پخش زنده
امروز: -
چین به تخلیه فاضلاب رادیو اکتیو نیروگاه هستهای فوکوشیما در اقیانوس اعتراض کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شین هوا ، پس از آنکه ژاپن از روز دوشنبه تخلیه پسابهای هستهای خود را به اقیانوس آغاز کرد، مدیرعامل سازمان انرژی اتمی چین در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی این اقدام را غیرمسئولانه خواند و تاکید کرد: این اقدام تاثیری منفی بر محیط زیست دریا و بهداشت عمومی کشورهای همسایه و جهان خواهد داشت.
توکیو ادعا میکند پسابهای هستهای را تصفیه کرده و مواد رادیو اکتیو آن را به حد بی خطر کاهش داده است. اما این اظهارات برای برخی کشورها و فعالان محیط زیست متقاعد کننده نبوده است.
به نوشته مطبوعات محلی، از غروب روز دوشنبه، ژاپن عملیات ورود آب دریا به یک تونل زیردریایی که برای تخلیه فاضلاب رادیو اکتیو نیروگاه فوکوشیما به اقیانوس تعبیه شده است را آغاز کرد.
در تاریخ ۱۱ مارس ۲۰۱۱، در پی وقوع زمین لرزهای ۹ ریشتری و متعاقب آن وقوع یک سونامی در فوکوشیمای ژاپن، ماشین آلات نیروگاه هستهای شماره ۱ فوکوشیما متعلق به شرکت نیروی برق توکیو، یکی پس از دیگری از کار افتاد و مواد رادیو اکتیو به محیط اطراف نشت کرد.
متخصصان، این حادثه را بعد از حادثه چرنوبیل بزرگترین فاجعه اتمی میدانند و از نظر پیچیدگی، آن را در مقام نخست فجایع اتمی جهان قرار میدهند چرا که تمام رآکتورهای نیروگاه فوکوشیما در نتیجه این رویداد با مشکل مواجه شدند.