پخش زنده
امروز: -
این روزها شاهد حضور چشمگیر گردشگرانی از سراسر کشورمان به استان کردستان هستیم که در گوشه و کنار پارکها و بوستانهای شهرهای گردشگر پذیر این استان چادر زده اند و یا در زیر آسمان پر ستاره شب خود را به روز میرسانند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، دیدن این مسافران برای کردستانیها از یک سو مایه خوشحالی است که هم میهنانشان این استان را برای سفرشان انتخاب کرده اند، اما از سوی دیگر موجب غم و اندوه است که استانشان آنقدر امکانات گردشگری ندارد که پذیرایی در خور شان گردشگران از آنها بشود و این افراد حتی برای دسترسی به سرویس بهداشتی در پارکها هم در تنگنا باشند.
فعالان دنیای گردشگری علاوه بر توصیف کردستان به عنوان استانی با پتانسیلهای عظیم گردشگری فرهنگی و طبیعی، به این استان لقب گردشگری ایران باستان میدهند، اما دریغ از کمترین امکانات و زیر ساختهای توسعه گردشگری در این دیار.
به طور خلاصه میتوان گفت: ویژگیهای گردشگری در کردستان تنها، خدادادی است و بندههای خدا تاکنون نتوانسته برای تقویت این جاذبهها اقدام کنند.
از دریاچه زریوار، رودخانه و آبشارها بی شمار گرفته تا غارها، کوهها و جنگلهای وسیع و عمارتها بناهای تاریخی دیدنی این دیار هر ساله پذیرای گردشگران فراوانی است به گونهای که تنها در تعطیلات نوروز امسال بیش از دو میلیون نفر به دیدن این جاذبهها آمدند.
اگر پای حرف گردشگران در سفر به کردستان بنشینی هر آنچه بخواهی از زیباییهای طبیعی و فرهنگی و محبت و مهربانی مردمان دیار کردستان، برایت تعریف و خاطرات زیبایشان را توصیف میکنند، اما رنج سفر را هم، از جادههای ناهموار و خطرناک گرفته تا نبود زیر ساختهای اسکان و پذیرایی مناسب برایت تعریف میکنند.
در استان کردستان هزاران جاذبه گردشگری وجود دارد که هزار و ۵۲ مورد آن به ثبت ملی رسیده است.
برخی از این جاذبهها همچون دریاچه زریوار و یا اورامان آنقدر مهم است که به تنهایی میتواند میلیونها گردشگر را در سال به سوی خود جذب کند.
مسئولان و کارشناسان همیشه بر این نکته تاکید دارند که توسعه کردستان از راه گردشگری محقق میشود، اما در عمل اقدامی زیر ساختی برای این مسئله شاهد نیستیم و این مسئله موجب نارضایتی مردم شده است.
کردستان استانی است که حتی یک کیلومتر آزاد راه در آن ساخته نشده و بخش زیادی از راههای مواصلاتی آن دو طرفه و خطرناک است.
در کردستان مدت هاست که فرودگاهش تعطیل شده و پرنده در آن پر نمیزند، سنندج به عنوان مرکز استان حتی یک هتل پنج ستاره ندارد و تنها هتل پنج ستاره درحال ساخت آن حدود دو دهه است در جلو چشمان مردمان این دیار و گردشگران حرکتی در ساخت آن دیده نمیشود.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، در تعطیلات خرداد ماه جاری آنقدر مسافر به استان آمده اند که مکان برای اسکان در هتلهای موجود، وجود ندارد و باید از مدارس، سالنهای ورزشی و خوابگاههای ادارات و آموش و پرورش استفاده شود.
مهرزاد افزود: اکنون حدود پنج هزار و پانصد تخت در استان کردستان برای اسکان وجود دارد.
ورود هر گردشگر به شهر و دیار مقصد میتواند با خود اشتغال و ورود پول به آن منطقه را در پی داشته باشد، اما حال در وضع موجود که گردشگر با خودروی خود، در چادری که خود بر پا کرده و با غذایی که خود مواد اولیه اش را مبدا آورده و میپزد، به سفر میپردازد، این سوال مطرح میشود که عایدی اش برای شهر مقصد چیست؟
استاندار، نمایندگان مردم در مجلس و مدیران کل مرتبط با حوزه گردشگری کردستان همواره بر توسعه زیر ساخت و نیازمندیهای سفر در استان تاکید داشته اند، اما میطلبد در عمل هم برای توسعه این امکانات در استان، گامی بلند و حقیقی بر دارند و یا حداقل سری به استانهای همجوار بزنند تا دریابند که چرا آنچه ما از زیر ساختهای گردشگری در آرزو داریم، آنها سالها ست که برخوردارند.
بی شک با ایجاد امکانات یاد شده و جذب گردشگران، استان کردستان میتواند از استان آخر کشور در زمینه ایجاد اشتغال، جایگاهش کمی ارتقا یابد و از نعمات طبیعی خدادادی در این دیار برای خدمت به خلق خدا بهره برد.