پخش زنده
امروز: -
محققان در مطالعه جدید خود کشف کردند؛ یک ماده شیمیایی موجود در شیرین کننده رایج به نام سوکرالوز، میتواند منجر به آسیب DNA شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ یافتههای پیشین محققان دانشگاه کارولینای شمالی نشان داده بود که چندین ترکیب محلول در چربی، پس از مصرف سوکرالوز در روده تولید میشوند؛ یکی از این ترکیبات سوکرالوز-۶-استات نام دارد.
محققان مجموعهای از آزمایشها را روی سلولهای خون انسان که در معرض سوکرالوز-۶-استات قرار گرفته بودند، انجام داده و نشانگرهای سمیت ژنی را بررسی کردند. آنها دریافتند؛ سوکرالوز-۶-استات، ژنوتوکسیک است و به طور موثر DNA سلولهایی که در معرض این ماده شیمیایی قرار میگیرند را تجزیه میکند.
این تیم تحقیقاتی همچنین به دنبال یافتههای مطالعات دیگر که نشان داده بودند، سوکرالوز میتواند بر سلامت روده تأثیر منفی بگذارد، به بررسی بافت روده پرداختند.
بنا بر اعلام وبگاه دانشگاه کارولینای شمالی، محققان در ادامه افزودند؛ هنگامی که ما سوکرالوز و سوکرالوز-۶-استات را در معرض بافتهای اپیتلیال روده، بافتی که دیواره روده را میپوشاند، قرار دادیم، دریافتیم که هر دو ماده شیمیایی با نفوذ به دیواره روده، باعث "نشت روده" میشود. علاوه بر این، ما دریافتیم که سلولهای روده با قرار گرفتن در معرض سوکرالوز-۶-استات، فعالیت ژنهای مرتبط با استرس اکسیداتیو، التهاب و سرطان زایی را افزایش میدهند.
یافتههای این تحقیقات در مجله Journal of Toxicology and Environmental Health قابل دسترسی هستند.