«انویدیا» از اَبَر رایانه هوش مصنوعی جدیدش رونمایی کرد
شرکت «انویدیا» نمونه جدیدی از اَبَر رایانه را معرفی کرده که نسل بعدی مدلهای هوش مصنوعی را آموزش میدهد و احتمالاً میتواند انسانها را با سرعت بیشتری از کار بیکار کند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از
نیواطلس، این اَبَر رایانه جدید با نام Nvidia DGX GH200 شناخته میشود و ظاهراً توان پردازش بیسابقه یک اگزا فلاپ در هر ثانیه را دارد.
این اَبَر رایانه از ۲۵۶ اَبَرتراشه ۲۰۰ گیگاهرتزی ساخته شده و دارای ۱۴۴ ترابایت حافظه مشترک است که ۵۰۰ برابر بیشتر از اَبَر رایانه قبلی انویدیا یعنی DGX A100 است که همین سه سال پیش رونمایی شد.
هر اَبَر تراشه ۲۰۰ گیگاهرتزی از پردازنده مرکزی گریس (Grace) و یک پردازنده گرافیکی تنسور H100 ساخته شده که به آنها اجازه میدهد هفت برابر سریعتر از یک اتصال PCIe با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. با استفاده از این سیستم، مصرف برق این اَبَر رایانه تا یک پنجم کاهش مییابد.
این اَبَر رایانه برای آموزش جانشینان «چت جی پی تی» و دیگر مدلهای هوش مصنوعی و زبان بزرگ مورد استفاده قرار خواهد گرفت. معروفترین سیستم هوش مصنوعی بر روی یک اَبَر رایانه سفارشی که مایکروسافت از دهها هزار پردازنده گرافیکی قبلی انویدیا A100 ساخته بود، آموزش دیده بود. این شرکت بار دیگر در کنار «متا» و «گوگلکلود» در ردیف اولینهایی است که برای تجهیزات جدید در خط تولید قرار دارند.
انویدیا اعلام کرده که قصد دارد اَبَر رایانه مبتنی بر DGX GH200 خود به نام «هلیوس» را بسازد که پیش بینی میشود تا پایان سال ۲۰۲۳ عرضه شود.
«هلیوس» از چهار سیستم DGX GH200 یا هزار و ۲۴ اَبَر تراشه ۲۰۰ گیگاهرتزی تشکیل خواهد شد که با هم شبکه شدهاند. این باعث میشود که در مجموع قادر به پردازش ۴ اگزافلاپ باشد که قدرت چشمگیری خواهد بود.
«انویدیا» اعلام کرده که «هلیوس» و اَبَر تراشههای DGX GH200 ابزارهای فوقالعاده قدرتمندی هستند و میتوانند مدلهای هوش مصنوعی را در عرض چند هفته به جای چند ماه تولید کنند.