بسته سلامت؛
اگر کبدتان چرب است بخوانید
افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترین میزان تحرک را دارند اصلیترین گروهها برای ابتلا به بیماری کبد چرب هستند.
برای درمان کبد چرب گرید یک، برگهای سبز کاهو، سبزی جعفری، سبزی شاهتره و سبزی کاسنی را با همراه غذا بخورید و برای درمان سنگ صفرا جوشانده سبوس (یک قاشق در یک لیوان آب به مدت ۵ دقیقه بجوشد)، ترشی سبزی تره (مخصوصا تره فرنگی) یک قاشق با غذا، خوردن عناب مخلوط با عسل روزی ۱۴ عدد.
همچنین رعایت پرهیزها بسیار مهم است و ۵۰ درصد درمان به آنها بستگی دارد.
خوردن نخود آب که به همراه ادویه جات گرم مثل دارچین و زعفران درست شود و در آن شوید وجود داشته باشد، میتواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند.
برای درست کردن نخودآب میتوان از آب گوشت (گوسفندی)، نخود و برنج استفاده کرد.
چه افرادی استعداد ابتلا به کبد چرب دارند؟
به گفته درمانگران، افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترین میزان تحرک را دارند اصلیترین گروهها برای ابتلا به بیماری کبد چرب هستند.
از طرفی افراد بی تحرک و علاقهمند به غذاهای آماده و فست فودها نیز در گروه افراد مستعد ابتلا به کبد چرب هستند، بنابراین باید هوشیار باشند و با مشورت پزشک خود آزمایشهای لازم در این زمینه را انجام دهند.
به گفته برخی از متخصصان، مصرف بی رویه و بی قاعده ویتامین آ نیز میتواند یک عامل محرک برای ابتلا به بیماری کبد چرب باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافتهای کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو کند.
ورزش کنید تا کبدتان چرب نشود!
حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد مردم از کبد چرب رنج میبرند و این مشکل شاید در ظاهر علامتی نداشته باشد، اما یکی از مشکلات شایع امروزی به حساب میآید.
مهمترین علت پدید آمدن سردی کبد و چربی آن به کم تحرکی باز میگردد، بنابراین حکمای طب ایرانی نیز بر فعالیتهای فیزیکی و ورزش تاکید ویژهای داشتهاند.
مهمترین عامل پایین آورنده چربی کبد
مهمترین نکته برای پایین آوردن چربی کبد و کنترل آن، ورزش است و یکی از بهترین ورزشها نیز پیادهروی محسوب میشود که در دفع مواد زاید کبدی و گرم شدن آن اثرگذار است.
نظر دکتر غضنفری درباره درمان کبد چرب
سید مهدی میرغضنفری متخصص طب سنتی در مورد کمک به درمان کبد چرب معتقد است کبد چرب ناشی از پرشدگی مواد اضافه در «کبد» است و هنگامی که تناسب بین ورود، مصرف و دفع مواد غذایی از بین میرود، این بیماری به وجود میآید.
میرغضنفری درمان کبد چرب را در کم کردن مواد غذایی پرانرژی میداند و تاکید میکند بیماران همزمان با پرهیز باید فعالیت بدنی و ورزش داشته باشند و از غذاهای خاص استفاده کنند.
مصرف غذاهایی که انرژی زیادی تولید نمیکنند مثل انواع آشها، خورشهایی که با سبزیجات تهیه میشوند سوپ در درمان مفید است و بهتر است کسانی که معده ضعیف ندارند، خورشها را کمی ترشتر تهیه کنند.
استفاده از چای ترش، چای سبز، آلبالو، آب آلبالو، آب زرشک، آبغوره و عناب در دوره نیز درمان کمک کننده است.