پخش زنده
امروز: -
کتاب «برونگرایی در محتوا و لوازم معرفت شناختی آن» اثر محمود مروارید در انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی چاپ و راهی بازار نشر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ،کتاب «برونگرایی در محتوا و لوازم معرفت شناختی آن» اثر محمود مروارید، در پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و در نشر این پژوهشگاه در ۳۸۳ صفحه به چاپ رسید.
دستهای مهم از امور ذهنی، حالاتی هستند که محتوا دارند؛ به این معنا که درباره چیزی هستند و چیزی را باز مینمایند. به این حالات ذهنی، حالات التفاتی یا گرایشهای گزارهای میگویند؛ مانند باور داشتن، خواستن، امید داشتن، آرزو داشتن، تصمیم گرفتن و....
یکی از مباحث دامنهدار درباره محتوای حالات التفاتی، این است که آیا محتوای این حالات صرفاً به واسطه ویژگیهای درونی شخص متفرد میشود (درونگرایی در محتوا) یا اینکه محیط پیرامون نیز در تفرد محتوای حالات ذهنی نقش دارد (برونگرایی در محتوا).
از دهه هفتاد میلادی که این پرسش مطرح شد تاکنون، برون گرایی در محتوا دیدگاه غالب است و تاثیرات گوناگونی در دیگر مسائل فلسفی بر جای نهاده است. در دهههای اخیر نوشتارهای بسیاری درباره لوازم معرفتشناختی برون گرایی در محتوا شکل گرفته است و همچنان گفتگو درباره جنبههای گوناگون این موضوع در فلسفه ذهن و معرفت شناسی معاصر ادامه دارد. پژوهش حاصل تلاشی است برای گزارش و بررسی برخی از مهمترین نتایج معرفت شناختی که برون گرایی در محتوا در پی دارد.
این کتاب در هفت فصل تألیف شده است؛ در فصل اول با عنوان کلیات، نویسنده به بیان صورتبندی برونگرایی و درونگرایی و نگاهی به دلایل برونگرایی(استدلال بر اساس شاخصه مندها، استدلال همزاد زمین و استدلال بر اساس قراردادهای اجتماعی) پرداخته است.
«برهان جابجایی آرامیان زمین و همزاد زمین» عنوان دومین فصل از این کتاب است که در آن نویسنده به بررسی تقریر برهان و روایت فالوی و اوونز از برهان جابجایی آرام پرداخته و روایت وحید و براون از برهان جابجایی آرام را به رشته تحریر درآورده است.
نویسنده در فصل سوم از کتاب حاضر با عنوان «جابجایی آرام میان زمین و زمین خشک» به بررسی اعتماد پذیری موضعی و اعتماد پذیری عمومی و برهان جابجایی آرام و اعتماد پذیری موضعی قوی پرداخته است.
فصل چهارم با عنوان «برهان تو هم» به رشته تحریر درآمده و در آن نویسنده به بیان اعتماد پذیری عمومی براون و برهان توهم پرداخته و مسئله تعمیم در برهان توهم و اعتماد پذیری عمومی قوی را مورد تاکید قرار داده است.
«برهان مکنزی و مکنزی بار» عنوان پنجمین فصل از کتاب مذکور است که در آن نویسنده برهان مکنزی وار را شرح داده، واکنش ها به برهان مکنزی وار و پاسخ مک لافلین و تای به برهان مکنزی وار را به رشته تحریر درآورده و پاسخ براون به برهان مکنزی وار را مورد بررسی قرار داده است.
فصل ششم از کتاب مذکور با عنوان «برهان بوگوسیان» به رشته تحریر در آمده است که در آن تقریر برهان و استدلال زمین خشک و واکنشها به برهان بوگوسیان شرح داده شده، پاسخ استونهام مورد بررسی قرار گرفته و پاسخ بر اساس دیدگاه اسطورهای تبیین شده است.
«برونگرایی در محتوا و درون گرایی در توجیه» عنوان هفتمین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن نویسنده به بیان درونگرایی در توجیه و صورت بندی آن و استدلال دسترسی ویژه پرداخته و استدلال براون و استدلال شفافیت را به رشته تحریر درآورده است.