پخش زنده
امروز: -
شهر مریوان را می توان دارالامان حیات وحش در ایران نامید و گواه آن پرندگانی است که با خیالی آسوده در هر کنج این شهر لانه گزیده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان، مریوان را همگان با زریوار، بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران می شناسند، اما این شهر سرزمین امن و آرام جانوران و گیاهانی است که مردم با نثار جان از آن حفاظت می کنند.
اگر نام مریوان را در فضای مجازی جستجو کنیم، عکس ها و فیلم های فراوانی را می توان یافت که یادآور شهر لک لک ها، شکستن تفنگ های شکاری، شکستن قفس های پرنده گیری، مجاهدت های دوستداران محیط زیست برای خاموش کردن آتش سوزی مراتع و جنگل ها و رها سازی گونه های مختلف پرندگان، خزندگان و دیگر جانوران است.
برخی دوستداران محیط زیست در مریوان با نثار جان خود، زندگی جانوران و گیاهان را در طبیعت نجات دادند و نمونه آن ایثار جان توسط چهار فعال زیست محیطی در راه خاموش کردن آتش سوزی وسیع جنگلی این شهرستان در سال 97 بود.
شکستن اسلحه در سالیان گذشته از سوی شکارچیان مریوانی و شکارچیانی دیگر در شهرستان های اطراف آن، نشان از حرکت های فرهنگی گسترده مردمی برای ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست و حیات است و اینکه شکارچیانی که سال ها برای امرار معاش و یا سرگرمی به شکار می پرداختند اکنون به این باورقلبی رسیده اند که حفظ محیط زیست حفظ حیات آدمیان است.
اما روستای دره تفی مریوان، زیباترین جلوه گاه خدمت مریوانی ها به حیات وحش و به ویژه لک لک ها است.
روستاي دره تفي( دره توت ها) در 15 كيلومتر غرب مريوان، ميزبان شماري زيادي از لك لك ها است که سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی به دیدن آن می آیند.
به گفته محمدی از اهالی دره تفی، مردم این روستا حدود پنجاه لانه را برای لک لک ها ساخته اند تا این پرندگان زیبای مهاجر از آن برای جوجه آوری و زیست استفاده کنند.
کاک علی یکی دیگر از اهالی روستا می گوید: ما حضور این پرندگان زیبا را مایه خیر و برکت می دانیم و آنقدر آن ها را دوست داریم و به آنها خدمت می کنیم که بعضی وقت ها گردشگران هم تعجب می کنند.
اگر چه در مریوان هم به دلیل سوء مدیریت ها و وجود برخی سود جویان تخریب ها و دست اندازی های فروانی در محیط زیست صورت گرفته است اما، هر روز شاهد حرکت های مردمی بیشتر برای حفظ این سرمایه ارزشمند، از برگزاری جلسات ترویجی و آگاه سازی اهالی شهر و روستا گرفته تا همکاری رایگان دامپزشکان و وکلای کارآزموده برای نجات حیات وحش و طبیعت، هستیم.
امید می رود با همکاری روز افزون مسئولان و حمایت و تجهیز انجمن های مردم نهاد شاهد حفظ و مراقبت روز افزون از جانداران در طبیعت رویایی شهرستان مریوان باشیم.
مریوان با جمعیت حدود 200 هزار نفری در 135 کیلومتری غرب سنندج واقع است.
دریاچه زریوار این شهرستان، مهم ترین اکوسیستم آبی در استان کردستان و غرب کشور است و در ســال 1388 به عنــوان پناهــگاه حيــات وحــش معرفی شــد.
اکنون نزدیک به ۹۷ نوع پرنده، ۳۱ گونه پستاندار، ۱۳ گونه خزنده و ۱۱ نوع ماهی در تالاب بینالمللی زریوار مریوان زیست می کنند.