی رژیم صهیونیستی که منبع بیثباتی در منطقه غرب آسیا و تهدیدی برای صلح و امنیت است به حاشیه رانده شود.
نذیری افزود: این دولتها میخواهند محیطی ایجاد کنند که یک کشور مستقل یعنی ایران نتواند منافع ملی اش را با رعایت کامل قوانین بینالمللی دنبال کند و از این طریق نتواند به توسعه پایدار، دست یابد.
وی اضافه کرد: این دولتها تمام تلاش شان را میکنند تا واقعیتها را تحت الشعاع قرار دهند و یک دستور کار سیاسی محدود را دنبال کنند؛ به همین منظور، تمام تلاش شان را میکنند که اجازه ندهند که یک بازیگر اصلی در منطقه، نقش خود را در برابر مداخلات خارجی ایفا کند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی مستقر در وین تاکید کرد: اتحادیه اروپا باید بداند که اینجا بحث بر سر بردن سهم بیشتر نیست آنها باید سناریوی برد - باخت را کنار گذارند و نگرش شان را درباره ایران تغییر دهند؛ ناکارآمدی این رویکرد استبدادی علیه ایران، بارها ثابت شده است.
نذیری در پایان گفت: با توجه به ادله فوق و همچنین شواهد و ادلههای قانعکننده بیشتر، جامعه بینالمللی میتواند به این نتیجه برسد که برنامه صلحآمیز هستهای ایران موضوع اصلی آژانس نیست، اما وقتی از بالا نگاه کنیم، درمی یابیم که یک دستور کار سیاسی کوته بینانه از جانب این دسته کشورها دنبال میشود تا آژانس را از رسیدگی به موضوع و حل آن بر اساس دلایل فنی باز دارد.