پخش زنده
امروز: -
صدور مجوزها در کهگیلویه و بویراحمد حدود ۷۰ مرحله دارد و به طور میانگین ۱۵ ماه به طول میانجامد و گاها تا ۳ سال هم طول کشیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در هفتادمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گفت: در حوزه طرحهای نیمه تمام تغییری در تولید حاصل نمیشود، باید برای برون رفت از این بن بست راه حلی پیدا کنیم.
وی در خصوص نرخ بهره وری و تولید در استان اظهار کرد: در ۱۰ سال گذشته بهره وری و تولید ما صفر بوده و باید در این زمینه تلاش کنیم.
منوچهری افزود: تمام سازمانهای مرتبط با صدور مجوز مشکل ساز هستند، و یکی از اساسیترین موانع و مشکلات موجود در فضای کسب و کار استان بوروکراسی اداری، موازی کاری و طولانی بودن روند صدور مجوزها است.
منوچهری بیان کرد: صدور مجوزات در کهگیلویه و بویراحمد حدود ۷۰ مرحله دارد و بطور میانگین ۱۵ ماه به طول میانجامد و گاها تا ۳ سال هم طول کشیده است.
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج خاطرنشان کرد: استعلام از سازمانها و ارگانها ۲ تا ۳ ماه، استعلام از امور اراضی ۳ تا ۶ ماه، استعلام از منابع طبیعی ۲ تا ۵ ماه، استعلام از امور آب ۲ تا ۴ ماه، استعلام از کارگروه زیربنایی ۴ تا ۷ ماه، تصویب در شورای برنامه ریزی ۱ ماه، صدور مجوز در سازمان مربوطه ۱ ماه به طول میانجامد.
منوچهری گفت: ناراحت کننده این است که اگر امور اراضی استعلام میکند، همان هم در منابع طبیعی استعلام میشود، بنابراین موازی کاری و استعلام مجدد روند مجوزات را طولانی کرده است.
وی با اشاره به اینکه طولانی شدن روند صدور مجوزات استان، در حوزه سرمایه گذاری خارج از استان و خارج از کشور اثر منفی دارد، بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد باید در حوزه سرمایه گذاری رقابت ایجاد کند، که با این شرایط رقابت شکل نمیگیرد.
وی گفت: تا زمانی که نتوانیم اصلاحات و تغییرات بنیادین در زمینه صدور مجوزات ایجاد کنیم، همچنان تولید ما با مشکل مواجه خواهد بود.
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج بیان کرد: پنجره واحد اقتصادی تبدیل به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار شده است، و کارهای خوبی در این پنجره صورت گرفته است.
منوچهری با انتقاد از تدوین برنامههای ۶ سال گذشته توسعه، گفت: سند راهبردی و برنامه استراتژی سازمانها بر اساس پیش بینی نرخ رشد اقتصادی استان و برنامه هفتم توسعه، در آینده نزدیک باید تدوین شود.
وی گفت: در بخش محصول ناخالص داخلی استان در ۱۰ سال گذشته همیشه نرخ منفی و معنی دار بوده و امیدواریم که تغییری در این نرخ تولید محصول ناخالص داخلی استان ایجاد کنیم.
منوچهری با اشاره به اهمیت نقش معاونت اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بیان کرد: این دو نهاد نقش سیاست گذاری دارند و تولید را تحت الشعاع قرار میدهند، بنابراین ما سوالاتی مطرح کردیم از این قبیل که؛ سازمان مدیریت و برنامه ریزی در فضای رشد اقتصادی به منظور بهبود فضای کسب و کار و شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها چه برنامهای دارد؟ درخصوص حکمرانی داده محور در سطوح مختلف جغرافیایی استان چه برنامهای دارند؟ در حوزه نظام فنی برای بهبود کیفیت پایش و ارزیابی پروژهها چه اقداماتی در دستور کار این نظام قرار دارد؟ برای پروژههای سرمایه گذاری در چارچوب اسناد برنامههای توسعه چه اقداماتی صورت گرفته است؟
وی با اشاره به سخن استاندار در یکی از جلسات گذشتۀ این شورا که گفته بود «باید در بخش خصوصی و دولتی سهم درخور مردم را از قابلیتهای استان اخذ کنیم»، افزود: در حوزه آب، منابع طبیعی، معادن و نفت و گاز چه پیگیریهایی به منظور استفاده از سهم درخور در استان صورت گرفته است؟
منوچهری با اشاره به موضوع بعدی بحث خود گفت: بسیاری از زنجیرههای تولیدی ما از جمله زنجیره شیلات، زنجیره طیور و ... در استان تکمیل نشده اند که نیاز است بجای افزایش تولیدات، زنجیرهها را تکمیل کنیم.
وی افزود: یکی از راههایی که به اقتصاد استان کمک میکند و راه میانبری است، خوشههای کسب و کار است. اگر بخواهیم به بحث تولید در حوزههای کسب و کار توجه ویژهای کنیم، باید خوشههای کسب و کار را در مدار بیاوریم.
منوچهری با اشاره به تورم صعودی ۳۸ درصدی نقطهای تولیدکننده، بیان کرد: بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، هزینههای تولید نسبت به ماه قبل ۳ درصد رشد داشته، بخش صنعت نیز نسبت به سایر بخشهای اقتصادی بیشترین میزان تورم را تجربه کرده است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت تورم در نیمه دوم سال گذشته مسیر صعودی را طی کرده، گفت: تورم مصرف کننده در اسفندماه ۱۴۰۱، برابر ۶۳ درصد بوده و به بالاترین سطح دوساله خود رسیده است.
منوچهری بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ کهگیلویه و بویراحمد رتبه اول تورم را با ۴۸ درصد داشته، ولی در سال ۱۴۰۲ از رتبه اول تورم به رتبه ۸ آمده، ولی نرخ تورم استان از ۴۷ درصد به ۵۱ درصد رسیده است.
وی گفت: نهادهای بین المللی میگویند که نرخ تورم در سال ۱۴۰۲ روند صعودی خود را ادامه خواهد داد، بر اساس اطلاعات مرکز آمار، تورم شهری ۵۴ درصد و تورم روستایی ۶۱ درصد است.
مشاور اقتصادی رئیس اتاق بازرگانی یاسوج اظهار کرد: خوشحال کردن مردم تکلیفی است که از سوی مقام معظم رهبری در شعار نوروزی خود به مسوولان ابلاغ شده و مسوولان باید بدانند از هیچ کاری برای بهبود وضعیت مردم و ایجاد شادی و خوشحالی در روحیه آنان ابا نداشته باشند.
منوچهری افزود: کاهش و مهار تورم و رونق تولید در عمل و در نرخ خدمات به مردم و اقدامات تولید قابل سنجش است، نمیتوان شعار سال را تبریک گفت و گرامی داشت، ولی در افزایش قیمت خدمات از دیگران سبقت بگیریم.
منوچهری در انتها گفت: بخش خصوصی و دولتی دست به دست هم بدهیم، تا بتوانیم در کهگیلویه و بویراحمد تحول ایجاد کنیم و شعار سال را به تحقق برسانیم.