بازسازی و نوسازی صنعت نساجی نیازمند تامین مالی
قدیمی بودن تجهیزات و ماشین آلات صنعت نساجی و پوشاک، این صنعت را با چالش رو به رو کرده تا جاییکه برخی از واحدهای تولیدی در آستانهی تعطیلی قرار گرفته اند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صداوسیما؛ تجهیزات و ماشین آلات در صنایع مختلف، جزو حداقلهای تولید یا به تعبیری ملزومات تولید به حساب میآیند، ملزوماتی که ارتباط مستقیمی با کیفیت و کمیت محصول دارد. سالهاست وضعیت تولید صنعت نساجی و پوشاک کشور، گره خورده به تجهیزات و ماشین آلاتی که فرسودگی آنها چرخهای این صنعت را آهسته میچرخاند. ماشین آلاتی که عمر مفید آنها ۵ سال است و اگر بیشتر از این باشد، مانع تولید صنعت نساجی و پوشاک میشود. فعالان این صنعت میگویند در حال حاضر ماشین آلات صنعت نساجی و پوشاک بالای ۳۰ سال قدمت دارد و باید نوسازی شود.
افشین سالار دینی، فعال صنعت نساجی و پوشاک با اشاره به تاثیر ماشین آلات به روز در کیفیت محصولات، میگوید: برای آنکه محصول با کیفیت تولید کنیم باید مواد اولیه خوب، ماشین آلات خوب و قطعات و لوازم یدکی مناسب داشته باشیم که بتوانیم خط تولیدمان را حفظ کنیم. در حال حاضر برای نوسازی ماشین آلات خط تولیدمان به ۶ ماه زمان نیاز است تا بتوانیم قطعهی مورد نیاز را وارد کنیم و در این مدت خط تولیدمان دچار مشکل میشود.
در واقع از آنجا که ماشین آلات صنعت نساجی قدیمی است، تولیدکنندگان این بخش باید تجهیزات مورد نیاز را به روز کنند تا بتوانند با ظرفیت ۱۰۰ درصدی تولید کنند.
آقای امین مقدم عضو هیئت رئیسه اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با اشاره به قدیمی بودن تجهیزات و ماشین آلات صنعت نساجی، میگوید: در حال حاضر با ۵۰ درصد ظرفیت تولید میکنیم، زیرا ماشین آلات خط تولیدمان بالای ۲۰ سال قدمت دارد.
این تولیدکننده با اشاره به انرژی بر بودن ماشین آلات قدیمی، میگوید: حداقل تولید یک ماشین بافندگی صنعت نساجی در مقایسه با ماشینی که ۲۰ سال قدمت دارد، ۲ و نیم برابر است و مصرف انرژی ماشین آلات به روز بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کمتر است.
عباس سرشارزاده عضو هیئت مدیره انجمن نساجی ایران با اشاره به سرمایه گذاری در حوزهی ساخت ماشین آلات صنعت نساجی، میگوید: ساخت ماشین آلات نساجی بعد از انقلاب شکل گرفت و به دنبال آن ۲ کارخانه غدیر یزد و کارخانه دیگری در تبریز راه اندازی شد که ماشین آلات نساجی ایرانی با میزان تولید و کیفیت پایین مانند ماشینهای بافندگی خانگی تولید میشد یعنی با وجود حمایتهای زیادی که از این ۲ واحد تولیدی انجام گرفت، به دلیل آنکه انتقال فناوری به درستی انجام نشد و در داخل نیز فناوری مورد نیاز این صنعت وجود نداشت، هر دو کارخانه امروز به جای تولید ماشین آلات نساجی تبدیل به کارخانه تولید قطعات خودرو شده اند.
محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع نساجی وزارت صمت با اشاره به تامین اعتبارات در حوزهی بازسازی و نوسازی تجهیزات و ماشین آلات صنعت نساجی، گفت: واحدهای بافندگی و رنگرزی که نیاز به ماشین آلات به روز دارند شناسایی شدند و با ابلاغ دستورالعمل بودجهی بازسازی و نوسازی قدمهای موثری را امسال برمی داریم.
گزارش از: فائزه نوروزبیگی خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما