به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، دکتر هاشمی در حاشیه چهل و نهمین جلسه شورای عالی بیمه خدمات درمانی در جمع خبرنگاران افزود: پوشش بیمه ای خدمات دندانپزشکی در سطح بیمه های پایه، نخستین بار در کشور بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه اجرا می شود.
وی گفت: دو سوم از مباحث جلسه امروز شورای عالی بیمه که نخستین جلسه در دولت یازدهم است درباره تغییر روند کنونی و توجه به سلامت مردم و کاهش دغدغه های آنان و همچنین هماهنگی بیشتر در این زمینه بود.
وزیر بهداشت گفت: در صورتی که هدفمندی یارانه ها به درستی اجرا شود، نخستین اولویت دولت هزینه در بخش ارتقای سلامت مردم خواهد بود.
هاشمی افزود: پوشش بیمه ای تعویض مفصل برای بیماران دچار التهاب مفاصل و پوکی استخوان در سطح اولیه نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود.
وی با بیان اینکه پوشش بیمه ای پیش تر تنها برای بیماران در سطح ثانویه التهاب مفاصل و پوکی استخوان بوده است، گفت: تلاش می شود بیماران با فاصله سه ساله نیز زیر پوشش دوباره این بیمه قرار گیرند.
بیمه پایه یکپارچه سازی می شود
خدمات بیمه های پایه یکپارچه سازی می شود.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این خبر گفت : بر اساس این مصوبه، بالاترین سطح بیمه های پایه موجود در کشور برای یکپارچه سازی خدمات بیمه های پایه در نظر گرفته شده است.
علی ربیعی افزود: سلامت و هزینه های آن از جمله دغدغه های این دولت است که تلاش برای فعالیت های اثربخش در کاهش این دغدغه ها از جمله اهداف شورای عالی بیمه است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از مصوبه شورای عالی بیمه، برای الکترونیکی شدن دفترچه های بیمه خبر داد.
علی ربیعی گفت: در این دولت، سلامت و هزینه های مردم به عنوان دغدغه جدی مطرح است و رئیس جمهور بر مطالعه در این زمینه و تلاش برای فعالیت های اثربخش در این حوزه تا پایان دولت تاکید کرده است.
وی افزود: شورای عالی بیمه، با دقت در زمینه سلامت مردم برای اجرای برنامه های اثرگذار و طرح اینگونه مسائل در دولت فعالیت می کند.
ربیعی با بیان اینکه دولت با مشکلات منابع مواجه است، اضافه کرد: بهبود و اصلاح ساختارها و وضع موجود و همچنین کمک دولت برای تزریق منابع بیشتر از اهداف این جلسه بود.
وزیر تعاون با اشاره به اینکه یکی از مباحث مهم یارانه هاست، گفت: یکی از اهدافی که در حال برنامه ریزی است هدفمند کردن یارانه ها و گره زدن آن به بحث های رفاهی و درمان مردم است.
ربیعی اضافه کرد: در کنار این بحث های عمومی مصوبه ای نیز در زمینه الکترونیک کردن دفترچه ها داشتیم که به بهبود رفتار بیمار و ساختارهای مربوط کمک می کند.
وی درباره مصوبات مربوط به مسائل جاری و روزمره نیز گفت: شورای عالی بیمه در سال گذشته تنها یک جلسه و در سال 90 نیز دو جلسه داشت که بر اساس مصوبه هر ماه جلسه شورای عالی بیمه تشکیل می شود.
ربیعی با بیان اینکه خدمات دستگاه های بیمه گر متفاوت بود، افزود: بر اساس مصوبه دیگر این جلسه تمام بیمه ها در بالاترین سطح ارائه خدمت بیمه ای یکپارچه می شوند.
وی با اشاره به مصوبه پوشش بیمه ای خدمات دندانپزشکی با رویکرد پیشگیری اضافه کرد: پوشش بیمه ای آزمایش ژنتیک برای خانواده هایی با فرزند مبتلا به (پی.کا.یو) با هزینه ای حدود 25 میلیون ریال برای نخستین بار در کشور نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود.
ربیعی افزود: مصوبه دیگر جلسه شورای عالی بیمه پوشش بیمه ای جراحی مفاصل با فاصله سه ساله بود.
وی درباره تشکیل شورای عالی بیمه سلامت نیز گفت: پیش زمینه مطالعاتی آن برای تصمیم گیری دولت لازم است.
مصوبات جلسه شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور
چهار مصوبه، در چهل و نهمین جلسه شورای عالی بیمه خدمات درمانی کشور به تصویب رسید.
در این جلسه که با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، تفویض اختیار به شورای عالی بیمه خدمات درمانی در خصوص تغییر شرط تخصص پزشکان تجویز کننده داروهای موجود در فهرست تعهدات پایه سازمان های بیمه گر مصوب شد.
همچنین در این جلسه مقرر شد با در نظر گرفتن رویکردهای پیشگیری، ارتقای سلامت دهان و دندان، کاهش هزینه های دندانپزشکی بیمه شدگان، فهرست بعضی از خدمات پزشکی در تعهد بیمه پایه قرار گیرد.
در این جلسه تعمیم پوشش بیمه پایه به خدمات تعویض مفاصل (هزینه پروتز- دستمزد جراح- هزینه های بیمارستانی) از استئوآرتریت ثانویه به استئوآرتریت اولیه و ثانویه تعیین شد.
این مصوبه دو تبصره دارد: نخست آن که پوشش بیمه ای استئوآرتریت اولیه منوط به تدوین و ارائه راهنمای طبابت بالینی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
در تبصره دوم این مصوبه آمده است: مدت زمان انتظار بیمه شده برای تعویض مفاصل استئوآرتریت اولیه سه سال در نظر گرفته شود.
همچنین مقرر شد هزینه های بیمارستانی، دستمزد جراح و پروتز در موارد حذف تومورهای نزدیک مفاصل، تحت الشمول بیمه پایه قرار گیرد.
در دیگر مصوبه این جلسه تصویب شد ، همه هزینه های آزمایش ژنتیک تشخیص پیش از تولد بیماری فنیل کتونوری، در خانواده هایی که حداقل یک فرزند مبتلا دارند در صورت تمایل به داشتن فرزند مجدد، زیرپوشش بیمه های پایه قرار گیرد.
در این مصوبه، این تبصره آمده است که خانواده های دارای حداقل یک فرزند مبتلا به فنیل کتونوری، در صورت تمایل به داشتن فرزند مجدد، به پزشکان مشاور ژنتیک مستقر در مراکز بهداشتی و درمانی ویژه مشاوره ژنتیک وزارت بهداشت مراجعه کنند ، سپس با فرم مربوطه و مهر مرکز بهداشت به سازمان بیمه گر برای تأیید معرفی و پس از آن به آزمایشگاه ژنتیک منتخب برای انجام آزمایش معرفی می شوند.