شناسایی و پلاک گذاری درختان کهن مثمر و بومی دزفول
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری دزفول از شناسایی و پلاک گذاری ۳ هزار درخت کهنِ مثمر و بومی که عمر برخی از آنها تا ۹۰ سال میرسد، خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، علی عالم زاده انصاری گفت: شهرداری دزفول به منظور ساماندهی و حراست از درختان کهن، مثمر و بومی شهری، شناسایی و پلاک کوبی این درختان را در دستور کار قرار داده است.
وی به تهیه ۱۰ هزار پلاک برای اجرای این طرح در شهر اشاره کرد و افزود: تاکنون ۳ هزار درخت که دارای ویژگیهایی مانند؛ قدمت بالا، مثمر و بومی هستند، شناسایی و پلاک کوبی شدهاند.
عالم زاده انصاری به کاشت ۲۰۰ هزار اصله نهال از پارسال تاکنون در بوستانها، بلوارها و فضاهای سبز شهرداری اشاره کرد و ادامه داد: درصد بسیار اندکی از این تعداد، گیاهان غیرمثمر بوده است.
به گفته رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری دزفول؛ توت، انگور، نارنج، انجیر، سه پستان، انار، کنار و زیتون از جمله گیاهان مثمری هستند که در مطالعههای انجام شده بالاترین سازگاری را با اقلیم گرم دزفول دارند.
این مقام مسئول درخصوص کارهای انجام شده برای نوسازی و بهینه سازی سیستم آبیاری فضای سبز شهرداری دزفول میگوید: حدود ۸۰ درصد آبیاری فضای سبز شهرستان با آب خام و به صورت قطرهای انجام میشود.
به گفته عالم زاده انصاری؛ آبیاری قطرهای علاوه بر کاهش مصرف و جلوگیری از هدررفت آب در سطح فضای سبز شهرداری عامل موثر در مبارزه با آفتها و علفهای هرز است.
وی درخصوص قطع درختان اکالیپتوس گفت: باتوجه به شیوه نامههای موجود برای استفاده از درختان غیرمثمر در صنعت چوب، استفاده از چوب درخت اکالیپتوس به دلیل رشد سریع در ارتفاع و شکننده بودن شاخههای سنگین آن و کنوکارپوس به دلیل ریشههای عمیق از سوی شهرداریها مجاز است.
عالم زاده انصاری با بیان اینکه درختان اکالیپتوس و کنوکارپوس درصورت قطع تنه آنها از ارتفاع ۸۰ سانتیمتری توان رشد مجدد دارند، افزود: درختان اکالیپتوس باقیمانده در برخی میادین دزفول از ارتفاع ۳ تا ۴ متری سرزنی میشوند و چوب آنها پس از خرد شدن به وسیله دستگاهها به کود کمپوست تبدیل میشوند.