پخش زنده
امروز: -
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه از کمبود بسیار شدید کادر پزشکی در سرزمینهای اشغالی و نبود برنامهای مشخص در این رژیم اشغالگر برای رفع این کمبود خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی المیادین؛ بر اساس دادههای گزارشی که سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) منتشر کرده است، اسرائیل با کمبود بسیار شدید کادر پزشکی مواجه است.
این سازمان دلیل این امر را سن بالا و بازنشستگی کارکنان در نظام سلامت، همچنین کمبود در آموزش پزشکان جدید، و درصد بالای افراد مسن و مهمتر از همه، ناتوانی اسرائیل در گسترش برنامهای روشن و موثر برای رفع این کمبود دانست.
این سازمان در گزارش خود با انتقاد از کاستیهای موجود در مواجهه با بحران در نتیجه آنچه برنامه ریزی ضعیف توصیف کرد، خاطرنشان کرد: تعداد پزشکان به ازای هر هزار نفر در اسرائیل ۱۰ درصد کمتر نسبت به میانگین در کشورهای توسعه یافته است.
بر اساس برآوردهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، پیری جمعیت با نگاه به آینده، مستلزم افزایش تعداد پزشکان برای هر گروه از جمعیت است تا به نیازهای رو به رشد درمانی پاسخ داده شود، مگر اینکه عوامل دیگری وجود داشته باشد که در نظام سلامت نقش مهم تری در ارائه خدمات سلامت داشته باشند.
تخمین زده میشود که نیروی کار پزشکی در اسرائیل در حال پیر شدن است، زیرا نیمی از پزشکان دارای مجوز در سال ۲۰۲۰، بالای ۵۵ سال سن دارند، در حالی که در سال ۲۰۰۰ این پزشکان مسن یک سوم این تعداد بودند.
بر اساس این گزارش، اسرائیل پس از ایتالیا در رتبه دوم این شاخص قرار گرفت که نشان دهنده نیاز به تغییر اساسی در تربیت پزشکان جدید برای جایگزینی افرادی است که در سالهای آینده بازنشسته میشوند.
نتایج این سازمان با نتایج مشابهی که اخیرا در گزارش یک مقام حقوق و دستمزد در وزارت دارایی در کابینه اسرائیل منتشر شده است، همخوانی دارد؛ گزارشی که اذعان میکند یک چهارم پزشکان متخصص شاغل در بیمارستانها به بازنشستگی نزدیک میشوند (پزشکان مرد بالای ۶۰ سال و پزشکان زن بالای ۵۵ سال). به طوری که ۶۱ درصد از متخصصان گوش و حلق و بینی، ۴۹ درصد از پزشکان درمان دردهای داخلی، ۴۸ درصد از جراحان قفسه سینه، ۴۶ درصد از متخصصان انکولوژی و ۳۸ درصد از پزشکان نسل سالمندان نیز به سن بازنشستگی نزدیک میشوند.
این مقام مسئول در وزارت دارایی اسرائیل هشدار داد که برنامه ریزی نیروی انسانی در نظام سلامت مستلزم بررسی کمبود مورد انتظار در آینده است و صرفا مستلزم تمرکز بر کمبود فعلی نیست.