پخش زنده
امروز: -
آرایش و تنک کردن خوشههای خرمای درختان آزمایشی و غیر آزمایشی در ایستگاه تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری استان بوشهر آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ مسئول ایستگاه تحقیقات خرما ومیوههای گرمسیری استان بوشهر گفت: از مزایای آرایش و تنک کردن خوشهها افزایش دسترسی میوه به ماده غذایی، افزایش هوادهی بین خوشهها، جلوگیری از شکستن ساقه اصلی، سهولت برداشت محصول، کاهش سال آوری و افزایش کمیت و کیفیت محصول است.
محمد اسماعیل امیری افزود: آرایش و نگهداری خوشهها در خرما از جمله عملیات متداول در نخلستان هاست که خوشهها را از بخش درونی تاج نخل بیرون کشیده و آنها را به سمت بیرون بر روی برگها قرار میدهند و مهمترین مرحله بعد از گرده افشانی در نخیلات، آرایش و اصلاح خوشهها یا تنک کردن خرما است.
وی بیان کرد: این عملیات ۶ تا ۸ هفته پس از گرده افشانی و زمانی که میوهها حدود یک سوم وزن اصلی خود را به دست آورده اند اجرا میشود.
مسئول ایستگاه تحقیقات خرما ومیوههای گرمسیری به خرماکاران توصیه کرد: برای تنک کردن به ازای هر ۱۰ برگ سبز خرما، یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف کنند؛ این کار علاوه بر مرغوبیت خرما، موجب میشود که درختان خرما نیز هر ساله به بار بنشیند.
آرایش و اصلاح خوشههای خرما بستگی به شرایط آب و هوایی منطقه دارد و هر چه هوا زودتر گرم شود، این کار زودتر انجام میشود در غیر این صورت کار اصلاح خوشههای خرما معمولا با تاخیر انجام میشود.