پخش زنده
امروز: -
علمای دینی و صاحبنظران روسیه و ایران در نشست تخصصی برخط، اندیشهها و ابعاد شخصیتی امام را بررسی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ «سرگئی بابورین»، رئیس حزب اتحاد مردم و معاون سابق مجلس دومای دولتی روسیه در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه موضوع پایاننامه دکترای وی درباره ساختار حکومتی امام خمینی بوده است گفت: اندیشههای سیاسی امام خمینی و تلفیق دین و سیاست در دیدگاه ایشان، امروزه اهمیتی روزافزون پیدا کرده است.
سرگئی بابورین، امام را احیاگر ارزشهای معنوی دانست و افزود: برای ما در روسیه امروز بسیار مهم است که بتوانیم از این الگو بهره ببریم.
«پرفسور کرابایف»، عضو پیوسته آکادمی علوم اجتماعی روسیه نیز، پیروی از سنت پیامبر (ص) و توالی آن در اندیشههای امام را شاخص ارزیابی کرد و گفت: ایده تلفیق حکومت با مذهب، ریشه در اندیشههای ایرانی و اسلامی دارد.
وی گفت: امام با تسلط کامل بر فقه، فلسفه و کلام توانست اندیشه خود را در جامعه پیاده کند.
«نفیع الله عاشیروف»، رئیس اداره روحانیت اهل سنت بخش آسیایی روسیه هم با اشاره به کمرنگ شدن دین در زمان کمونیسم گفت: امام خمینی با رهبری انقلاب، جان تازهای به مسلمین بخشیدند و ما در این سوی جهان اعتماد به نفسی دوباره پیدا کردیم.
رئیس اداره دینی مسلمانان بخش آسیاسی روسیه افزود: در دوران انقلاب اسلامی، دو جبهه غرب و شرق تنها قدرتهای مسلط بر جهان بودند، اما امام این موازنه را بر هم زده و شعار نه شرقی نه غربی را به عنوان مسیری جدید نشان داد.
«توفیق ابراهیم»، رئیس انجمن اسلامشناسان روسیه نیز، کمال انسانی را آرمان دین اسلام دانست و گفت: امام خمینی مصداق این کمال بود.
توفبق ابراهیم افزود: امام نمونه بارز شخصیتی است که ملاصدرا در اسفار اربعه، از آن بهعنوان «فنافیالحق» یاد میکند.
رئیس انجمن اسلام شناسان روسیه گفت: امام خمینی در دورانی که به فلسفه اهمیت داده نمیشد و این علم جایگاهی در ایران نداشت، فیلسوفانه وارد کارزار شد و اکنون فلسفه در ایران، جایگاه خود را مدیون امام خمینی است.
در این نشست برخط که به میزبانی سفارت کشورمان برگزار شد، «حسین ملکی»، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو، با تبیین نقش امام در ایجاد روحیه خودباوری و عزت ملی گفت: امام به دنیا نشان دادند که با پشتوانه مردمی میتوان به دنبال دستیابی به عدالت بود.
وی به دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در ۴۴ سال گذشته اشاره کرد و افزود: امام با دمیدن روح خودباروی در ملت ایران توانست ملتی قدرتمند و مستقل در چارچوب ایران قوی بسازد و پیشرفتهای امروز ایران مرهون همان روح خودباوری است که امام در آنها دمیده است.
«حجت الاسلام و المسلمین بخت آور»، رئیس مرکز اسلامی مسکو نیز با بررسی ریشههای نظریه ولایت فقیه در ادله عقلی و نقلی گفت: امام اندیشههای سیاسی خود را که مبتنی بر دانش علمای پیشین اسلام و مبانی قرآنی است، در آثار مکتوب خود درج کرده است.
وی افزود: اندیشههای امام در خصوص حکومت اسلامی و ولایت فقیه، سالها پیش از وقوع انقلاب اسلامی توسط ایشان نگاشته شده بود.
در این نشست همچنین «حجت الاسلام عبداللهی»، رئیس دانشگاه المصفطی در مسکو، شناخت دقیق از اندیشههای امام را نیازمند شناخت دقیق از اصول مکتب، خط مشی، آرمان و اهداف امام دانست.
رئیس دفتر جامعهالمصطفی در روسیه و حوزه اوراسیا افزود: آنچه امام را به این جایگاه رساند، درک درست ایشان از دین، فقه، فلسفه و عرفان بود
حجتالاسلام عبداللهی، اخلاص، تدین، اعتماد به مردم و مهربانی با آنان، صراحت لهجه در بیان مواضع، ظلم ستیزی، قاطعیت و اقتدار را از ویژگیهای برجسته شخصیت امام برشمرد و افزود، امام در زمینه عرفان نیز مشی منحصر به فردی داشتند و بر خلاف عرفانهای مردم گریز و مسئولیت گریز، عارفی متعهد به جامعه بود.